Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Wszyscy jesteśmy politykami
5413
#Przemyslaw nieaktywny
9 kwietnia 2013r. o 7:35
Przykłady konfabulacji panaM ?
http://zus.pox.pl/zus/na-co-zus-trwoni-nasze-pieniadze.htm
http://zus.pox.pl/zus/konfiskaty-w-imie-zus.htm
http://zus.pox.pl/banki/jaka-emerytura-z-zus.htm
http://www.iregionalni.pl/wiadomosci/skladki-rosna-a-zus-wyplaca-212-milionow-zl-premii/
Cena wody i ścieków w Bolesławcu wzrosła o ponad 30 %
Podatek od nieruchomości o 42,5 %
Vat o 1 %

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
3688
#Pynchoon nieaktywny
9 kwietnia 2013r. o 7:36
Przemyslaw napisał(a):
Raz jeszcze przypominam -- wartość mają jedynie opinie jawne merytoryczne , na temat .Niby z jakiej racji mam umożliwiać Panom onanizować się na widok mojej osoby ?

Przemysławie, po co się denerwować :-) Poza tym, jeśli zakłada Pan, że dyskutanci płci męskiej czują pociąg seksualny do Pana osoby, to Pana wypowiedź stanowi atak na mniejszość homoseksualną, o której prawa Pana partia rzekomo walczy ;)

A tak na poważnie, wielokrotnie starałem się od Pana uzyskać odpowiedzi na konkretnie postawione pytania (dla przypomnienia sprawa Pana pomysłu na zwolnienie z podatku dochodowego oraz ZUS najniższych wynagrodzeń, gdzie pytałem o konkretny koszt tego projektu dla budżetu oraz konkretnie z jakich źródeł i w jakiej wysokości będzie on pokryty), Pan jednak nie był w stanie udzielić żadnej konkretnej odpowiedzi.

Co więcej wątpliwe są zarzuty kreowane przez Pana wobec władz. Przypomnę Panu Pańskie oskarżenia o wzrost podatku od nieruchomości o ponad 40%. Gdy przeszliśmy do konkretów okazało się, iż mówi Pan o Pańskim prywatnym podatku, przy czym gdy zwróciłem się do Pana aby Pan upublicznił decyzje pokazujące ten wzrost, nabrał Pan wody w usta. Pomijając już nawet fakt, że pisząc rzekomo w interesie mieszkańców chce Pan załatwić sprawę swojego prywatnego podatku, również w tej kwestii nie przedstawił Pan żadnych konkretnych dowodów.

I proszę pamiętać, iż moje wypowiedzi nie są atakiem na Pana, a brakiem akceptacji dla części poglądów, które Pan prezentuje lub metod, które Pan stosuje (choćby wykorzystywanie tragedii chorych dzieci oraz ich rodziców dla uzasadniania swoich opinii).

A odnośnie Pańskiego braku woli dyskusji z anonimowymi uczestnikami, przypominam że są to również anonimowi wyborcy, których ma Pan przekonać do swoich propozycji a nie obrażać. Szczerze wątpię, aby jakakolwiek Partia była szczęśliwa wiedząc w jaki sposób występuje Pan w jej imieniu.
10114
#alter nieaktywny
9 kwietnia 2013r. o 8:17
Przemyslaw napisał(a): Atakowanie autora tekstów mija się z celem i zaciemnia obraz otaczającej nas rzeczywistości.
Sądzą Panowie że atakując Przemysława przysłonicie całą nieudolność władzy.

Jakie atakowanie? zadawanie pytań to jest atak? a czego się PanM spodziewał?! klakierów? Pan nie potrafi prowadzić dyskusji. Nie trzyma się Pan meritum, jednego tematu PanM nie potrafisz podjąć i wyczerpać w dyskusji.

Jest PanM niedouczonym marzycielem, który nigdy w polityce niczego nie osiągnie.

Jestem zwykłym obywatelem, wyborcą. Nie chcę bronić nieudolności obecnej władzy. Ale jak Pan się nastłek pcha to zadaję pytania, jakie to PanM ma propozycje?! To PanM hest nadwyraz nieudolny, poniżej średniej.
..............................................................................................................................................
Niektóre Pana wypowiedzi to jakieś skończone fantasmagorie i konfabulacje!! >

Przemyslaw napisał(a): Witam Pana.Widzę że wyrzucił Pan z siebie część frustracji.
Z wszystkich dotychczasowych Pana wpisów wnioskuję że moim grzechem głównym jest przynależność do Ruchu Palikota .
O sobie pisze Pan " Jestem zwykłym obywatelem " Podkreśla Pan że jest wyborcą , który nie broni nieudolności władzy "
Tymczasem w Pana wpisach nic tego nie potwierdza .Jest Pan zaprzysiężonym klakierem obecnego status quo .
Najprostszym sposobem prowadzenia sensownej polemiki jest trzymanie się tematu.
Tematem nie jest mój poziom intelektualny .
Tematem jest to co Pan napisał powyżej .Proszę wyjaśnić precyzyjnie co to są te " fantasmagorie i konfabulacje "
Te dwa słowa to dobry materiał na wymianę poglądów.Zarzuca Pan autorowi to co sam czyni.Gdzie tu w Pana wypowiedziach merytoryczna dyskusja na temat ?
To co Pan robi jest w czystej postaci uprawianiem brudnej polityki .Osobiste wpisywanie się w jej najpaskudniejsze cechy./ nie mam tu na myśli niechęci do mojej osoby /
Oczekuję argumentów dotyczących moich domniemanych " KONFABULACJI "

Krótko, bo szkoda na PAna mojego czasu. Konfabulował Pan wielokrotnie na forum. Jednak najbardziej rażące są Pana konfabulacje na temat Pana domniemanych osiągnięć i dzialań w naszym mieście, Ile to Pan zrobił, a ile to jeszcze PAnM ma zamiar zrobić. NA temat komórki RP w mieście. Jakie to RP ma poparcie w Boleslawcu?! Ile to PAnieM PAn może, jako asystent posła?! Konfabulował PAn nazywając mnie Stanisławem (Chwojnickim), otóż jak widzę ma Pan, jakiś problem widząc Chwojnickiego w każdym swoim adwersarzu. Tymczasem PanieM, bardzo był-jest Pan w błędzie. Jestem prostym obywatelem Rzeczypospolitej, który chciałby, aby w naszej Ojczyźnie działo się lepiej. Jestem osobą, która nie znosi kompromisów z głupotą pchającą się na stołki. Niedouczony człowiek, który swojego niedouczenia nie dostrzega, zwyczajnie podwakroć jest to jego słabością, bo nawet nie ma ochoty się douczyć. I w Pana przypadku tak jest.

Niezwykłą wręcz fantasmagorią było żalenie się na rodziców chorych dzieci, którzy ogłaszali się na forum prosząc o1% podatku, że nie głosują na RP?! To było coś więcej niż fantasmagoria, to było skandaliczne. Sugerował PanM, że Oni mają tak źle bo na PANA nie głosują?! i na RP?!

Pana wypowiedzi na tematy gospodarcze to, jakieś kopiuj-wrzutki, których PanieM nawet nie rozumiesz.

Widać, niekiedy jaką trudność sprawia Panu nadążenie za swoimi adwersarzami. W niektórych wypowiedziach przyjmuje PAnM za swoje określenia, nazewnictwo, metafory, kolokwializmy, których nigdy PAn nie używał, a które nagle pojawiają się u PAna, kiedy użyje ich Pana rozmówca, np. "klakier". Nie stać Pana na własny styl wypowiedzi? To przykre, ale braku szkół to Pan nie nadrobi, a samoukiem to PAn jest kiepskim.

Nie chce mi się przeglądać forum, tracić swój czas i szukać innych Pana "bzdurek". Te kilka przykładów mi wystarczy, aby uznać Pana za osobę niewiarygodną.

Dopisane 09.04.2013r. o godz. 08:08:

Przemyslaw napisał(a): Przykłady konfabulacji panaM ?
http://zus.pox.pl/zus/na-co-zus-trwoni-nasze-pieniadze.htm
http://zus.pox.pl/zus/konfiskaty-w-imie-zus.htm
http://zus.pox.pl/banki/jaka-emerytura-z-zus.htm
http://www.iregionalni.pl/wiadomosci/skladki-rosna-a-zus-wyplaca-212-milionow-zl-premii/
Cena wody i ścieków w Bolesławcu wzrosła o ponad 30 %
Podatek od nieruchomości o 42,5 %
Vat o 1 %

Medialne wrzutki, bez własnej wiedzy nic Panu nie pomogą. Siedmiolatek już potrafi się dzielić linką, a nawet i pięciolatka znam co to potrafi. Dzieci w przedszkolu lepiej znają netykiete. Z czym do ludzi PAnieM?! z czym na tym stołku chce zasiąść?!
Ktoś już użył tutaj słowo - żenada.

Dopisane 09.04.2013r. o godz. 08:17:

Przemyslaw napisał(a): Niby z jakiej racji mam umożliwiać Panom onanizować się na widok mojej osoby ?

A tutaj, powiem delikatnie - brakuje PanuM klasy, kultury. Skojarzenia argumentów merytorycznych typowe dla Ruchu PAlikota.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
5413
#Przemyslaw nieaktywny
9 kwietnia 2013r. o 9:14
Aby ułatwić polemikę pozwolę sobie odpowiadać Panu na osobno na poszczególne kwestie.
1 / Kwota wolna - Nie dotyczy tylko najniższych wynagrodzeń .Dotyczy wszystkich.Jest to forma zabezpieczenia pracujących obywateli przed pracą niewolniczą.W chwili obecnej nikt nie zastanawia się z czego ludzie mają żyć.W projekcie " Prawo do przeżycia " wskazałem 13 punktów finansowania.
http://przemyslaw1954.blog.onet.pl/2008/01/02/prawo-do-przezycia/
Oczywiście realizacje tego zamysłu wymaga wyrzeczeń .Wyrzeczeń administracji państwa a nie następnych obciążeń dla pracowników pozabudżetowych .Niemal codziennie podaję tu przykłady trwonienia publicznego wysiłku.
Spełnienie tych warunków uwolniło by kilkadziesiąt miliardów złoty , które można by przeznaczyć na rozwój kraju a nie na urzędniczą konsumpcje.Argumentacja jest prosta .Jak można odmawiać obywatelowi gwarancji przetrwania za minimalne wynagrodzenie a w tym samym momencie dysponować sobie nagrody , trzynaste pensje , rewaloryzacje i drogie limuzyny?
To nie ja pobieram pieniądze za rządzenie .Czy oczekuje Pan abym sam to naprawił ?
Pozwoliłem sobie jedynie na skomentowanie tych moim zdaniem niepokojących zjawisk.
Administracja państwa wydaje na siebie 20 % wszystkich pieniędzy z podatków .To zdecydowanie zbyt wysoki rachunek za tak marne usługi wobec ludności.

Dopisane 09.04.2013r. o godz. 09:14:

