Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Otwarcie Szkoły Pijarów
~ niezalogowany
12 września 2013r. o 11:57
Motywacja napisał(a): Po drugiej stronie jest też przecież sala i jest boisko, a do tamtego budynku to chyba chodzą dzieciaki od 1-3 klasy. Więc mniejsze powinno starczyć, przynajmniej pamiętam, że mi starczało, jak i moim kolegom. Co nie zmienia faktu, że pijarowska szkoła ma za dobrze. Mówisz 125 dzieci? To tak jakby 4-5 klas jak ja chodziłem, czyli tylko jeden rocznik. No no wiedzieli jak zagospodarować budynek. No ale jak wiadomo od dawien dawna kler lubi pławić się w przepychu.

Nie, nie ma boiska , jest po prostu kawalek betonu, którego boiskiem nazwac nie mozna. Co do sali- no i co z tego,że jest, jak dzieci nie mają w niej zajec, poniewaz jest zajeta. W tym roku semestr pierwszy bez lekcji w-f. Możwe bedzie w drugim semestrze, ale dzieci bedą chodzic na 2ga zmiane.
Skoro dzieci chodza na zmiany to raczej sal lekcyjnych nie starcza- powinno, a jednak nie- doszedł jeszcze oddział przedszkolny.

Na swietlicy nie ma miejsca ( oddany w łapy kleru budynek miał osobna duza swietlice sale gimnastyczne i aule)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2041
#zula999 nieaktywny
12 września 2013r. o 11:59
Do Motywacja.....nie tyle okradają co rzucają plecakami
~ niezalogowany
12 września 2013r. o 12:04
3ci smartfon czy tablet w ciagu roku to juz sie nie nazywa przepych
11202
#Anonim11202 nieaktywny
12 września 2013r. o 12:06
~ napisał(a): W tym roku semestr pierwszy bez lekcji w-f. Może bedzie w drugim semestrze, ale dzieci bedą chodzic na 2ga zmiane.
Skoro dzieci chodza na zmiany to raczej sal lekcyjnych nie starcza- powinno, a jednak nie- doszedł jeszcze oddział przedszkolny.

Na swietlicy nie ma miejsca ( oddany w łapy kleru budynek miał osobna duza swietlice sale gimnastyczne i aule)

No ale dzieci nie mogą chodzić na tą sale w osobnym budynku? Z tego co pamiętam to dawniej to praktykowano.
W żadnym razie ja nie bronię pijarów, wręcz przeciwnie w głowie mi się to nie mieści, że dzieci z państwówek mają być gorzej traktowane. Chodzenie na dwie zmiany mnie również dotknęło i nie narzekam, przynajmniej z rana można było oglądać program o aborygenach.
zula999 napisał(a): Do Motywacja.....nie tyle okradają co rzucają plecakami

No tak nie pomyślałem o tym, to dlaczego nie mogą mieć w kieszeni przy sobie telefonów?
2041
#zula999 nieaktywny
12 września 2013r. o 12:16
Ja tam jestem za tym,zeby dzieci w ogóle nie nosiły do szkoły telefonów..
ja tez chodziłam do szkoły na 2zmiany i żyję.Tak jak nikomu nikt nie broni przenieść dziecka do pijarów!
~ niezalogowany
12 września 2013r. o 12:16
Motywacja napisał(a): No ale dzieci nie mogą chodzić na tą sale w osobnym budynku? Z tego co pamiętam to dawniej to praktykowano.
W żadnym razie ja nie bronię pijarów, wręcz przeciwnie w głowie mi się to nie mieści, że dzieci z państwówek mają być gorzej traktowane. Chodzenie na dwie zmiany mnie również dotknęło i nie narzekam, przynajmniej z rana można było oglądać program o aborygenach.

Nie nie mogą kozystac z tej dodatkowej sali, gdyby mogły pewnie tak by sie dzialo.

A co do chodzenia na zmiany- fajnie,że masz prace, która pozwala ci na oglądanie porannego programu o aborygenach. Nie kazdy tak ma.

Dzieciak idzie do szkoły na 12stą- kto go ma tam odstawic?
Ok może byc od rana na swietlicy- czad. 4 godzini z dnia ma po prostu zabrane, w imie nie wiem czego. Po 4 godzinach laby na swietlicy- o ile jest na niej miejsce- idzie na lekcje- juz z totalnie rozleniwionym i jakby nie patrzec zmęczonym umysłem. Lekcje do 15stej.

Wraca do domu, je obiad, odrabia lekcje i dzien sie konczy. Przypominam,że to są dzieci, ktore jeszcze mają miec czas na zabawe i bieganie po podwórku.
2041
#zula999 nieaktywny
12 września 2013r. o 12:24
Ja chodziłam do nieistniejącej SP nr 1.I przez pierwsze 3lata też chodziłam na zmiany.Rano byłam w świetlicy a pamietam,ze lekcje konczyłam o 17.10.I czy ktos sie wtedy tym przejmował?A prawie po nocy wracałam do domu
1
emem
12 września 2013r. o 12:31
Za taka sytuacje odpowiedzialnosc ponosza radni boleslawieccy - to oni stanowia lokalne prawo, ktore wykonuje prezydent. Pretensje do nich - mozecie je wyrazic juz w przyszlym roku glosujac na innych.

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza