kuku napisał(a): ~/ napisał(a): kuku napisał(a): tej choroby szybko sie nie wyleczy kuracja trwa kilka lat plus wizyty u lekarza i pamietać trzeba że to końca nie da sie tego wyleczyc zawsze cos zostanie mi np. na wiosne zawsze pokrzywka wychodzi na rękach a to są skutki atopowego zapalenia skóry ale sie juz do tego przyzwyczaiłam
Ale dziecko w wieku podanym wyżej ma duże szanse na całkowite wyleczenie. W przypadku AZS najlepszy byłby alergolog-dermatolog co nie znaczy że pulmonolog nie pomoże. To jest szukanie lekarza i leków drogą prób i błędów. Każdy inaczej reaguje na ten sam lek i na ten sam kosmetyk.
BZDURY MÓWISZ JA JESTEM PRZED 30STKĄ I CHOĆ JESTEM LECZONA OD DNIA URODZIN TO JAKOS SIE Z TEGO DO KOŃCA Z TEGO NIE WYLECZYŁAM KAŻDY LEKARZ MI MÓWIŁ ŻE TO CHOROBA NA CAŁE ŻYCIE I NIE JEST ULECZALNA MOŻNA JEDYNIE ZMNIEJSZYĆ DOLEGLIWOŚCI ALE TRZEBA BYC POD STAŁĄ KONTROLĄ LEKARZA I BRAĆ ODPOWIEDNIE LEKI I MAŚCI BO BEZ TEGO TO SZANSE SĄ MARNE KTO NIE CHORUJE NA TĄ CHOROBE TO NIECH NAJLEPIEJ SIE NIE WYPOWIADA :>
Nie piszę bzdur a ty się nie wydzieraj na forum bo nie we wszystkim masz racje. Nie zawsze AZS to alergia pokarmowa. Skaza a alergia to dwie różne sprawy i podtrzymuję to co powiedziałam o wyleczeniu. Masz 30 lat więc w tamtych czasach mało wiedziano o AZS. Mój syn jest o połowę młodszy od Ciebie więc trafiliśmy na trochę lepiej zorientowane w chorobie czasy. I gdyby te 15 lat temu trafił się dobry alergolog mój syn byłby dzisiaj zdrowy, remisję choroby miał przez 3 lata. Ponadto nie zawsze AZS występuje na tle pokarmowym. Jest masa przypadków tej choroby o pdłożu pyłek traw, drzew czy kurzu.