~Zebrzydowianka napisał(a): Przecież ci bezradni to teraz jak mleko się rozlało udają troskę o mieszkańców,jak było zebranie w Zebrzydowej Wsi z mieszkańcami to radny Zdunek mówił że możemy sobie gadać a Rada i tak podejmie uchwałę po swojemu ,na co jedna Pani powiedziała to my na ciebie glosowaliśmy a ty teraz jesteś przeciwko mieszkańcom , niestety takich mamy radnych .
Dodam, choć jestem z z innej miejscowości, że Pan Zdunek mnie próbował uspokoić, iż firma w każdych warunkach musi odebrać śmieci z domu, a jednocześnie Pan Radny zagłosował za tym w regulaminie że to mieszkaniec ma donieść śmieci do trasy przejazdu.
Wspólnie z żoną już cztery lata temu zmierzyliśmy się z problemem nie odbierania śmieci z domu, po kilkumiesięcznej korespondencji Czurejno- MZGK Bolesławiec - Burmistrz. Ten ostatni zapewnił iż takie problemy nie powrócą. Jednak Radni wyciągnęli wnioski z tamtej sprawy i teraz w regulaminie przerzucili obowiązek na mieszkańca.
Mimo próby zapewnienia przez Pana Radnego Zdunka, nie jestem spokojny bo staramy się w pierwszej kolejności przewidywać a nie skupiać się na rozwiązywaniu problemów bieżących.
Zmoderowano 14.08.2013 godz.15:10 - powód: (jegomosc)