Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Putin - Ukraina - Zagrożenie .

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
24 października 2014r. o 19:59
No dobrze , a jak oceniacie wypowiedzi mego ulubieńca Radzia i reakcję Ryżego Olsena ? No i szczyt klimatyczny , sukces , czy porażka ? :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~ niezalogowany
24 października 2014r. o 20:10
~majętny Stef napisał(a):

Fakt, nie rozumiem zasad rządzących rynkiem walutowym. Właśnie o tym mówię.
Jeżeli ruskiemu który sprzedaje ropę za dolary które się umacniają a płaci pracownikowi za jej wydobycie w rublach które tanieją, się nie opłaca to ja faktycznie nie znam ekonomii.

Jako pracownik cieszyłbyś się, gdyby płacili Ci papierem toaletowym?

Opłacalność wydobycia ropy liczy się w dolarach za baryłkę, kiedy cena ropy spada poniżej pewnego poziomu niezależnie od wszelkich przeliczeń to Rosja na tym nie zarabia, a nawet do jej wydobycia musi dokładać. W relacjach średnio i długoterminowych to jest dla Rosji i Rosjan katastrofa.
~ niezalogowany
24 października 2014r. o 20:15
Pannazdzieckiem napisał(a): No dobrze , a jak oceniacie wypowiedzi mego ulubieńca Radzia i reakcję Ryżego Olsena ? No i szczyt klimatyczny , sukces , czy porażka ? :)

A masz towarzyszu separatysto;

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16861525,Reuters__Nasze_znalezisko_potwierdza__ze_Rosjanie.html#BoxSlotI3img
~ niezalogowany
24 października 2014r. o 20:21
~majętny Stef napisał(a):
~ napisał(a):
Twoja wypowiedź dowodzi, że nic nie rozumiesz z zasad rządzących rynkiem walutowym, oraz na temat opłacalności wydobycia ropy i gazu.

Fakt, nie rozumiem zasad rządzących rynkiem walutowym. Właśnie o tym mówię.
Jeżeli ruskiemu który sprzedaje ropę za dolary które się umacniają a płaci pracownikowi za jej wydobycie w rublach które tanieją, się nie opłaca to ja faktycznie nie znam ekonomii.

Jeżeli Polak kupuje paliwo po 5.70 zł a po 4.80 nie chce tankować, to faktycznie urodziłem się w czasach których nie rozumiem.

Przyforsie,jak ci poszło w Gardenie ? Masz etat stróża nocnego ?

:D
~ niezalogowany
24 października 2014r. o 20:39
~ napisał(a):
~ napisał(a):

To elity tworzą opinię, podobnie jak Putin, więc za niedługo można się spodziewać korekty w tym co sądzi ulica. Rosjanie nie są głupcami,

U Ciebie jest zwykłe ble , ble , ble...A ja znam Rosjan i Rosję..Dziś i wczoraj. Kontakty biznesowe i towarzyskie. Więc wiem co napisałem.
~Iza niezalogowany
24 października 2014r. o 20:39
" Rosyjski prezydent był pytany przez dziennikarza "Financial Times" o jego rzekomą wypowiedź o Lwowie, cytowaną przez Radosława Sikorskiego w rozmowie z Politico. - A Lwów to jakim był wcześniej miastem, jeśli nie polskim? Nie wiedział pan o tym? - Putin pytał dziennikarza. ... "
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Putin-Ukraina-jest-suwerennym-panstwem-nigdy-tego-nie-kwestionowalem,wid,16984070,wiadomosc.html?ticaid=113ae4

"Włoska spółka Saipem, która jest wykonawcą budowy Gazoportu w Świnoujściu, może wkrótce stać się własnością kontrolowanego przez Kreml koncernu Rosnieft. W ten sposób zagrożony może być najważniejszy polski projekt dywersyfikacji źródeł dostaw gazu. ... "
http://www.biztok.pl/gospodarka/Rosjanie-przejma-budowe-gazoportu-w-Swinouj%C5%9Bciu-Zagrozona-dywersyfikacja-dostaw-gazu_a18362

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
24 października 2014r. o 20:43
No dobrze , a szczyt klimatyczny ? :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ niezalogowany
24 października 2014r. o 21:02
~ napisał(a): A ja znam Rosjan i Rosję..Dziś i wczoraj. Kontakty biznesowe i towarzyskie. Więc wiem co napisałem.

Jakoś tego nie widać.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA BAU zaprasza