kc napisał(a):
Akurat tak się składa, że to nie zdolności dedukcyjne, tylko informatyczne : ). Mogę Ci nawet napisać skąd piszesz : ).
Kc, jesteś moderatorem? :)
Dopisane 20.06.2016r. o godz. 09:46:
Pannazdzieckiem napisał(a):
Zamieszczona przez Ksawerego fotka z hamerykańskim bombowcem jest metaforą opisującą poprawnie rzeczywistość. Przemysł zbrojeniowy hamerykańskiej gospodarki to ok. trzydzieści procent PKB. No gdzieś ten towar trzeba upchnąć , przecież nie będzie się marnował w magazynach :| Jeśli nikt nie chce tego kupić , to trzeba jaką wojnę zorganizować. Przecież to proste , jak konstrukcja cepa. Jeśli popierasz taki imperializm , to przyjmij wyrazy współczucia za brak empatii .
Panna dokładnie to samo można powiedzieć o Putinku i Rosji.
Bliższa jest mi demokracja zachodnia, od Putinowskiej :)
Ale najważniejszym , moim zdaniem , są publikacje Robertsa , twórcy reganomiki i jednego z kreatorów upadku ZSRR.
Mało jest opiniotwórców przyjmujących zlecenia od Putinka? Panna, skąd wiesz od kogo Roberts bieże kasę ;) Jeżeli jesteś czujnym obserwatorem to nie dasz temu łatwej wiary.
Maksiu czasami pieprzy jak potłuczony , ale niekiedy ... i to raczej częściej :D całkiem mądrze gada. No jeśli miał bym wybierać źródło prawdy pomiędzy dziennikarzami Kolonko , a Lis , to tylko Maksiu :] To Mosad zabił Syryjczyków , nie " reżim Assada " . I nie tylko Maksiu o tym mówi.
Ale przyznać trzeba , że i Lis raz jeden powiedział prawdę , a mianowicie " Telewidz nie jest taki głupi . Jest głupszy niż nam się wydaje "
I właśnie na tej podstawie nie warto słuchać, ani Maksa, ani tym bardziej Liska. Pamiętaj mówią Ci to co chcą, abyś myślał, że wiesz. Nie powiedzą Ci, ani jedno słowo za dużo, tylko tyle ile trzeba. Tak jest ze wszystkimi teoriami spiskowymi. Wszyscy, którzy "montują" teorie spiskowe mają w tym swój cel. I ani ja, ani nikt się tak naprawdę nie dowie, jaki. Po to są teorie spiskowe. Maszyna propagandowa każdej ze stron interesu pracuje właśnie po to :) Z tego też powodu próba nadawania sensu tym teoriom jest akurat dla mnie bezcelowe. To swykła strata czasu.
Po pierwsze ... w neoliberalnym systemie ekonomicznym , w którym Rosja również uczestniczy , ale na putlerowskich zasadach , nie na zasadach pijanego Jelcyna ... ( czyli wyprzedaży państwa za psi pieniądz zachodnim korporacjom , jak to miało miejsce w Polsce ) , czyli nie zarzyna się kury znoszącej złote jajka , o wdzięcznej nazwie ... Europa. Bądź , co bądź pięćset milionów odbiorców syberyjskiego gazu.
I tutaj mam podobne spojrzenie, ale do czasu :) Imperializm, a w szczególności chory obsesyjny imperializm i psychotyczna osobowość zepchnie racje ekonomiczne i wartość "kury" na dalszy plan. Putinek ma obsesyjną ambicję, ale też podobny poziom lęku, który każe mu warczeć i szczekać ;) Jemu nie wiele brakuje, aby tak jak kiedyś Ameryka zrucić gdzieś nuklearną bombę taktyczną na postrach. Wspomniano o tym również w tym artykule co Ci podałem. Bombka na środek Bałtyku i już ma spokój. Nikt nie zechce tam robić manewrów. Oczywiście wybiegam zbyt daleko, ale Putinek jest psychicznie nieprzewidywalny.
Po drugie ... Połączenie gospodarcze między eurokołchozem , a Kremlem , to cios dla petrodolara. Chazarska dzicz nie może do tego dopuścić i zrobi wszystko co haniebne , złe i głupie w swej istocie. Razem z rozpętaniem wojny nuklearnej. Jak na razie prowadzą wojnę z " terroryzmem " wysyłając islamski desant do Europy i walczą o wolny rynek potajemnie negocjując umowę TTIP , która ma im dać przewagę nad ustawodawstwem eurokołchozu , nie mówiąc o narodowych.
Sam pisałeś, że desant islamski to pomysł Putinka? :) Nie znasz treści tej umowy, więc skąd te obawy? Tutaj moje zdanie się różni diametralnie. Tej umowy boją się wszyscy oprócz UE i USA. Ponieważ jej beneficjentem nikt inny nie będzie. Są oczywiście prowadzone negocjacyjne gry, dlatego że korzyść USA i UE może być bardzo różny. Ale jeżeli Europa chce coś znaczyć musi taką umowę traktować poważnie. Nie przeszkadza to w prowadzeniu twardych negocjacji.
No i oczywiście prowadzą potężną kampanię propagandową , pod roboczym tytułem " Putler to zło wcielone , a każdy Ruski , to świnia "
Propaganda Putinka robi to samo :) Panna nie na podstawie opini trolli buduje się własne zdanie.
Po trzecie ... pamiętać trzeba , że wszystkie " tinktanki " , czy " pingpongi " rojące się od łałtorytetów różnej maści karmione są fiducjarną mamoną Rotschyldów i piszą artykuły na zamówienie chlebodawców.
Zgadzam się :) Jednak pomimo to, te rankingi mają znaczenie opiniotwórcze. Można z nimi polemizować, ale w jakimś stopniu każdy musi się z nimi liczyć. No może Rosja, aż tak nie bo tam jest demokracja korupcyjna, demokracja fasadowa na pokaz :)
co Cię będę oszukiwał Alterowicz ;)
Panna napisałem Ci, jak jest, co Cię będę oszukiwał ;)
Wiesz, w sprawach wielkich nasza opinia się nie liczy, na analizę teorii spiskowych szkoda czasu. lepiej oceniać rzeczywistość po faktach, które się wydarzają. I tak wiemy tylko tyle, ile "oni" chcą.
pozdrawiam, miłego dnia :)
Dopisane 20.06.2016r. o godz. 09:49:
kc napisał(a):
Dyskusja polega na tym, że Ty piszesz jakieś zdanie, ktoś odpowiada/komentuje Twój wpis, a nie zadaje ci pytania co miałaś na myśli stawiając jakieś kropeczki, bo taka rozmowa staje się bezsensowna. Skąd mam wiedzieć, że nie prowokujesz, czy nie obrażasz jeśli piszesz coś w stylu :
I.......... no wiesz........... było.......jesteś ...... !!!!
Jak to już kilka osób zauważyło, to rodzinne ;)
Ależ oczywiście, że małe niewiniątko prowokuje i to bardzo często :]