Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Palenie przy wejściu do sklepu

~ niezalogowany
1 października 2015r. o 16:03
~Nuka napisał(a): Witam, robiąc zakupy w większych sklepach mam problem ponieważ przy wejściu do sklepu ustawione są popielniczki, czyli jest to wyznaczone miejsce do palenia przez właścicieli sklepów. Taki problem jest głównie przy wejściu do galerii oraz tesco. Dlaczego ja i moje dzieci jesteśmy zmuszani do wdychania dymu papierosów. Czy nie uważacie, że jest to trucie klientów?Wczoraj wychodząc z tesco zdziwiłam się ponieważ jeden Pan stał nie przed wejściem ale pomiędzy drzwiami jedną nogą w środku sklepu i kopcił strasznie śmierdzące papierochy. Nie chcąc palić byłam zmuszona ja i mój 8 miesięczny synek do zaciągnięcia tą trującą jak dla nas substancją nikotynową.
rób zakupy na targowisku,tam jest mnóstwo świeżego powietrza :P
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Nuka niezalogowany
1 października 2015r. o 16:42
Dziękuję za rady:) na bezdechu staram się zawsze wchodzić ale tłumacze mojemu synkowi ( 8 m-cy) jakoś jeszcze mu nie wychodzi;) . Targowisko super sprawa ale niestety nie kupię tam pampersów w promocji:) Co do palenia to ludzie palą wszędzie nie patrząc na innych a sytuacja w sklepach zmieni się jak ktoś wytoczy takiemu sklepu pozew i wygra odszkodowanie-niestety do takiej Polski nam daleko. Pozdrawiam
12486
#OnaIncognito nieaktywny
1 października 2015r. o 16:50
~wróg smrodu papierosów napisał(a): Zgadzam się!!!!!! Niech ktoś coś zrobi z tymi śmierdzielami kopciuchami!! To jest miejsce publiczne tak naprawdę. Dziadostwo i brak podstawowych zasad kultury. W Tesco drzwi oblegane sa przez palaczy . Obrzydlistwo!!!!!!

..............................
Może obok wózków na zakupy powinny być automaty z maseczkami przeciwdymowymi :D
211
skorn
1 października 2015r. o 16:56
Zalecam więcej tolerancji dla palących.

<i>
~agafa niezalogowany
1 października 2015r. o 17:06
Zero tolerancji dla palaczy ! Oni nie toleruja nawet wlasnego zdrowia a tym bardziej cudzego. Karmcie raki dalej kochani palacze xD albo zainwestujcie w niesmierdzace elektroniczne fajki
2820
#k1p nieaktywny
1 października 2015r. o 17:34
~ napisał(a): rób zakupy na targowisku,tam jest mnóstwo świeżego powietrza :P

Tam jest jeszcze gorzej. Jak Ci taki z papierosem idzie w tłumie, to można się zaciągnąć samą esencją. Nie wiadomo skąd i kiedy...

skorn napisał(a): Zalecam więcej tolerancji dla palących.

Kiedy słyszę takie lub podobne tezy, zawsze powtarzam, że ja również mam pewne prawa. Na przykład mam prawo oddychać świeżym powietrzem i chciałabym, żeby palący mi to umożliwili.

211
skorn
1 października 2015r. o 17:37
Sklep jest czyjąś własnością i właściciel ma prawo ustalać swoje reguły. Poza tym do Tesco są chyba dwa wejścia.

<i>
315
#mir.ko nieaktywny
1 października 2015r. o 18:00
chyba niezbyt. sklep to także miejsce publiczne, żaden sklep/market nie wprowadzi palenia bo podpadnie ustawie. przy wejściu póki co jeszcze można puścić dym
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza