Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Kogo polecacie do operacji na kręgosłup.

~operowany niezalogowany
27 października 2012r. o 13:33
~ napisał(a): od 3 tygodni posiadam objawy rwy kulszowej lewostronnej, Od 3 dni wszystko spadło na stopę tz. "syndrom opadającej stopy". Po konsultacjach z dr. Chmielewskim spodziewana jest w najbliższym czasie operacja na kregosłup i usunięcie dysków. Jeżeli ktoś posiada ciekawe i sprawdzonych lekarzy proszę o kontakt na forum.

Szpital wojskowy we Wrocławiu, doktor Sakowski
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
9790
#MM2012 nieaktywny
27 października 2012r. o 15:28

ok kolego ale co tylko łóżko i leki czy też jakiaś rechabilitacja bo nie do konca rozumiem.

rozpisze szczegółowo w takim razie:
początek choroby- zła diagnoza- niby korzonki, a później już było tylko gorzej... :( u Chmielewskiego znalazłam się jak już miałam "opadającą stopę" czyli niedowład lewej nogi poprostu. Zanim dostałam się a rezonans szpikowano mnie tabletkami, laserem, blokadą miejscową ( koszty wizytu wówczas 200 i więcej zł a chodziłam co tydzień !). Nie za wiele to dało więc zaczeły się zastrzyki- typowe neurologiczne te które zawsze przepisują lekarze. Dalej był tramal i plastry narkotyczne. Mineło jakieś 2 mc i dostałam się na rezonans. W między czasie miałam taki ból, że znalazłam się na neurologi bolesławieckiej u św.P dr Jakimka, który zastosował blokadę główną (zamomniałam nazwy, ale to taka którą dale wyłącznie lekarz w końcówkę kręgosłupa ). I tak na leżąco w domu te kilka miesięcy, a jak otrzymałam wynik rezonansu to na nogi postawił mnie jakiś antybiotyk ( i uzupełniacze) w dawce końskiej. Nie pamiętam nazwy. Dodatkowo okazało się ze mam ostry stan zapalny i przepuklinę międzykręgową. Trwało to wszystko kilka mc. Najgłubszą rzeczą na jaką się dałam namówić był masaż ! który niby pomaga, a tylko pogorszył sprawę.
Wytrwałosci życzę i cierpliwości.
~ niezalogowany
27 października 2012r. o 18:40
a ja polecam doktora Kołtowskiego w Trzebnicy,dobry specjalista .
~ niezalogowany
27 października 2012r. o 18:47
MM2012 napisał(a):

ok kolego ale co tylko łóżko i leki czy też jakiaś rechabilitacja bo nie do konca rozumiem.

rozpisze szczegółowo w takim razie:
początek choroby- zła diagnoza- niby korzonki, a później już było tylko gorzej... :( u Chmielewskiego znalazłam się jak już miałam "opadającą stopę" czyli niedowład lewej nogi poprostu. Zanim dostałam się a rezonans szpikowano mnie tabletkami, laserem, blokadą miejscową ( koszty wizytu wówczas 200 i więcej zł a chodziłam co tydzień !). Nie za wiele to dało więc zaczeły się zastrzyki- typowe neurologiczne te które zawsze przepisują lekarze. Dalej był tramal i plastry narkotyczne. Mineło jakieś 2 mc i dostałam się na rezonans. W między czasie miałam taki ból, że
znalazłam się na neurologi bolesławieckiej u św.P dr Jakimka, który zastosował blokadę główną (zamomniałam nazwy, ale to taka którą dale wyłącznie lekarz w końcówkę kręgosłupa ). I tak na leżąco w domu te kilka miesięcy, a jak otrzymałam wynik rezonansu to na nogi postawił mnie jakiś antybiotyk ( i uzupełniacze) w dawce końskiej. Nie pamiętam nazwy. Dodatkowo okazało się ze mam ostry stan zapalny i przepuklinę międzykręgową. Trwało to wszystko kilka mc. Najgłubszą rzeczą na jaką się dałam namówić był masaż ! który niby pomaga, a tylko pogorszył sprawę.
Wytrwałosci życzę i cierpliwości.

co do przepuchliny to mam ja od 10 lat każdego roku przechodziłem leczenie przeciwbólowe i zapalnie, ale jakoś z tego wychodziłem. teraz dpiero dopadła mnie ta opadająca stopa. wiem podejrzewam, że jest to dość długotrwałe leczenie. Znalazłęm dzisiaj na allegro mate do masażu ponoć daje dość porządane skutki. co wy na to
~andzia niezalogowany
27 października 2012r. o 19:57
~ napisał(a):
od 3 tygodni posiadam objawy rwy kulszowej lewostronnej, Od 3 dni wszystko spadło na stopę tz. "syndrom opadającej stopy". Po konsultacjach z dr. Chmielewskim spodziewana jest w najbliższym czasie operacja na kregosłup i usunięcie dysków. Jeżeli ktoś posiada ciekawe i sprawdzonych lekarzy proszę o kontakt na forum.

Szpital wojskowy we Wrocławiu, doktor Sakowski

Potwierdzam, Szpital Wojskowy we Wrocławiu. Mnie 6 lat temu operował dr. Bojda, dzięki niemu mam bardzo małą blizne , ale słyszałam też , że w Nowej Soli są dobrzy lekarze .
~chory niezalogowany
28 października 2012r. o 9:19
skoro rezonans to podpowiedzcie gdzie można go zrobić w miare szybko no i w przyjemnej cenie.
Co do masażu to chodzilem 2 razy do przychodni Stomadent tam przyjmuje "Sasza" chyba z Białorusi przyjeżdza z Jeleniej Góry. Masaż u niego jest dość siłowy uciskanie na mięsnie i nerwy. Nie wiem czy on opodanie mi tej stopy nie przyśpieszył bo na początku miałem tylko rwe kulszową co było do wytrzymania i zniesienia.
~basia niezalogowany
29 października 2012r. o 7:33
tylko profesor Śliwiński w Zgorzelcu
~:-) niezalogowany
29 października 2012r. o 20:22
Proszę o kontakt na mój e-mail i podanie telefonu, to oddzwonię i powiem jak to faktycznie było w moim przypadku. Czytam to wszystko i jest to przekrojowo pokazane na bazie własnych doświadczeń. Nadmienię, że dwa lata stosowałam substytuty i to tylko stracone dwa lata w ciężkim bólu. powiem tylko, że mój kierunek to był Poznań i tego nie żałuję. E-mail [email protected]
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA PÓŁNOC Nieruchomości zaprasza