Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Putin - Ukraina - Zagrożenie .

~majętny Stef niezalogowany
25 października 2014r. o 18:35
~ napisał(a):
Skąd informacja, że "zakaz skrzyżowania rurociągów" ustalił Obama? :P

Jak tego przestrzega to widocznie mu się podoba taki stan rzeczy. No bo kto to mógł ustalić jak nie USA z Rosją?
Sprawa jest prosta do rozwiązania ale lepiej mendzić o złym Putinie następne 40 lat.
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~ niezalogowany
25 października 2014r. o 18:44
~majętny Stef napisał(a):
Sprawa jest prosta do rozwiązania ale lepiej mendzić o złym Putinie następne 40 lat.

Putin jest zły niezależnie od tego :)

W piątek rubel pobił kolejne rekordy spadku kursu. Inwestorzy pozbywali się tej waluty, obawiając się, że ocena wiarygodności kredytowej Rosji spadnie do poziomu śmieciowego

Rubel tonie, rezerwy topnieją. Rosja w kryzysie walutowym?

http://wyborcza.biz/Waluty/1,111132,16861703,Rubel_tonie__rezerwy_topnieja__Rosja_w_kryzysie_walutowym_.html#BoxBizMT
25 października 2014r. o 18:59
"Według szacunków dziennika "Wiedomosti" od początku roku Bank Centralny Rosji wydał na obronę kursu rubla w sumie ok. 66 mld dol"

"Rezerwy Rosji topnieją"

"Rosja rzuca na rynek 3 miliardy dolarów"

Możesz nam wytłumaczyć o co tu chodzi? Tak na chłopski rozum?
Bo ty chyba nie wiesz sam o co tu chodzi, jak 95% Polskiego społeczeństwa :D
~ niezalogowany
25 października 2014r. o 19:18
~majętny Stef napisał(a): "Według szacunków dziennika "Wiedomosti" od początku roku Bank Centralny Rosji wydał na obronę kursu rubla w sumie ok. 66 mld dol"

"Rezerwy Rosji topnieją"

"Rosja rzuca na rynek 3 miliardy dolarów"

Możesz nam wytłumaczyć o co tu chodzi? Tak na chłopski rozum?
Bo ty chyba nie wiesz sam o co tu chodzi, jak 95% Polskiego społeczeństwa :D

To ty jesteś Majętny i tego nie wiesz? :P Nie mam czasu na tłumaczenie Ci tak prostych rzeczy. Szczególnie po ostatnim zdaniu. które napisałeś. :)
25 października 2014r. o 19:23
Ja to wiem, ale to ty rzucasz ogólnikami o rublu, że Ruski jutro z głodu umrze.
Ja cały czas twierdzę że nie umrze i pytam cię uczciwie na jakiej podstawie tak sądzisz.
Opisz nam techniczną stronę tego ratowania rubla, na czym to polega i dlaczego jest złe.
Ja podejrzewam że tego nie wiesz ,tylko sobie wyobrażasz jak ruski pieniędzy nie ma na chleb i powtarzasz za gazetami pierdoły :)
~ niezalogowany
25 października 2014r. o 19:25
O to wiadomość dla tych co straszą ukraińskim nacjonalizmem.

Przedwyborczy sondaż z Ukrainy.

http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/wybory-na-ukrainie-sondaz-do-parlamentu,219,0,1643739.html

Blok prezydenta Petra Poroszenki 20,5 proc.

populistyczna Radykalna Partia deputowanego Ołeha Laszki 8,6 proc.

Front Ludowy premiera Arsenija Jaceniuka 6,8 proc.

partia mera Lwowa Andrija Sadowego Samopomicz (Samopomoc)5,8 proc.

Na Ukrainie obowiązuje 5-procentowy próg wyborczy.

Batkiwszczyna byłej premier Julii Tymoszenko4,7 proc.

Pozostałe ugrupowania mają znacznie mniejsze szanse pokonania progu wyborczego. Są to: Silna Ukraina byłego wicepremiera Sergija Tihipki (3,7 proc.), wywodzący się z Partii Regionów obalonego prezydenta Wiktora Janukowycza Blok Opozycyjny (3,6 proc.), Pozycja Obywatelska byłego ministra obrony Anatolija Hrycenki (3,3 proc.), Komunistyczna Partia Ukrainy (2,8 proc.), nacjonalistyczna partia Swoboda (2 proc.) oraz radykalny Prawy Sektor (1,25 proc).

Powtórzę!
nacjonalistyczna partia Swoboda (2 proc.) oraz radykalny Prawy Sektor (1,25 proc). Czyli bez szansy wejścia do Ukraińskiego parlamentu.
25 października 2014r. o 19:37
Ty nie zmieniaj tematu tylko napisz nam z ekonomicznego punktu widzenia dlaczego ruski umrze z głodu jak dolar będzie po 100 rubli :D

Dam ci fory - 45 lat PRL z walutą śmieciową. Napisz dlaczego ruski umrze ,na podstawie życia Polaka w PRL :D
Wiesz ile wtedy kosztował dolar złotówek?? :D

2161
#fobiak nieaktywny
25 października 2014r. o 21:37
~ napisał(a):

Rypanie z netu Ci wychodzi najlepiej :P A ten tekst z netu to też twój? co widaćjak na dłoni po stylu pisania :D

Wszystkie waluty są wirtualne, jednak ich wartość jest realna. Za tysiąc dolców, czy też euro kupisz więcej towaru niż za taki śmieć, jak rubel.

napisalem tobie wyraznie, ze to nie moj tekst, po co mi sie wysilac z wlasna odpowiedzia, jesli na gloopie pytania, sa gotwce na necie. to, ze rubel jest smieciem ma dla mnie talie samo znaczenie jak wzrost twojej polowicy, chociaz wolalbym aby byla wyzsza niz nizsza. rusofobow zaliczam atomatycznie do banderowcow. nawet faszysci demokraci o rosji sie tak nie wyrazaja jak ty. rosja im jest potrzebna. niby nalozyli sankcje gospodarcze ale one nie objely koncernow. koncerny nic sobie nie robia z gloopich politykow i prowadza dzialanosc gospodarcza z rosja pelna para, nie tylko te energetyczne ale wszystkie pozostale. a ty jedz wiecej jablek bedziesz madrzejszy.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza