Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe mieszkania w Bolesławcu
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Jak zrobić święta, przy wypłacie 1000zł/ m-c

2087
#Wikunia nieaktywny
14 grudnia 2012r. o 21:51
Dankam piwa to ja bym dzieciom mimo wszystko nie dawała ;)

pamiętajcie że to od was zależy jak dzieci będą postrzegać święta, czy to będzie komercyjna gonitwa czy wspólnie (mimo że czasami skromnie) spędzanie czasu.

Wesołych Świąt

http://www.facebook.com/Krawiectwo.Melanii http://wikuniakwl02.wpiernicz.pl/vs
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
14 grudnia 2012r. o 22:39
~pietrek1 napisał(a): ~123 masz 9 kotów. Nie chciałbyś dziesiątego?? Pytam poważnie. Kocór niekastrowany, ma pół roku. Żonka się uparła na kota i niestety się zgodziłem. Oddam za free, jeszcze przywiozę pod wskazany adres i dobrą flaszkę postawię :)

Dzięki, ale już żadnego kota więcej, po prostu wprowadzilismy sie do domu ,gdzie były już dwie kotki ,nieufne ,nie dające się złapać ,zanim się oswoiły ,zdążyły urodzić kocięta i teraz jest dziewięć, fajne tygryski ,tez chętnie oddam ale jak na razie nie ma chętnych, no i cóz zrobić, trzeba karmić i dbać o nie dopóki jest taka możliwość [chodzi o koszt tylko samego wyżywienia].dobrze ,ze jest ogród i pomieszczenia gospodarcze więc nie ma specjalnego kłopotu z miejscem dla tych kotów,
9714
#BPM nieaktywny
14 grudnia 2012r. o 23:09
Wikunia napisał(a): Wesołych Świąt

Dlaczego na to, co od wiekow funkcjonuje jako "swieta Bozego Narodzenia, coraz czesciej mowi sie "swieta".
7878
#ojciec nieaktywny
14 grudnia 2012r. o 23:28
~Marta napisał(a):
Wikunia napisał(a): ale prezenty nie muszą być za 100 dla każdego dziecka, spędź z dzieckiem czas to będzie dla niego najlepszy prezent, a może go wspólnie zrobicie

Wikunia, nie w tych czasach... Masz dzieci? Mam jedenastoletnią córkę. Niby dobrze wychowaną, nie przyzwyczajoną do drogich prezentów itd. I co z tego? Po takim np. Mikołaju było jej przykro, że jej koleżanki dostały wymarzone prezenty, a ona nie. No i serce się kraja i człowiek staje na rzęsach, żeby pod choinką było trochę lepiej...
Tym bardziej, że jej postawa po owych mikołajkach nie była roszczeniowa, a wręcz przeciwnie - po prostu powiedziała, że jej jest przykro, ale rozumie...

Droga Marto myślę, że dzieci powinny rozróżnić prezenty pod choinkę, od paczek Mikołajowych. Moje na Mikołaja dostają słodycze, owoce i np: orzechy... pod choinkę są prezenty, zawsze w zależności od "portfela". Wiem, że moi synowie i tak zawsze najbardziej chcą, żeby z nimi spędzić święta poświęcając im duuuużo czasu. Gramy w gry, spacery, zabawy i wygłupy...i odwiedziny u kuzynów! to jest TO! Co do świąt za 1000 PLN, to nie wiem jak, bo nie znam cen w polskich sklepach, ale myślę że można kupić i zrobić wszelkich potraw po trochę, bez przepychu i zbędnych nadwyżek, które potem wyrzucamy, lub skupić się na tym co na prawdę lubimy jeść na święta- 2,3,4 potrawy, ale za to żeby były pyszne.
9949
#groszem nieaktywny
15 grudnia 2012r. o 0:55
spokojnie wystarczy tylko trzeba chcieć
2900
#falco nieaktywny
15 grudnia 2012r. o 6:31
~~123 napisał(a):
~ napisał(a): Nie rozumiem po co robić święta skoro Cię nie stać. Zrób co najwyżej barszcz i kup opłatek i tyle. A co do prezentów, to dzieciom się jakoś wytłumaczy...

Za 200 zł mozesz zrobić święta z choinką ,opłatkiem ,barszczem , uszkami ,rybką i makowcem ,a prezenty mogą być taniutkie np słodycze,ważne są jakiekolwiek i bez przesady ,że aż 1000 zł na święta potrzeba , ja robię za mniej niż połowę z tego [4 osoby+ 2 psy + 9 kotów} i wszystkiego jest pod dostatkiem ,łącznie z łakociami.Po prostu wiele rzeczy trzeba umieć samemu zrobić.

a po świętach masz nadal te zwierzęta? ;)
czy....????? ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~ niezalogowany
15 grudnia 2012r. o 7:43
dwa psy zjadają dziewiec kotów a dziewiec kotów są wchłaniane przez oszczedną rodzinę i święta gotowe ! :D ;)
~Marta niezalogowany
15 grudnia 2012r. o 9:22
Ojciec :-), Tylda nie ma problemu ze zrobieniem świąt za 1000 zł... Ona ma TYLKO 1000 zł, żeby zapłacić rachunki i z tego, co zostanie zrobić święta...
Prezenty ręcznie wykonane, to super pomysł. Jestem jak najbardziej za, ale niestety nie każdy ma zdolności manualne. Nie każdy potrafi zrobić coś, co się nadaje na prezent. Ja w tym jestem beznadziejna. ;-)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAKongres Miedzi
REKLAMAMrowka zaprasza