Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Putin - Ukraina - Zagrożenie .

10114
#alter nieaktywny
24 listopada 2014r. o 19:22
~virgo napisał(a):
alter napisał(a): Nie tylko Polska i Polacy są przeciwni agresji Putina na Ukraine. (..)http://wiadomosci.onet.pl/swiat/poroszenko-litwa-]

Alterze , chyba nie uwierzyłeś w to , co powiedziała premier Grzybowska ..

Oczywiście, że uwierzyłem. Ważne są intencje, które są jednoznaczne. Sprzymierzenie się przeciw wspólnemu agresywnemu wrogowi, jakim jest Rosja pod władaniem Putinka.

A jakie ma możliwości Litwa to już inna sprawa.

Wszelkie te deklaracje pokazują także, że Litwa jak i inne kraje bałtyckie obawiają się agresji Rosji! To jest znaczące bardzo wiele Virgo. Ja oczywiście znam twoje sympatie, jednak warto elastycznie podejść do tej kwestii, tym bardziej że jak rozumiem mieszkasz w Polsce korzystasz niejako z warunków i przywilejów wolności i demokracji. Bo mam nadzieję jesteś za wolnością i demokracją? :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~virgo niezalogowany
24 listopada 2014r. o 19:30
alter napisał(a): (..) Ważne są intencje, które są jednoznaczne. Sprzymierzenie się przeciw wspólnemu agresywnemu wrogowi, jakim jest Rosja pod władaniem Putinka.

A jakie ma możliwości Litwa to już inna sprawa.

(..) Ja oczywiście znam twoje sympatie, jednak warto elastycznie podejść do tej kwestii, tym bardziej że jak rozumiem mieszkasz :)

Odpowiem Ci tak : intencje czy chęci.."dobrymi checiami jest piekło wybrukowane" ;) Polityka jest dla dorosłych , więc czcze obiecanki premier Litwy to jak zabawa z dziećmi..Obiecam Ci lizaka i nie dam :D
Zgadza się , Rosji należy się bać !! Dlatego pamietajmy o jednym - mrówka nie powinna draznić nigdy lwa . Umiar w polityce zagranicznej jest wskazany. Wtedy jakoś dojdziemy do porozumienia...(Jak Ty i Ja)
Podchodzę Alterze bardzo "elastycznie" do polityki wewnętrznej i zewnętrznej Polski i Rosji.
Myślę ,że po zastanowieniu zgodzisz się ze mną chociaz w 50%. :D
10114
#alter nieaktywny
24 listopada 2014r. o 19:38
~virgo napisał(a): Odpowiem Ci tak : intencje czy chęci.."dobrymi checiami jest piekło wybrukowane" ;) Polityka jest dla dorosłych , więc czcze obiecanki premier Litwy to jak zabawa z dziećmi..Obiecam Ci lizaka i nie dam :D
Zgadza się , Rosji należy się bać !! Dlatego pamietajmy o jednym - mrówka nie powinna draznić nigdy lwa . Umiar w polityce zagranicznej jest wskazany. Wtedy jakoś dojdziemy do porozumienia...(Jak Ty i Ja)
Podchodzę Alterze bardzo "elastycznie" do polityki wewnętrznej i zewnętrznej Polski i Rosji.
Myślę ,że po zastanowieniu zgodzisz się ze mną chociaz w 50%. :D

TAk 50% może być :)

A pamiętasz jeszcze, jak mrówka pobiła lwa? ;)

Myślę też, że lew nie taki straszny, jak go malują.

Dlaczego uważasz, że to tylko obiecanki? Zakres pomocy Litwy dla Ukrainy może być nawet dość pokaźny. Wiesz, że gazoport Litewski ma o wiele-wiele większą wydajność niż potrzeby Litwy?! Polski gazoport także taki będzie. Poza tym siłą jest wzajemna solidarność, i wierzę że to jest do realizacji. Czyżbyś nie doceniała solidarności mniejszych wobec jednego awanturnika? :) To dlaczego Rosja nie chce Ukrainy w NATO? hmm? :) miłego wieczorka

~virgo niezalogowany
24 listopada 2014r. o 19:48
alter napisał(a):

TAk 50% może być :)

A pamiętasz jeszcze, jak mrówka pobiła lwa? ;)

Myślę też, że lew nie taki straszny, jak go malują.

Dlaczego uważasz, że to tylko obiecanki? Zakres pomocy Litwy dla Ukrainy może być nawet dość pokaźny. Wiesz, że gazoport Litewski ma o wiele-wiele większą wydajność niż potrzeby Litwy?!

To juz sukces - 50% ! Dzięki :D Mrówka pobiła lwa tylko w bajkach i wierszykach :D Jeżeli masz na mysli "cud nad Wisłą" , polecam poczytaj o rozlokowaniu wojsk radzieckich , dlaczego jedni poszli na południowy zachód...Wtedy okazuje sie , to zaden cud..a może cud :)
Ludzie na Litwie nie zyją dostatnio..raczej biednie.I jeszcze bardziej dociśnie ich bieda , kiedy pani premier zechce zrealizować swoje obietnice...kosztem 2 milionów mieszkańców.To ma być Alterze demokracja ? Co do gazoportu litewskiego , też nie wierz we wszystkie plotki. Bo to tylko plotki. Mieć wydolnośc a produkować to dwie różne sprawy.
Dobranoc :D
~Iza niezalogowany
24 listopada 2014r. o 19:50
~szachista napisał(a): No proszę Cię , ekonomia Adama Shmita ?...

Szachisto, Robert J. Shiller , noblista, zaliczany do ekonomistów szkoły neokeynesizmu.
:)
10114
#alter nieaktywny
24 listopada 2014r. o 19:55
~virgo napisał(a):
To juz sukces - 50% ! Dzięki :D Mrówka pobiła lwa tylko w bajkach i wierszykach :D Jeżeli masz na mysli "cud nad Wisłą" , polecam poczytaj o rozlokowaniu wojsk radzieckich , dlaczego jedni poszli na południowy zachód...Wtedy okazuje sie , to zaden cud..a może cud :)
Ludzie na Litwie nie zyją dostatnio..raczej biednie.I jeszcze bardziej dociśnie ich bieda , kiedy pani premier zechce zrealizować swoje obietnice...kosztem 2 milionów mieszkańców.To ma być Alterze demokracja ? Co do gazoportu litewskiego , też nie wierz we wszystkie plotki. Bo to tylko plotki. Mieć wydolnośc a produkować to dwie różne sprawy.
Dobranoc :D

Tak naprawdę nie rozumiem twojego sceptycyzmu. Plotki? Na jakiej podstawie tak sądzisz? Popatrz na biedę w Rosji, może zrozumiesz dlaczego Litwa nie chce się bratać z Putinem.

To nie był cud? hehe... a jednak sowieci bardzo szybko stracili chęć zdobywania Warszawy. Skutek się liczy, efekt bitwy jest jednoznaczny. Odnoszę wrażenie, że podobnie jak fobiaczek próbujesz pisać nową historię, i raczej nie z punktu widzenia Polaków. No cóż może przystańmy na te 50%, to i tak wiele, bo raczej mam inny punkt widzenia niż Ty :) Różnijmy się pięknie :) dobranoc

~virgo niezalogowany
24 listopada 2014r. o 20:00
Alterze nie mów o biedzie w Rosji. Nie opieraj się na - jak to Panna nazywa_ informacjach podawanych przez scierwomedia. Wróciłam jakis czas temu z Monaco - wiesz , kto kujpuje tam apartamenty ? Prawie wyłacznie Rosjanie. A 1 mkw powierzchni mieszkaniowej kosztuje ok,10 tys, euro. Nie kupuje to ten sam Rosjanin , kupuja ich setki. Więc bieda w Rosji jest proporcjonalna do biedy w Niemczech.Alterze , czytaj nie tylko wiadomości wyłacznie z "jedynych" źródeł.
~virgo niezalogowany
24 listopada 2014r. o 20:17
Pannazdzieckiem napisał(a):
Zgodnie z tą logiką , postęp cywilizacyjny powinien sprawiać , że Ludzie mniej pracują ponieważ maszyny za nas robią . A tymczasem wiek emerytalny w Kraju nad Wisłą ...

Przepraszam..nie do mnie kierowałes pytanie..jednak pytanie jest albo tak naiwne albo prowokacyjne. Jeżeli maszyny wszystko robią (!) , to ludzie są zbędni. Jakbyś na to nie spojrzał.Do obsługi maszym nie potrzeba armii.Wystarcza wybitne jednostki.Postep technologiczny nie ma na celu doprowadzic do stanu dobrobytu milionów lecz wyłącznie jednostki.
Panna , przeciez Ty o tym wiesz.Po co więc ta prowokacja ? Chyba , że nie zrozumiałam ...
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMARaport BIK