Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
TV Trwam nauczy bolesławiecką młodzież "rozumieć media"?!
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
7 grudnia 2013r. o 23:06
szaryman napisał(a): Mam prośbę do Stowarzyszenia Rodzina Polska.
Proszę mi podpowiedzieć, które informacje w poniższym tekście mijają się z prawdą ?
...

Nie jestem z rodziny więc nie wiem, ale miałbym pytanko do Ciebie Szary :) Czy jesteś pewien tego , że propagowana informacja jest prawdą ? Herr Clade , u którego jako niewolnik pracowałem , pacholęciem będąc, opowiadał mi , że w czasach Hitlera narysowana/namalowana była wzdłuż drogi ... biała linia ...kto był po właściwej stronie , ten prawo miał do życia . Ci po drugiej, praw nie mieli wcale. Bandyci z NKWD strzelali ludziom w plecy , gdy ci, próbowali uciekać przed niemieckimi czołgami. Zwróć proszę uwagę na fakt , że historia lubi się powtarzać.

A nie wiem , czy czytałeś moją dykteryjkę o ka...ka...ka...kasku :)
Też uważam Tadzia za biznesmena ( taki z niego ojciec , jak ze mnie kobieta), czyli gatunek , którego nie cierpię , ale Trwam , moim zdaniem to jedno z ostatnich źródeł prawdy. Wokół Rydza ... śmiga wielu mądrych ludzi :D

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
7 grudnia 2013r. o 23:21
szaryman napisał(a): Mam prośbę do Stowarzyszenia Rodzina Polska.
Proszę mi podpowiedzieć, które informacje w poniższym tekście mijają się z prawdą ?

Zapytałeś co jest w zamieszczonym przez Ciebie tekście nieprawdziwe...Odpowiem tak : tekst podany jest w takiej formie , iż czytający odbiera jakby się właśnie tak stało.Otóż nie. To swojego rodzaju manipulacja. Gdzie ? Przykład:

cytat: "Do 1997 roku Ojciec Rydzyk miał w Toruniu tylko studia i nadajnik radia. Wszystko zajmowało jedną parcele na przedmieściu. "

Tekst zabrzmiał , jakby rozgłosnia mieściła się gdzieś (przepraszam ) na za---iu. A teraz gdzie się mieści ? W tym samym miejscu.
150 m od rozgłośni RM - ul. Żwirki i Wigury , jest skrzyżowanie z ulicą Legionów , stąd do ścisłego centrum około 700 - 800 m. A przedmieście jest zupełnie w drugą stronę - kierunek ulica Polna i dzielnica Wrzosy. Poszukaj na planie miasta.

Nastepne zdanie (cytat) : "2001 r. Do Rady Miejskiej Torunia został złożony wniosek o przekazanie bez przetargu za 1% wartości 54 ha gruntów po JARZE (Jednostce Armii Radzieckiej) fundacji Ojca Rydzyka, na potrzeby Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej. Autorzy pisma zapowiadają zainwestowanie 600-800 mln złotych. ".

Brzmi to dla czytelnika , jakby RM otrzymało te grunty. Otóż nie , i to prawie zaraz po złożeniu wniosku był taki odzew. Jeszcze jedno - te grunty leżą przy ulicy Polnej , sięgają do wylotówki w kierunku na Grudziądz (ul.Grudziądzka). Są tam same piaski , nawet sosny , które rosną są karłowate. Obok jest bardzo duże osiedle domków jednorodzinnych Wrzosy. Wyższa Szkoła KSiM mieści się po drugiej stronie Wisły ! Absolutnie nie ta strona. A zajmuje tereny , które pozostały po upadłej firmie w wyniku " przeobrażeń gospodarczych" w Polsce .
Źródła geotermalne służyć będą również mieszkańcom miasta. Więc nie będą wyłącznie dla korzyści Redemptorystów.

Odpowiadając na postawione przez Ciebie pytanie ,wskazuję na wydźwięk jaki wywiera ten tekst dla czytelnika , który nie zna tych spraw "od podszewki".
Aha , nie należę do Stowarzyszenia , do którego zwracasz się z pytaniem. Nie jestem też żadnym "moherem", to tak sobie uzupełniam , gdyby przyszła Ci ochota "popluć" jeszcze i na mnie.
4335
7 grudnia 2013r. o 23:33
~ napisał(a): ... gdyby przyszła Ci ochota "popluć" jeszcze i na mnie.

Szary nie może Cię opluć ( nie sądzę , aby chciał ) ponieważ się nie przedstawiłeś.

Jakieś imię ... poproszę, nick, nic ... zależy mi na tym , aby ludzie przedstawiali się swym imieniem :) Poproszę o odwagę , dwa razy do trzeciego stolika, reszty nie trzeba :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10114
#alter nieaktywny
7 grudnia 2013r. o 23:37
Pannazdzieckiem napisał(a):
Szary nie może Cię opluć

Może i tak :)

"Niektórych zabolało !
Tak mi nie przykro !

Wrzeszcząc, podskakując i strasząc staracie się sprawić wrażenie, że jest Was mnóstwo.
To fałsz.
Jest Was mało, maleńko, natomiast jesteście sprytnie porozstawiani.

A Wasza rozgłośnia ma tyle samo wspólnego z katolicyzmem, co katolicyzm z fanatyzmem i fundamentalizmem.

Czyli - Nic !"

ale ta dziwna wypowiedź była przynajmniej niegrzeczna? :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
4335
7 grudnia 2013r. o 23:48
Alter ... Ty .... Ty .... Ty ... kurcze ... ważne jest to co nas łączy. Nie jest ważne to , co nas dzieli ... a wiesz , że nie cierpię zastanawiać się nad tym , co poeta miał na myśli ... w...ia mnie to , podobnie jak robienie zdjęć. Ale, każdemu , to co lubi, komunizm na całego :D

Zastosowana autokorekta

9984
#gover nieaktywny
7 grudnia 2013r. o 23:49
~ napisał(a): Odpowiadając na postawione przez Ciebie pytanie ,wskazuję na wydźwięk jaki wywiera ten tekst dla czytelnika , który nie zna tych spraw "od podszewki".

Ludzie uwazajacy sie za artystow lubia wrzask, ktory nie ma zadnego sensu.
~Nag Hammadi niezalogowany
8 grudnia 2013r. o 0:10
Szaryman, właściwie nikt nie wykazał żebyś mijał się z prawdą. I tak trzymać. Cieszę się, że wreszcie w jednym miejscu są skondensowane wiadomości o "tym ojcu".
"(...) nadają sobie imię "biskup" (...) jakby otrzymali moc od Boga. (...) To kanały bez wody."
~Iza niezalogowany
8 grudnia 2013r. o 7:46
szaryman napisał(a):
(...) Mówi sie, że magnat medialny Ojciec Rydzyk stał się nietykalnym i najbardziej wpływowym fundamentalistą religijnym w Europie. "

Nie tylko mówi się, ale się i też kręci filmy :D
Ot, np. ciekawe zarówno pod względem informacji, jak i zastosowanych technik manipulacji.
, to Telewizja Polska ,
, to zaś TVN .

Ale tak to u konkurencji bywa :P

" Cywilizacja rozwija się poprzez wzrost liczby operacji, które możemy wykonywać bez myślenia o nich." /Alfred North Whitehead/.

Miłego :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza