Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Dofinansują in vitro w Bolesławcu?
2900
#falco nieaktywny
18 grudnia 2012r. o 21:24
Thor napisał(a): Mam jeszcze jeden "cięższy" argument ale moherowi ujadacze zaraz by mnie na strzępy rozdarli. :)

...pisz zawsze to co myślisz i olej tych co ,,szczekają ,, bo często jest tak że jak tupniesz nogą podkulają ogonki... :D

Dopisane 18.12.2012r. o godz. 21:24:

SkumbriaTomatowa napisał(a): Panda wali ,,młotem ,, ale bardzo celnie :)

...heh...teraz się zacznie ,,jazda,, :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~in niezalogowany
18 grudnia 2012r. o 21:24
Sakowski ty chcesz in vitro a ja chcę troszeczkę spokoju od takich jak ty. Za miesiąc powiesz, że chcesz małżeństw homo itd itd. Czy ty sakowski dobrze się czujesz? Ja chcę wywalić na zbity pysk tuska czy to jesst realne NIE tak jak twoje pieprzenie o in vitro.
~ niezalogowany
18 grudnia 2012r. o 21:26
panda napisał(a): Inwestycja jest mała w sensie beneficjentów środków. Otóż w Bolesławcu na dofinansowaniu in-vitro skorzystałoby może kilkadziesiąt osób! powtórzę => kilka-dzie-siąt!! natomiast koszty takiej inwestycji są nieproporcjonalnie większe! :)

O jakiej proporcji piszesz?? :)
Czy ty wiesz co to jest proporcja? :P
9879
#panda nieaktywny
18 grudnia 2012r. o 21:28
falco! mnie interesuje tylko normalna rozmowa! a nie jazda na szaleńca! ;) :)

Dopisane 18.12.2012r. o godz. 21:28:

~ napisał(a):
panda napisał(a): Inwestycja jest mała w sensie beneficjentów środków. Otóż w Bolesławcu na dofinansowaniu in-vitro skorzystałoby może kilkadziesiąt osób! powtórzę => kilka-dzie-siąt!! natomiast koszty takiej inwestycji są nieproporcjonalnie większe! :)

O jakiej proporcji piszesz?? :)
Czy ty wiesz co to jest proporcja? :P

jak nie rozumiesz to wróć do szkoły :P napisalem o "nieproporcji"! tyjdy to nawet czytać nie umią?
2900
#falco nieaktywny
18 grudnia 2012r. o 21:30
prawda :D
ot kolejne pieprzenie bzdur i to jak górnolotne... :D

,,wyborcy mnie ZOBĄWIĄZALI...,, :D
ot ,,dobrodziej,, sie znalazł :D

Dopisane 18.12.2012r. o godz. 21:30:

...to do ,,inn,, było :)

"bierz życie z każdym oddechem..."
3123
#Thor nieaktywny
18 grudnia 2012r. o 21:31
panda napisał(a):
Inwestycja jest mała w sensie beneficjentów środków. Otóż w Bolesławcu na dofinansowaniu in-vitro skorzystałoby może kilkadziesiąt osób! powtórzę => kilka-dzie-siąt!! natomiast koszty takiej inwestycji są nieproporcjonalnie większe! :)

To sobie policz. Kilkadziesiąt osób razy 3 tys. dofinansowania. Czy to aż taki wielki koszt ?
Ludzie to nie rzeczy, więc nie uprzedmiotowiaj ich, traktując jak jakąś inwestycję.

panda napisał(a): dlaczego kontrowersyjna? to również proste! technicznie polega to na tym, że aby urodziło się jedno dziecko z in-vitro, kilka zapłodnionych się nie narodzi! czy to jest etyczne?

Zapłodnionych komórek a nie dzieci !! Zapłodnione komórki jajowe, to nie dzieci.

panda napisał(a): zadane pytania, dowodzą braku wiedzy u Ciebie :) jeżeli się wypowiadasz na jakiś temat, to chyba powinieneś już go trochę znać? tak? nie będę ci wszystkiego tłumaczył, zapoznaj się z tematem we własnym zakresie. Chyba to potrafisz? :D

Moja wiedza w tym temacie jest dość obszerna. Zapoznawałem się z opiniami i literaturą w tej sprawie ale ze źródeł pochodzących od specjalistów - lekarzy, a nie od pseudo-znawców - sukienkowych.
Za to tobie nie chodzi o wiedzę medyczną, tylko o moralne aspekty tej sprawy.

gover napisał(a): Praktykujacy z pewnoscia jestes, ale nie jestes wierzacym katolikiem.

To może ksiądz mnie oświeci, gdzie in vitro jest sprzeczne z wiarą katolicką ?
9879
#panda nieaktywny
18 grudnia 2012r. o 21:33
to dla tyldy :)

nieproporcjonalność: nadmierność
nieproporcjonalność: nieporównywalność
nieproporcjonalność: niewspółmierność

~ niezalogowany
18 grudnia 2012r. o 21:33
panda napisał(a): jak nie rozumiesz to wróć do szkoły :P napisalem o "nieproporcji"! tyjdy to nawet czytać nie umią?

Mówiąc o proporcji lub jak wolisz nieproporcji ppotrzebne sa dwa stosunki, a podałes tylko jeden tj, ilośc korzystających do ilości środków. :P
Więc pytam jaki jest drugi stosunek, który jest potrzebny do pokazania nieproporcjonalności :P

Zrozumiałes dwójarzu!! :D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza