Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Jestem lepszy niż Piotr Roman
~ niezalogowany
10 sierpnia 2014r. o 5:06
jesli zabierać to tylko gryzipirkom.
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
10 sierpnia 2014r. o 9:09
No cóż ... dwadzieścia pięć lat temu Państwo Polskie zostało skazane na niewolniczą pracę na rzecz Czwartej Rzeszy. To dlatego nasze rodziny są porozbijane i wbrew durnym optymistom pokroju Alterowicza, sprawy idą źle. Ch... Du... i kamieni kupa , jak klasyk mawia. Żeby cokolwiek drgnęło musicie uświadomić sobie czym jest pieniądz. Albowiem pieniądz nie jest Waszym " bogiem" , a jedynie środkiem do życia ( niekoniecznym :) ) Dopóki jesteście uwikłani w podatki , kredyty i chciwość , to jesteście niewolnikami mamony. Przypomnę jeszcze raz : artykuł 220 Konstytucji Tego Nieszczęśliwego Kraju zabrania Nam władzy nad PLenami. Dominującą walutą jest petrodolar i sztuczne euro. Mam nadzieję , że kiedy Przemo prezydentem zostanie , to wykombinuje sposób na to, aby uruchomić lokalną walutę. A jeśli Mu się to uda , to faktycznie będzie lepszy od Dwuimiennego.

Jak by co, to jestem do dyspozycji Przemo :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ niezalogowany
10 sierpnia 2014r. o 9:40
Uchwały przygotowuje prezydent do głosowania na radzie miasta. Jak Pan Moszczyński przygotuje propozycje radnym, wynagrodzenie prezydenta 4 tys. zł, podatek w kwocie takiej i takiej tj. niższy o 2/3 od obecnego, nie będzie podatku za psa, ciepło z ZEC pod każdy dom doprowadzone, komunikacja miejska za darmo, leczenie zębów w szkole, albo u wyznaczonych dentystow w mieście za darmo dla uczniów i jeszcze likwidacja działek ogrodniczych 1 km od domów mieszkalnych. Proszę bardzo namawiam i robię kampanię wyborczą wraz z mieszkańcami mojego osiedla - dla takiego KANDYDATA NA PREZYDENTA BOLESŁAWCA. Chcemy żyć godnie i nie jesteśmy za tym, że tylko godnie powinien żyć prezydent, a reszta społeczeństwa godzić się winna z okrutnym traktowaniem, że na chleb brakuje, bo o niego proszą ludzie chodząc po domach.
~ niezalogowany
10 sierpnia 2014r. o 11:10
jestem za i tez w ramach wolnej chwili sie przyczynie - cel uswieca srodki

Zmoderowano 10.08.2014 godz.21:19 - powód: topposting (moderator)
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
10 sierpnia 2014r. o 11:23
Pic na wodę i fotomontaż Drogi Kolego :)
My, Ludzie mamy stanowić prawa , lecz tego nie robimy. Rządzą nami tchórzliwi złodzieje. Polecam Wam jeszcze raz Doktrynę Szoku :

Bardzo mi zależy na tym, aby umarł ostatni Leming :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ niezalogowany
10 sierpnia 2014r. o 12:20
~ napisał(a): Uchwały przygotowuje prezydent do głosowania na radzie miasta. Jak Pan Moszczyński przygotuje propozycje radnym, wynagrodzenie prezydenta 4 tys. zł, podatek w kwocie takiej i takiej tj. niższy o 2/3 od obecnego, nie będzie podatku za psa, ciepło z ZEC pod każdy dom doprowadzone, komunikacja miejska za darmo, leczenie zębów w szkole, albo u wyznaczonych dentystow w mieście za darmo dla uczniów i jeszcze likwidacja działek ogrodniczych 1 km od domów mieszkalnych. Proszę bardzo namawiam i robię kampanię wyborczą wraz z mieszkańcami mojego osiedla - dla takiego KANDYDATA NA PREZYDENTA BOLESŁAWCA. Chcemy żyć godnie i nie jesteśmy za tym, że tylko godnie powinien żyć prezydent, a reszta społeczeństwa godzić się winna z okrutnym traktowaniem, że na chleb brakuje, bo o niego proszą ludzie chodząc po domach.

Który to okręg wyborczy ? Podaj numer.
~wyborca niezalogowany
10 sierpnia 2014r. o 14:29
a proszę mi powiedzieć, pan Przemysław Moszczyński jako przedsiębiorca ilu ludzi zatrudniał, ile im płacił, ile płacił podatków ?
lekko rzucać słowa na wiatr jak nie ponosi się konsekwencji ich wypowiadania. Jeżeli p. Moszczyński zadeklaruje, że będzie jako prezydent/burmistrz zarabiał najniższą krajową, a radni dostaną po symbolicznej złotówce za sesję to podejmę ryzyko i zagłosuję.
Obawiam się jednak, że tak jak obecny prezydent zarabiający ponad 12 tys miesięcznie nie potrafi odłożyć żadnych oszczędności to i p. Moszczyński nie będzie umiał zarządzać wielomilionowym budżetem i kilkuset osobami oraz firmami.
2438
#rafi nieaktywny
10 sierpnia 2014r. o 15:00
PanM napisał(a): Dzisiaj zmierzę się z tym postem

Otóż dlatego że władza powinna tak organizować lokalną polityk aby przedsiębiorcy mieli warunki do jak najszybszego
rozwoju.Tak aby mogli płacić swoim pracownikom wyższe pensje.
Przez ostatnie trzy kadencje to nie konkurenci obecnego prezydenta przegrywali .To przegrywali mieszkańcy Bolesławca.Prezydent Piotr Roman otoczony służalczą radą
realizowali wizje swojej wyobraźni.Niestety nie było i nie ma w tych wizjach zwykłych ludzi.Rośnie wyludnienie , podatki oraz długi .Zakłady w strefach otrzymują lepsze warunki niż nasi przedsiębiorcy a w zamian zatrudniają głównie na umowę
zlecenie.Przecież władza mogła by postawić warunek inwestorowi .
" tak dostaniesz preferencyjne warunki inwestycji ale w zamian zatrudniasz pracowników na umowę stałą minimum za tyle a tyle.
Jak można władza może się chwalić że posiada tani siłę roboczą / niewolników XXI wieku/"
Proszę z uwagą przeczytać wywiad .Ja nie obiecuję tego o czym

Pan pisze lecz wskazuję co należy w pierwszej kolejności zmienić.
Do wstrzymania wypywu młodych powinna dążyć władza od dawna.Tymczasem Pan Prezydent Piotr Roman jest dumny że młodzi mogą się swobodnie przemieszcza po świecie./ tak napisał w odpowiedziach na 100 pytan internautow.
To że pracodawcy mają się dobrze w strefie to nie ma co tym pisać, raczej działają tam tylko firmy małe i średnie dodatkowo do takiej pracy trzeba mieć minimum średnie wykształcenie i dużo szczęścia żeby się móc dostać. Urzędy pracy teraz zabrały się za sposób że trzeba sobie teraz szukać pracodawcy na staż, oferty pracy które oferują są wręcz fatalne w tego słowa znaczeniu. Ja jestem od roku bez pracy w tym mieście i naglę ja mam uwierzyć w to że urząd pracy mi pomoże ?? zostaje mi tylko szukanie pracy zagranicą i trzymanie się szkoły i to tylko tyle. To nie Piotr Roman utrudnia rozwój tylko państwo i reszty nie trzeba tłumaczyć. Na pewno pańskie dzieci też są u pana na garnuszku, bo jest teraz bardzo ciężko młodemu o pracę, zostaje tylko edukacja a za 30 lat połowa tych ludzi nie będzie miała emerytury, bo albo pracowali na czarno na budowie albo zagranicą. Jeżeli to co pan w tym wywiadzie powiedział i dał mi pan teraz odpowiedz to ja czekam z ciekawością na pański program i to czy pana osoba zostanie tym prezydentem to czy będzie pan w stanie budować to co tu pan mówił

Zmoderowano 10.08.2014 godz.21:19 - powód: topposting (moderator)

Lej na anonimów to wyrzutki bolec info. Wywalają swoje łzy na forum ;)
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA BAU zaprasza