Panie Alter .Wrzucił Pan w międzyczasie następne sensacje na mój temat .
Pisze Pan o sobie " Jestem prostym człowiekiem " i to chyba wyjaśnia sprawę .To główna przyczyna że w wyniku 2 + 2 = 4 doszukuje się Pan konfabulacji.
Mało Panu mnie to wkomponował Pan w to Pana Stanisława Chwojnickiego.Ja nie wpadł bym na taki pomysł .Gratuluję kreatywności.
Gdzie się Pan doczytał moich słów na temat sukcesów Ruchu w Bolesławcu ?
Ruch istnieje , ma się dobrze robi swoje .Jak będzie się czym pochwalić dowie się Pan z pewnością.
Nie wiem jak nazwać Pana pokrętne odwrócenie informacji na temat datek dla chorych dzieci.
Wyraźnie napisałem " Państwo ma na nagrody na limuzyny na wojny a nie ma na ratowanie zdrowia i życia dzieci " / dołączyłem linki z przykładami.To Pan w obrzydliwy sposób odwraca moje intencje .
Pisze Pan o kulturze popluwając na mnie przy każdej okazji z ukrycia jak zwykły tchórz .Powtarzam , onanizuje się Pan słowami na mój temat.
Pisanie o problemach i przedstawianie ich rozwiązań jest dla Pana zbyt trudne.

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
~Stańczyk niezalogowany
9 kwietnia 2013r. o 9:14
Przemyslaw napisał(a): .W projekcie " Prawo do przeżycia " wskazałem 13 punktów finansowania.

A czy ten wspaniały, pańskim zdaniem, projekt przedstawił pan rządowi lub przynajmniej MF? Jeśli nie ,to powinien Pan to uczynić. Dzielenie się z internautami swoimi epokowymi pomysłami ,podnoszącymi poziom życia Polakom-szarakom, na lokalnym portalu lub prywatnym blogu są dla rządzących i szerszej opinii społecznej w ogóle niewidoczne. Moim zdaniem patriotyzm i uczciwość wymagają aby Pan niezwłocznie z tym projektem "Prawo do przeżycia" zapoznał rząd Rzeczypospolitej, a najlepiej samego premiera Donalda Tuska albowiem każda zwłoka z wprowadzeniem tego projektu w życie działa na szkodę nas Polaków. Proszę więc tego nie lekceważyć!
10114
#alter nieaktywny
9 kwietnia 2013r. o 9:57
Przemyslaw napisał(a):
Pisze Pan o sobie " Jestem prostym człowiekiem " i to chyba wyjaśnia sprawę .To główna przyczyna że w wyniku 2 + 2 = 4 doszukuje się Pan konfabulacji.
Mało Panu mnie to wkomponował Pan w to Pana Stanisława Chwojnickiego.Ja nie wpadł bym na taki pomysł .Gratuluję kreatywności..

Nawet nie umiesz czytać?! Napisałem, że jestem "prostym obywatelem Rzczeczypospolitej".

krętaczysz PAnieM?! Jeszcze nie jesteś politykiem, a już klamiesz, i obietnice skladasz jak polityk :) wróć lepiej do szkół!

[img=1365494081_fcugkpk.jpg]

Dopisane 09.04.2013r. o godz. 09:56:

[img=1365494167_niaxnh6.jpg]

Dopisane 09.04.2013r. o godz. 09:57:

szkoda na PAnaM czasu. Zdarł już płytę w kółko się powtarzając.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~Kolega 217 niezalogowany
9 kwietnia 2013r. o 10:54
Co fakt to fakt ...mnie już przestają nawet śmieszyć te wpisy p.M...
Może to już czas na ignorowanie tych tematów?
Panu m...wydaje się ,że prowadzi dyskusję...a faktycznie to jest żenujące...Ja w każdym razie wymiękam... boję się ,że naprawdę skończy się to Wasze..i moje "podpuszczanie" podobną tragedią jak z p. Kononowiczem...Rozważ Pan Panie Kazimierzu i Ty Emem...czy dalsze "mądrości" p.M . nie zrobiły
się już niesmaczne?
Czy nie pora zamknąć tą błazenadę...?
~cłek ze wsi niezalogowany
9 kwietnia 2013r. o 11:16
Przemyslaw napisał(a):
Nawet gdybym nie wiem jak szanował rozmówców polemika z anonimami nie ma sensu .

Pan Przemysław Moszczyński polemizuje sam ze sobą. On jeden nie jest tutaj anonimowy.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza