Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Jak zrobić święta, przy wypłacie 1000zł/ m-c

~Marta niezalogowany
14 grudnia 2012r. o 20:52
Wikunia napisał(a): ale prezenty nie muszą być za 100 dla każdego dziecka, spędź z dzieckiem czas to będzie dla niego najlepszy prezent, a może go wspólnie zrobicie

Wikunia, nie w tych czasach... Masz dzieci? Mam jedenastoletnią córkę. Niby dobrze wychowaną, nie przyzwyczajoną do drogich prezentów itd. I co z tego? Po takim np. Mikołaju było jej przykro, że jej koleżanki dostały wymarzone prezenty, a ona nie. No i serce się kraja i człowiek staje na rzęsach, żeby pod choinką było trochę lepiej...
Tym bardziej, że jej postawa po owych mikołajkach nie była roszczeniowa, a wręcz przeciwnie - po prostu powiedziała, że jej jest przykro, ale rozumie...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Marta niezalogowany
14 grudnia 2012r. o 20:56
~~123 napisał(a):
~ napisał(a): Nie rozumiem po co robić święta skoro Cię nie stać. Zrób co najwyżej barszcz i kup opłatek i tyle. A co do prezentów, to dzieciom się jakoś wytłumaczy...

Za 200 zł mozesz zrobić święta z choinką ,opłatkiem ,barszczem , uszkami ,rybką i makowcem ,a prezenty mogą być taniutkie np słodycze,ważne są jakiekolwiek i bez przesady ,że aż 1000 zł na święta potrzeba , ja robię za mniej niż połowę z tego [4 osoby+ 2 psy + 9 kotów} i wszystkiego jest pod dostatkiem ,łącznie z łakociami.Po prostu wiele rzeczy trzeba umieć samemu zrobić.

Tylda nie napisała, że chce zrobić za 1000, a że tyle zarabia, musi zapłacić rachunki i całe g... jej zostanie na święta. Zgadzam się z Tobą, że za 500 można już zrobić fajne święta, ale z tego, co ja zrozumiałam Tylda nie ma tyle...
2087
#Wikunia nieaktywny
14 grudnia 2012r. o 21:25
Marto, tak mam dzieci nawet dwójkę ,córka 11 lat i syn 4, córka dostanie ręcznie robiony prezent (i dla nas tez takie robi, na każdą okoliczność), a syn też ma niewygórowane życzenia... wystarczy żeby miało 4 kółka i nie musi być drogie, ale u nas zawsze było ważniejsze co ktoś sam może zrobić (bo wiemy że w tym jest serce i czas naszych bliskich) i podarować innym niż kupione prezenty

http://www.facebook.com/Krawiectwo.Melanii http://wikuniakwl02.wpiernicz.pl/vs
~bajka niezalogowany
14 grudnia 2012r. o 21:35
~ napisał(a): tak jak w temacie jak zrobić święta za 1000 zł wypłaty ?? jak pomyślę że nie zapłacę za gaz , prąd przedszkole kablówkę bilety czynsz to właśnie tyle mi zostanie , he he czyli caaała pensja.

Ty się spytaj jak zrobić święta za 100,- zł bo wielu ludzi ma taki właśnie problem.
1380
#dankam nieaktywny
14 grudnia 2012r. o 21:44
Wikunia tu masz rację...
Kiedyś inaczej się święta obchodziło. Było bardziej rodzinnie.
Teraz raczej wszystko jest nastawione na konsumpcję. W telewizorni nie można normalnie oglądnąć programu czy filmu. W przypadku filmu jak leci jakiś mega hit to czasami się zastanawiałem co oglądam reklamy czy film (kiedyś reklamy przeplatane zwiastunami innych programów czy filmów trwały ponad 20 min w jednym ciągu :/). Teraz mam problem z głowy bo telewizorni nie oglądam - no pomijając TVN Turbo lub jakieś w stylu Discovery czy National Geographic.
Ludzie mają więcej problemów....
Ciągle gdzieś się za czymś goni....
Kiedyś za łebka człowiek się cieszył jak dostał Snickersa z Pewexu - istny rarytas, a teraz jak nie dostaniesz quada na Komunię to lipa jakaś...
Lalki za 120-150zł cieszą dzieci kilka dni i do szuflady....
ehhh.... Dajcie piwa :)
~ niezalogowany
14 grudnia 2012r. o 21:49
~bajka napisał(a):
~ napisał(a): tak jak w temacie jak zrobić święta za 1000 zł wypłaty ?? jak pomyślę że nie zapłacę za gaz , prąd przedszkole kablówkę bilety czynsz to właśnie tyle mi zostanie , he he czyli caaała pensja.

Ty się spytaj jak zrobić święta za 100,- zł bo wielu ludzi ma taki właśnie problem.

Przeczytaj uważnie co napisał a potem zauważysz ,że piszecie o tym samym :P
8384
#ko nieaktywny
14 grudnia 2012r. o 21:50
Dokładnie...ale może też nic nie zostać :/

Zmoderowano 15.12.2012 godz.13:00 - powód: korekta cytowania (sentinel)
~pietrek1 niezalogowany
14 grudnia 2012r. o 21:50
~123 masz 9 kotów. Nie chciałbyś dziesiątego?? Pytam poważnie. Kocór niekastrowany, ma pół roku. Żonka się uparła na kota i niestety się zgodziłem. Oddam za free, jeszcze przywiozę pod wskazany adres i dobrą flaszkę postawię :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMARaport BIK
REKLAMA BAU zaprasza