Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

211
skorn
12 czerwca 2014r. o 15:37
http://www.tvp.info/15579084/kon-na-balkonie-w-grajewie-pewnych-rzeczy-nie-da-sie-wytlumaczyc

<i>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Zdemotywowany niezalogowany
12 czerwca 2014r. o 15:50
Lepszy koń na balkonie niż świnia w rządzie.
10114
#alter nieaktywny
12 czerwca 2014r. o 16:22
falco napisał(a): hehehe...

rajtuzki ''przyfalowały''?

:D :D :D

bystrzak jesteś :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
2900
#falco nieaktywny
12 czerwca 2014r. o 17:50
e tam...schowa się za ''imunitetem'' jakim są papiery w kolorze ''yellow'' ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~Iza niezalogowany
12 czerwca 2014r. o 19:29
GeorgeOrwell napisał(a):
Wprowadzamy gwarantowany dochód podstawowy ,u nas jak obliczają nasi ekonomiści wynosiła by ona na dzisiaj ok 2000 zł miesięcznie od urodzenia do śmierci dla każdego ,niezależnie czy ma prace(o którą będzie coraz trudniej), czy jej nie ma ( ... )

I kto tu jest fantastą :D, Misiu ?
Czyli czy się stoi, czy się leży 2 tys. się należy, a jak ktoś kiwnie palcem w pracy, to więcej? :D. Populizm.
A ile kosztowałby chleb? Ceny urzędowe na wszystko?

Biorąc pod uwagę obecne zadowolenie Polaków z członkostwa w UE, byłaby powtórka referendum akcesyjnego i nie trzeba byłoby go rozkładać na 2 dni, aby zrobić frekwencję :D .

Mnie się marzą politycy/ przywódcy kraju dbający o interes narodowy, twardo negocjujący nasze warunki i posiadający oparcie w świadomym społeczeństwie obywatelskim. Jesteśmy dużym państwem i mamy potencjał.
Niestety, obecnie miarą popularności polityków jest ich uległość oraz częstotliwość poklepywania po ramieniu przez przywódców innych krajów, dbających o swój interes.
:)
10114
#alter nieaktywny
12 czerwca 2014r. o 19:32
~Iza napisał(a):
Mnie się marzą politycy/ przywódcy kraju dbający o interes narodowy, twardo negocjujący nasze warunki i posiadający oparcie w świadomym społeczeństwie obywatelskim. Jesteśmy dużym państwem i mamy potencjał.

Jestem tego samego zdania :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
2900
#falco nieaktywny
13 czerwca 2014r. o 6:39

Polskie państwo jest silne tylko wobec tych, którzy mają tę słabość, że nie kręcą, nie mataczą, nie powołują się na znajomości, nie posiadają immunitetu. Dlatego zwykły mały przedsiębiorca, który o jeden dzień spóźni się ze składką na ZUS, potężnie oberwie i już następnego dnia będzie miał na głowie wszelkie możliwe inspekcje, ale wielkie zakłady mogą zalegać latami. Dlatego jeśli właściciel kawiarni poda agentowi z urzędu skarbowego paragon fiskalny z minutowym opóźnieniem, zostanie przez lokalną skarbówkę zniszczony, ale były prezydent, który prawdopodobnie zataił dochody idące w miliony, jest poza zasięgiem prokuratury. Dlatego zwykły Polak, który zechce do swojego domu dobudować balkon, ugrzęźnie w urzędzie gminy (chyba że da w łapę), ale duża sieć hotelarska może stawiać w cennych przyrodniczo lokalizacjach kolejne maszkarony wbrew prawu i uzyskanym pozwoleniom i nic jej nie grozi. Dlatego mnie pan policjant zatrzyma mnie za to, że przed bramką na autostradzie jechałem 70 zamiast 40 km na godzinę (autentyk), jak każe absurdalne ograniczenie, i będzie mi truł, że wcale nie idzie mu o kasę z mandatu dla ministra Szczurka, ale o bezpieczeństwo. A ..., gnający przez wąskie uliczki w centrum miasta 200 km na godzinę, okazuje się nie do załapania.

I wiecie Państwo co? Ja już mojego państwa nie traktuję poważnie. To jeden wielki, żałosny cyrk.

Łukasz Warzecha specjalnie dla Wirtualnej Polski

fragment komentarza z Onetu...

Zastosowana autokorekta

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
13 czerwca 2014r. o 7:59
falco napisał(a):

"
I wiecie Państwo co? Ja już mojego państwa nie traktuję poważnie. To jeden wielki, żałosny cyrk.
"

Amen.

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza