Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Dofinansują in vitro w Bolesławcu?
3123
#Thor nieaktywny
18 grudnia 2012r. o 20:59
panda napisał(a): właśnie o to chodzi, że to nie jest "odrobina środków"! In-vitro jest bardzo kosztowną terapią.

panda napisał(a):
In-vitro w skali kraju to niewielka inwestycja, a w skali naszego miasta to już śmiesznie mała inwestycja.

Zdecyduj się, bo zaprzeczasz sam sobie i taka argumentacja jest śmieszna.

panda napisał(a): Nie wspominam, nawet o etycznej, moralnej stronie tego procesu.

panda napisał(a): Temat jest bardzo delikatny ponieważ sama terapia in-vitro jest bardzo kontrowersyjna z powodu swojej technicznej-medycznej strony.

Dlaczego niby kontrowersyjna ? Wyraź się jaśniej, bo jak na razie, to piszesz nic nie znaczącymi ogólnikami.

Ja płacę podatki i wszelkie składki, więc dokładam się do puli pieniędzy, którą dzielą rządzący. Dlatego też popieram dofinansowywanie in vitro tym, których na to nie stać.

Tym bardziej jest to dla mnie bardziej moralne, niż finansowanie zakupu posłom, tabletów, niż przydzielanie ogromnych nagród pieniężnych urzędnikom, za to tylko że właściwie wypełniają swoje obowiązki.

Na zakończenie dodam, że jestem wierzący i praktykujący ale nie jestem fanatykiem.

gover napisał(a): Jak to mozliwe, ze ludzkosc istnieje, choc nie bylo in vitro, choc nie miala edukacji seksualnej? - No wlasnie dlatego.

To bardzo proste. Po pierwsze in vitro nie jest potrzebne całej populacji, a tylko niektórym ludziom, którzy nie mogą mieć własnego potomstwa, z powodu dolegliwości zdrowotnych i obecnego skażenia środowiska naturalnego, w którym żyjemy. Kiedyś takich problemów nie było, gdyż nie było wszechobecnej chemii we wszystkim, co nas otacza: powietrzy, wodzie i żywności.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
18 grudnia 2012r. o 21:07
Thor wali ,,młotem ,, ale bardzo celnie :)

"bierz życie z każdym oddechem..."
3123
#Thor nieaktywny
18 grudnia 2012r. o 21:13
Mam jeszcze jeden "cięższy" argument ale moherowi ujadacze zaraz by mnie na strzępy rozdarli. :)
9984
#gover nieaktywny
18 grudnia 2012r. o 21:15
Thor napisał(a): Na zakończenie dodam, że jestem wierzący i praktykujący

Praktykujacy z pewnoscia jestes, ale nie jestes wierzacym katolikiem.
~Koko niezalogowany
18 grudnia 2012r. o 21:15
A ci invitrowo powołani do życia obywatele za kilkanaście lat wyjadą za granicę do pracy.I tak w kółko Macieju...
9879
#panda nieaktywny
18 grudnia 2012r. o 21:20
Thor napisał(a):
panda napisał(a): właśnie o to chodzi, że to nie jest "odrobina środków"! In-vitro jest bardzo kosztowną terapią.

panda napisał(a):
In-vitro w skali kraju to niewielka inwestycja, a w skali naszego miasta to już śmiesznie mała inwestycja.

Zdecyduj się, bo zaprzeczasz sam sobie i taka argumentacja jest śmieszna.

panda napisał(a): Nie wspominam, nawet o etycznej, moralnej stronie tego procesu.

panda napisał(a): Temat jest bardzo delikatny ponieważ sama terapia in-vitro jest bardzo kontrowersyjna z powodu swojej technicznej-medycznej strony.

Dlaczego niby kontrowersyjna ? Wyraź się jaśniej, bo jak na razie, to piszesz nic nie znaczącymi ogólnikami.

nie rozumiesz? naprawdę? :) nie ma tutaj sprzeczności, widać że nie znasz tematu.

Inwestycja jest mała w sensie beneficjentów środków. Otóż w Bolesławcu na dofinansowaniu in-vitro skorzystałoby może kilkadziesiąt osób! powtórzę => kilka-dzie-siąt!! natomiast koszty takiej inwestycji są nieproporcjonalnie większe! :)

dlaczego kontrowersyjna? to również proste! technicznie polega to na tym, że aby urodziło się jedno dziecko z in-vitro, kilka zapłodnionych się nie narodzi! czy to jest etyczne?

zadane pytania, dowodzą braku wiedzy u Ciebie :) jeżeli się wypowiadasz na jakiś temat, to chyba powinieneś już go trochę znać? tak? nie będę ci wszystkiego tłumaczył, zapoznaj się z tematem we własnym zakresie. Chyba to potrafisz? :D

Dopisane 18.12.2012r. o godz. 21:20:

falco napisał(a):

Dopisane 18.12.2012r. o godz. 20:56:pozwolę sobie napisać że jesteś jedną z nielicznych osób z którymi chyba potrafiłbym sie spotkac i normalnie porozmawiać ...
sorry za ,,poufałość,, ;)

spoko. normalna rozmowa? dzisiaj w sieci to bardzo ważne :) normalnie rozmawiać...
2900
#falco nieaktywny
18 grudnia 2012r. o 21:21
ja pierdziu!
to jestem ,,masowym mordercą,, be często wycofuję sie w ostatniej chwili plamiąc prześcieradło... :D
kurna !!!!...jak mi przykro!!!!
hehehehhe..... :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
3148
#Skumbria nieaktywny
18 grudnia 2012r. o 21:22
Panda wali ,,młotem ,, ale bardzo celnie :)

www.szlachetnapaczka.pl
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo