Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Wybory Prezydenckie.

11445
PanM
19 kwietnia 2015r. o 10:13
~koral napisał(a): Oczywiście, ja głosuję na Janusz Palikota :)

Gdyby Janusz Palikot dotrzymał wszystkich obietnic wobec swoich członków oraz wobec elektoratu .Gdyby tak jak mówił na kongresach trzymał się jedynie polityki naprawy gospodarki -- BYŁ BY DZISIAJ PREMIEREM.

Niestety , wolał na pierwszy plan forować problemy krzyża , homoseksualistów oraz wolnych konopi.

To było zbyt wiele nawet na tak przyciśnięte ekonomicznie społeczeństwo.

Ja osobiście odczuwam żal i niesmak , dlatego na apel o zbieranie podpisów do kampanii prezydenckiej odpowiedziałem tak jak na poniższym zdjęciu.[img=1429431204_k5beg1o.jpg]

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~koral niezalogowany
19 kwietnia 2015r. o 10:36
Oczywiście, że niektóre jego postulaty to bzdura, ale inni mówią tylko ogólnikami i w zasadzie nic nie mówią. ;)

Przecież podatek dla kościoła to nikt i tak w Polsce nie wprowadzi.

Nie wiem jakiej narodowości jest Janusz Palikot jak próbuje usuwać krzyże, spytam go osobiście przy najbliższej okazji.

Członkowie jego partii powinni go sprowadzać na ziemię, również w sprawie gejów i marihuany.

Każdy popełnia błędy, Palikot również, ja dałbym mu szansę i jak nie jest Żydem albo Ukraińcem to na niego zagłosuję. ;)
~ niezalogowany
19 kwietnia 2015r. o 11:38
~koral napisał(a): .... jak nie jest Żydem albo Ukraińcem to na niego zagłosuję. ;)

A jak się okaże że jest murzynem lub arabem?
~mir.ko niezalogowany
19 kwietnia 2015r. o 12:14
~koral napisał(a): ... jak nie jest Żydem albo Ukraińcem to na niego zagłosuję. ;)

obecnie pochodzenie ma żadnego znaczenia. lepiej dawaj na Kukiza :)
~ niezalogowany
19 kwietnia 2015r. o 12:36
~mir.ko napisał(a):
~koral napisał(a): ... jak nie jest Żydem albo Ukraińcem to na niego zagłosuję. ;)

Kukiz a co to za wynalazek?
~koral niezalogowany
19 kwietnia 2015r. o 13:14
~mir.ko napisał(a):

Dla mnie ma ogromne znaczenie.

Dwa pokolenia mojej rodziny wychowywały się poza Polską i wiem jak byliśmy tam traktowani jako Polacy, dlatego chcę żeby w Polsce rządził Polak.

I nie zabraniam innym myśleć inaczej. Są kraje w Unii Europejskiej w których inne narodowości nie mają prawa głosu i tak powinno też być w Polsce. Jesteś innej narodowości i nie chcesz przyjąć narodowości, religii języka tego kraju, to nie masz prawa głosu

Bo co to jest narodowość? Ale jak ktoś się jej kurczowo trzyma, to bez prawa wyborczego biernego i czynnego. Nie ma prawa uczestniczyć w wyborach.

Takie jest moje zdanie.

Bo dzisiaj Związek jakiejś mniejszości obsadzi wszystkie kluczowe stanowiska a Polacy jak barany jeszcze to poprą i nie wiedzą, że są tylko do czarnej, brudnej roboty. A ładne pensje a następnie godziwe emerytury przypadają jakiejś mniejszościowej mafii.
~ niezalogowany
19 kwietnia 2015r. o 15:24
napisałeś to co napisałeś, nie będę tego oceniał, ale jednocześnie mając takie poglądy popierasz Palikota? coś musi być z tobą nie teges, jakies rozdwojenie jaźni abo coś tam.... przecież Palikot jest zagorzałym wrogiem wszelkich narodowości, chce ujednoliconej europy z jednym prezydentem..... kamasz ty coś?
211
skorn
19 kwietnia 2015r. o 15:51
No własnie, Palikot jest patologicznym unioentuzjastą. On ma gdzieś, to co w Polsce jest najbardziej polskie. Jego wypowiedzi, że w razie ataku na Polską trzeba się poddać bez walki, szkoda komentować.

Dopisane 19.04.2015r. o godz. 15:51:

mir.ko napisał(a): ważne by wspierać a nie rozprzedawać zakłady obcym. szkoda że ruchy narodowe słabo to dostrzegają

Skąd taki wniosek? Moim zdaniem jest wręcz odwrotnie, to narodowcy własnie to dostrzegają. Nawet korwinowcy nie mają problemu z prywatyzacją.

<i>