Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Czy drugi najsłynniejszypo J PII polski purpurat -abp Józef Wesołowski nie powinien spocząć na Wawelu?

2900
#falco nieaktywny
1 września 2015r. o 20:51
myślisz że napisałaś coś z ''sensem''?... kolejna bzdura...(trzy kropeczki) :D
to żadna ''walka''o prawa tylko ukazanie wam braku TOLERANCJI której za grosz nie macie jednocześnie wrzeszcząc pod niebiosa kiedy zabroniono postawienia krzyża na ''krakowskim'' uznając to za ''tak na wiarę i kościół''
jak widać szukasz u mnie ''sensu'' nie dostrzegając jego braku we własnym postrzeganiu tego co piszę ...(trzy kropeczki)
czy symbolika tęczy jest mi bliska ?...tak jak Ty czyli żadna :)
jest tylko jakimś tam dziełem artysty podobnego do tego artysty który wyrzeźbił jakiś tam posążek Wojtyły...
widzisz jakąś zasadniczą różnicę ?..nie ''opłakiwałem '' tęczy tylko ironizowałem z faktu że niektórym wydaje się ze coś wygrali a przecież nic z tego bo ''tęcza '' stanie w innym miejscu :D przyciągając kolejnych ''walczących'' ;)
jak widzę symbolika tęczy i Tobie jest obca więc podpowiem Ci
to symbol POJEDNANIA w religii nie tylko chrześcijańskiej ;)

coś jeszcze Cię zapytam jeśli mogę :)
jeździsz autkiem?...masz gdzieś tam na nim naklejony znaczek ''ryby'' :D
znasz ''symbolikę '' owego znaku? :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
1 września 2015r. o 20:57
Dajcie falco spokoj bo jak tam ktos wcześniej pisal, zostal w mlodosci skrzywdzony prawdopodobnie przez molestowanie.. A teraz wypisuje glupoty zeby sobie ulżyć.
~ niezalogowany
1 września 2015r. o 21:01
~hrtr napisał(a):
Nic tylko narzekać i oczerniać potrafisz.

Obrońca pedofila się znalazł.
~ niezalogowany
1 września 2015r. o 21:06
~ napisał(a):
~hrtr napisał(a):

Tak, a Ty wiesz ze pedofil bo Cie przeorał jak byles maly?
2900
#falco nieaktywny
1 września 2015r. o 21:09
hrtr...
jestem geniuszem?
dzięki że mi to uświadomiłeś :D

Einstein też pracował przy całej swojej wiedzy ;)

Dopisane 01.09.2015r. o godz. 21:09:

~ napisał(a):
~ napisał(a):
~hrtr napisał(a):

Tak, a Ty wiesz ze pedofil bo Cie przeorał jak byles maly?

ileż ''inteligencji'' przebija się poprzez powyższy wpis... :D

9176
kc
1 września 2015r. o 21:19
falco napisał(a): znasz ''symbolikę '' owego znaku? :D

Och, falco, chyba nie podejrzewasz mnie o to, ze mój mały, ciasny katolicki umysł mógłby ją znać ;( ;( ;( ;(

Wytłumacz mi , proszę. ;( ;( ;( ;(

Nie mam czau zgłębiać symboli mojej wiary, bo pół dnia leżę krzyżem w Kościele, a drugie pół dnia ganiam wstrętnych homoseksualistów po mieście.W nocy nie śpię,bo chodzę i zbieram od biednych staruszek pieniądze dla księdza, chcemy mu kupić super nowoczesny samochód.
2900
#falco nieaktywny
1 września 2015r. o 21:29
o nie,nie...
nic z tego :)
za bardzo mnie bawią pewne wpisy ludzi nie bardzo wiedzących o czym piszą...
droga do wiedzy ,chociaż kręta jest otwarta dla każdego :)
dla Ciebie też :D

~ niezalogowany
1 września 2015r. o 21:30
~ napisał(a):
~ napisał(a): :...podtrzymano wyrok trybunału przy Kongregacji Nauki Wiary w pierwszej instancji.

Czyli – ponownie uznano Wesołowskiego za winnego ciążących na nim zarzutów.

To z kolei oznaczałoby, że Watykan celowo wprowadził opinię publiczną w błąd i skazanego prawomocnym wyrokiem pedofila pochował jako duchownego."

"Zapytany o to, czy Wesołowski, ukarany już wyrzuceniem ze stanu kapłańskiego przez Kongregację Nauki Wiary, jest nadal biskupem, odparł: "Tak, ponieważ sakrament święceń ma charakter nieodwracalny. Ale nie może on już pełnić swej władzy biskupiej". - Zabroniono mu być biskupem publicznie, korzystać z godności biskupa. "(niemiecki kardynał Walter Kasper)

Znalezione w necie :)

Dobre. Opinia i tłumaczenie"kolegi" Wesołowskiego jest wykładnią?
"...pochowano w stroju liturgicznym i z pierścieniem biskupim na palcu" - a sam cytujesz że "Zabroniono mu być biskupem publicznie, korzystać z godności biskupa".
Takie działanie Watykanu jest przykładem dla innych zboczeńców.
Zastanów się ile taki dziad zrobił złego. Czy wierzysz że dopiero będąc na Dominikanie zapałał miłością do dzieci.
Jak można próbować bronić czy usprawiedliwiać takiego dziada.

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo