Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

11842
#Zdemotywowany nieaktywny
9 czerwca 2014r. o 20:18
Faktycznie i co byś zrobił? Nałożył mandat 4000 tys. zł na rzecz pO.
A wiesz co ja bym zrobił? Zbrał prawo do głosowania podobnym tobie, a jedyną funkcję jaką bym wam powierzył to stanie przy grilu(podobno dobry jesteś) podczas różnego rodzaju pikiet.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~mir.ko niezalogowany
9 czerwca 2014r. o 20:22
ja przynajmniej cos potrafie zrobic za darmo czy za kase dla ludzi. ty chyba nic
11842
9 czerwca 2014r. o 20:23
Jakiś order chcesz czy coś?
~mir.ko niezalogowany
9 czerwca 2014r. o 20:25
wystarczy mi dowód ze poki co jestes i tobie podobni tylko słowem
10114
#alter nieaktywny
9 czerwca 2014r. o 20:27
~mir.ko napisał(a): brakuje nam jakiegoś elementu. urzędników nie będziemy mieć mądrzejszych, co najwyżej z innymi poglądami. brak dyscypliny, wzajemnego kontrolowania, odpowiedzialności.

W zasadzie Mirko się z Tobą zgadzam. Jednak kadra urzędnicza, powinna raczej dbać o profesjonalizm, a nie kierować się poglądami. Oczywiście urzędnik, jak każdy inny człowiek ma swoje poglądy, ale te poglądy w żadnym razie nie powinny wpływać na ich pracę. Tak jest w Skandynawii. Wtedy zmiany na szczytach władzy, nie pociągają za sobą zmiany w całej "armii" urzędników, które wpływają na brak doświadczenia i popełniane błędy urzędnicze. Wydaje mi się, że u nas w nielicznych przypadkach już tak jest. Podoba mi się Dudkiewicz z Wrocławia. Wieloletnie doświadczenie może wpływać na efekty ich pracy. Bierzmy przykład z lepszych i mądrzejszych.

Śmiać mi się chce z tych "cmentarnych płaczków" co wieszczą koniec UE na podstawie urzędniczego zaszeregowania bananów, czy też merchewki. Co do klauzuli "sumienia"? Lekarze mają do niej prawo. Płytkie pochopne oceny ich życiowych decyzji są tylko dowodem moralnej degrengolady. :D

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
11842
9 czerwca 2014r. o 20:28
a ty szkoda, że tylko głosem... w wyborach.
~mir.ko niezalogowany
9 czerwca 2014r. o 20:30
może i tylko... ale ostatnio wygrałem :)
2161
#fobiak nieaktywny
9 czerwca 2014r. o 20:33
~mir.ko napisał(a): przeczytaj sobie ile dania daje misiecznie królowi i jego rodzinie a potem zastanów się nad 4 tys zasiłku dla garstki. moze zaczasisz baze

ta garstka, zostaje wybierana, nie wykonuja tam pracy zawodowej, kadencja sie konczy to spowrotem do swoich zawodow bez zadnych przywilei i specjanych zasilkow. wypalony poltyk powinien byc traktowany jak kazdy inny obywatel, podczas kadencji mieli dosc czasu aby nakrasc czy jak kto woli sie oblowic, po kadencjii do ciagania kabli az do emerytury, jak kazdy porzadny elektryk.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza