Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMARaport BIK
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Putin - Ukraina - Zagrożenie .

~Iza niezalogowany
24 listopada 2014r. o 16:18
~chamski chadziar napisał(a):
...
Polecam Ci Droga Arystokratko :) wyznania Tradera :

http://independenttrader.pl/294,plany_banksterow_na_przyszlosc_-_cz_2.html

Przeczytałam :)
Co do Tradera, w ekonomii nie da się wszystkiego przewidzieć i tu polecam książkę Akerlofa i Shillera „ Zwierzęce instynkty” .

Jedna z recenzji:
Po latach bezsensu gospodarki socjalistycznej, wymarzona „niewidzialna ręka rynku" miała rozwiązać wszelkie problemy znane Polakom od dwóch pokoleń. Będąc już częścią wolnego świata ze zdumieniem spostrzegliśmy, że ekonomia Adama Smitha nie działa, gdy ujawnia się nagle zwierzęcy instynkt. Zew, tkwiący w każdym z nas, który nie daje się opisać poprzez żadne modele ekonometryczne. I o tym jest ta książka.
Zbigniew Jagiełło

Miłego :)
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~virgo niezalogowany
24 listopada 2014r. o 16:25
(...)
Witaj Alterze... :* Dziękuję Ci za pozytywne mniemanie o mnie :) Nie przejmuję się taką i podobną impertynencją :> Dlaczego ?? Ponieważ każdy "bezimienny" pozostaje niewiadomą .W miejsce niewiadomej mozna podstawić wszystko....zarówno głupotę , pychę , arogancję a także wszystkie 'tęsknoty" za dorównaniem - innym - w wartosciach :P Dla niektórych jest już za późno...nie wykorzystali swoich pięciu minut w stosownym czasie , więc pozostaną
w fazie intelektualnego raczkowania. :D Pozdrawiam Ciebie serdecznie :*
P.S. Co do Fobiaka , przypuszczam iż zaszła pomyłka - on chyba chciał zrobić przykrość adresatowi , nie zauważył i nie zrozumiał , iż ja wkleiłam te linki ;)

Zmoderowano 24.11.2014 godz.16:40 - powód: usunięcie cytowanego posta (moderator)
10114
#alter nieaktywny
24 listopada 2014r. o 16:36
Wiesz? Powiem Ci, że doszedłem do wniosku już jakiś czas temu, że nie warto toczyć żadnych wojenek na forum. Sam też będę ograniczał własne zapędy, bo to bez sensu. Niestety bywają tacy co zamiast się odnosić do strony merytorycznej podanych treści, czy też linek atakują przede wszystkim personalnie. Fobiak w tym przoduje i non stop prowokuje do ostrych odpowiedzi. Czasami się nie da niektórych prowokacji przemilczeć. :) pozdrawiam

Zmoderowano 24.11.2014 godz.16:40 - powód: topposting (moderator)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
2161
#fobiak nieaktywny
24 listopada 2014r. o 17:17
~virgo napisał(a): (...)

P.S. Co do Fobiaka , przypuszczam iż zaszła pomyłka - on chyba chciał zrobić przykrość adresatowi , nie zauważył i nie zrozumiał , iż ja wkleiłam te linki ;) Zmoderowano 24.11.2014 godz.16:40 - powód: usunięcie cytowanego posta (moderator)

virgo, nie bylo pomylki, napisalem do nicka, a wiadomym jest, ze urzedniczyna alter od dluzszego czasu wszystkich bez matury wyzywa od nieukow. widzialem twoj podpis na dole i obejrzalem programy z linkow i musze cie pochwalic bo dobry material do tematu. zreszta nie przejmuj sie bo banderowcy dbaja o to aby moje posty wywalic w kosmos, jak nie zdazysz przeczytac to tez nic nie stracisz.
~szachista niezalogowany
24 listopada 2014r. o 17:19
No proszę Cię , ekonomia Adama Shmita ? Przecież to oszustwo , kłamstwo zwyczajne. Właścicielem pieniądza powinno być Społeczeństwo , nie rodzina banksterów. Komunistyczna , zgodna z mym duchem, własność wspólna - pieniądz.

Kto jest za ? Ręka do góry Obywatele :D
~virgo niezalogowany
24 listopada 2014r. o 17:46
alter napisał(a): Nie tylko Polska i Polacy są przeciwni agresji Putina na Ukraine. (..)http://wiadomosci.onet.pl/swiat/poroszenko-litwa-]

Alterze , chyba nie uwierzyłeś w to , co powiedziała premier Grzybowska ..Załączę tekst jednego z piszących na forum ( tamten artykuł):
"Przemysł zbrojeniowy Litwy przystąpił do dzieła - huty produkują zwiększone zapotrzebowanie stali.... Kuźnie wykuwaja najpotrzebniejsza tradycyjną broń dla ukrainskich batalionów OUN i UPA - siekiery, widły i noże - ponoć szczególnie wielkie zapotrzebowanie jest - co zresztą było widać na majdanie kijowskim - w nowe oręże patriotyzmu ukrainskiego - maczety! Bohaterski przemysł cięzki LLitwy - dostarczy też piły tarczowe.... wszak od czasu ludobójstwa piłami ręcznymi - czas poczynił postępy - Teraaz bataliony UPA i SS Galizien będa likwidowwały odszczepieńców piłami tarczowymi - zmeczhnizowanymi narzędziami śmierci.... Sława Uhraijnu! zwiń

dzisiaj 15:30 | ocena: 74% "
Ten komentarz nie wymaga zadnego uzupełnienia
:D :D Czytający go , zgodza sie z tym ,ze własnie tego rodzaju "bogactwa" znajdują się na Litwie...Przecież nawet nieba nad Litwą "pilnują" nasze samoloty i piloci.
~virgo niezalogowany
24 listopada 2014r. o 17:50
fobiak napisał(a):

virgo, nie bylo pomylki, napisalem do nicka, (...) musze cie pochwalic bo dobry material do tematu. zreszta nie przejmuj sie .

Fobiaku , rozumiem , wszystko w porządku :) Dzięki za pochwałę
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
24 listopada 2014r. o 18:41
alter napisał(a): ... Niestety bywają tacy co zamiast się odnosić do strony merytorycznej podanych treści, czy też linek atakują przede wszystkim personalnie. Fobiak w tym przoduje i non stop prowokuje do ostrych odpowiedzi. ...

Jestem nie pocieszony taką dyskwalifikacją w rankingu Twoich wrogów , Złotousty. Wszak jakiś czas temu w Twym motto stało : " Agresja Pannyzdzieckiem ... bla , bla , bla "

Teraz Fobiczny ? :D

Zdrajco okrutny , panna już Ci ę nie kocha :P

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
REKLAMA BAU zaprasza