~Supersonic napisał(a): Nie dam Owsiakowi z kilku powodów: Wymienię tylko trzy najważniejsze:
1 POWÓD: Jestem przeciwny istnieniu służby zdrowia czy to pod nawzą NFZ, Kasa chorych czy jak by ten śmieszny twór miałby się nazywaćł. Wystarczająco irytuje mnie myśl, że rząd już okrada mnie z pieniędzy, aby utrzymać tą zupełnie nie wydolną instytucję. I jeszcze mam do tego dokładać? Oczywi ście politycy muszą cieszyć się z faktu istnienia Owsiaka, że ten ich odciąża i w ten sposób zwalnia z wszelkiej odpowiedzialności (no bo na co zatem idą tak ogromne podatki?)
2 POWÓD: Mam spore wątpliwości co to uczciwości co niektórych organizatorów WOŚP-u. Gdy byłem w UK spotkałem na dyskotece jednego rodakA (mówił, że jest z krakowskiego), który po wypiciu kilku głębszych opowiadał mi po co zgłosił się na wolontariusza zbierającego forsę. Otóż bez ogródek powiedział, że ze swoim kumplem jakoś tak sobie kombinowali, że uzbierali dla siebie ponad 1700zł. Jak to zrobili -tego nie wiem, ale ludzie, którzy dali im tą forsę zwyczajnie się sfrajerowali. Jedyne czego żałuję to tego, że nie nagrałem tych jego przechwałek na komórkę i nie zapytałem o nazwisko. Pewnie gdy wytrzeźwiał musiał się głupio czuć, że wyszło iż jest złodziejem.
Jeżeli to mogło zdarzyć się raz to czy na pewno tylko raz?
3 POWÓD: Jeśli coś czasem daję, czymś się dzielę to chciałbym mieć 100% gwarancji, że nie ma w tym żadnych machlojek, pośredników itd. Dlatego pomagam w inny pewniejszy sposób.
Pozdrawiam.
Ad1. Jasne zlikwidować - niech każdy leczy się sam! :>
Ad2. Koleś z dyskoteki w UK to prawdziwy autorytet, nie szukaj innych! :D
Ad3. błagam powiedz jaki to pewniejszy sposób :D
życzę zdrowia :D :D