Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Kogo polecacie do operacji na kręgosłup.

2900
#falco nieaktywny
31 października 2012r. o 11:33
to już nie ,,babka Świrska,,? ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
31 października 2012r. o 23:13
MM2012 napisał(a):
~ napisał(a): od 3 tygodni posiadam objawy rwy kulszowej lewostronnej, Od 3 dni wszystko spadło na stopę tz. "syndrom opadającej stopy". Po konsultacjach z dr. Chmielewskim spodziewana jest w najbliższym czasie operacja na kregosłup i usunięcie dysków. Jeżeli ktoś posiada ciekawe i sprawdzonych lekarzy proszę o kontakt na forum.

ja z tym samym zdniagnozowana dokładnie tak samo jak ty przez tego samego lekarza... odleżałam na lekach i zastrzykach (jakieś 112 zastrzyków) 4 miesiące. Bez operacji się obyło ! Robiłeś rezonans wogóle..??? Jeśli nie zrobiłeś jeszcze to zacznij od tego najpierw, a później polecam wizytę u neurochirurga i dopiero podjęcie decyzji.
Dr Chmielewski OK tylko że wszystkich by pchał na stół !

Mnie nie pchał, wręcz przeciwnie, jak chirurg i ortopeda powiedzieli, że mogę pozbyć się bólu tylko dzięki operacji,poszłam jeszcze do neurologa gdyż tam mnie skierowano i dr Chmielewski powiedział, że może mi pokazać kogoś po operacji kręgosłupa kto obecnie nawet za przeproszeniem tyłka sobie sam nie może podetrzeć...i tak minęło już z 5 lat, jedyne co zrobiłam to serie zabiegów typu pole magnetyczne, laser, prądy i jakoś przeszło, fakt czasem nieraz poboli ale dla takiego bólu nie warto ryzykować..
~ niezalogowany
1 listopada 2012r. o 13:35
czy jakikolwiek lekarz w b-cu dał Państwu skierowanie na tomograf lub rezonans (przy wizycie prywatnej, bo na ubezpieczenie nie chcą dać) Tak sobie myślę, że jak mam dawać po100-150zł za wizytę i dostawać zastrzyki lub skierowanie na płatne zabiegi, to chyba już lepiej zrobić sobie w/w badania prywatnie i mieć czarno na białym schorzenie, które nam dolega.
A tak to można leczyć się miesiącami na choroby,, których nie mamy i w dodatku sobie zaszkodzić
4605
lestat
1 listopada 2012r. o 15:42
Polecam profesora Słoniewskiego z Gdańska. Sam byłem u niego , bo w Bolesławcu nikt nie potrafił mi pomóc. Od wielu lat zmagałem się z bólem kręgosłupa i żaden lekarz w Bolcu nic nie zrobił, żęby mi pomóc, tylko tabletki i zastrzyki i na tym kończyła się ich pomoc. W końcu było już tak źle, że tylko operacja mogła przynieść ulgę. Przypadkowo dostałem namiary na tego profesora i powiem szczerze warto, mimo,że to daleko. Pierwsza wizyta oczywiście prywatnie, koszt 250zł, ale od razu zdiagnozował i skierował na operacje do Akademii Medycznej w Gdańsku. W ciągu trzech miesięcy załapałem się na operację na NFZ e Gdańsku. Wstawiono mi dwa implanty dysków. Na drugi dzień na nogi, a po trzech do domu. Jestem już pięć lat po operacji i zapomniałem już co to ból. Prowadzę normalne życie, pracuję, uprawiam sporty. Polecam.
8698
#felekglina nieaktywny
4 listopada 2012r. o 14:08
po przeczytaniu Waszych postów postanowiłem 1/zrobić rezonans 2/konsultacja lekarska 3/dopiero jakieś działanie dzięki wszystkim za rady.

Dopisane 04.11.2012r. o godz. 10:44:

słyszałem o tym profesorze z Gdańska oglądałem filmik na youtube z przebiegu operacji. strasznie to wygląda lecz warte zastanowienia i przemysleń. Ma boleć i to porządnie czy też zrobić z tym porządek.

Dopisane 04.11.2012r. o godz. 14:08:

proszę o namiary na ten Gdańsk
4605
lestat
4 listopada 2012r. o 14:26
felekglina napisał(a): po przeczytaniu Waszych postów postanowiłem 1/zrobić rezonans 2/konsultacja lekarska 3/dopiero jakieś działanie dzięki wszystkim za rady. Dopisane 04.11.2012r. o godz. 10:44:słyszałem o tym profesorze z Gdańska oglądałem filmik na youtube z przebiegu operacji. strasznie to wygląda lecz warte zastanowienia i przemysleń. Ma boleć i to porządnie czy też zrobić z tym porządek.Dopisane 04.11.2012r. o godz. 14:08:proszę o namiary na ten Gdańsk

Muszę poszukać w papierach, jak znajdę to dam znać.
~Ryszard niezalogowany
4 listopada 2012r. o 18:48
Masażystę dobrego to usunie tę dolegliwość
~ niezalogowany
4 listopada 2012r. o 22:35
no to polec jakiegos dobrego
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.