prawda jest taka,że my kierowcy, płacimy m.i. za to by drogi były odśnieżane. właściciele dróg podpisują umowy z firmami które do tego się zobowiązują. gdyby każdy właściciel przejechał się chociaż raz po takiej drodze gdzie właśnie spadł śnieg to zobaczyłby za co tak naprawdę płaci i może inaczej rozliczyłby firmę która dostaje na to pieniądze. na dodatek pługi jeżdżące tylko po to by wyjeździć kilometry bez sypania solą czy piaskiem nie mówiąc o odśnieżeniu bo pług podniesiony tak,że nawet nie dotykał śniegu. wiem to z własnej obserwacji.
Zmoderowano 13.12.2012 godz.18:32 - powód: podwójny post (sentinel)
moze zamiast robić zdjęcia sami sobie siądzcie za kierownicą piaskarki i zobaczycie jaka to przyjemna robota, niektórzy to chcieliby żeby jeszcze z podjazdu do posesji miotełką pozamiatać, bo napadalo dosłownie 1,5cm śniegu
po to są piaskarki i odśnieżarki żeby sypać i odśnieżać!
Od rana sypie a ja nie widziałam ani jednej.
Po co mówić gdzie jest nieodśnieżone? I tak jak co roku sobie nie poradzą z zimą... Porażka z tym odśnieżaniem... Ciężko nawet solą czy piaskiem posypać. Tak jak ktoś wyżej napisał - chyba do wieliczki się wybierają po sól :|
A ja chcę pochwalić za odsnieżenie drogi w Bolesławicach dzisiaj rano.Brawa!Bo wczoraj to fatalnie się tamtędy jeździło.rano cięzko było na ulicy Mostowej,dużo błota i ogólnie slisko strasznie...
~cysto prawda niezalogowany 11 grudnia 2012r. o 10:41
Szanowni przedmówcy, nadmieniam, że w tej chwli panuje u nas pora roku zwana zimą, a chrakteryzuje ją niska temperatura i opady śniegu. Po to są : ciepła bielizna, kożuchy, grube kurtki, śniegowce czy też kozaki, rękawiczki i czapy, a dla kierowców OPONY ZIMOWE. Przecież są one przeznaczone do jazdy w zimie a nie latem, kto czuje się niepewnie za kierownicą- niech się nie wstydzi zrezygnować z jazdy zimą, bowiem nie będzie dróg takich jak latem. I na koniec: Kto nie lubi zimy, może wyjechać do ciepłych krajów.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.