Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Palenie przy wejściu do sklepu

~@ niezalogowany
2 października 2015r. o 8:10
Przed Galerią, stoją pracownicy - palacze i kopcą. A może tak za galerię, gdzieś z boku sobie staną??? NIE PRZY WEJŚCIU !!!!!!!!!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Papuga niezalogowany
2 października 2015r. o 8:25
~nie panikuj młoda napisał(a): Sam nie palę ale nie popadam w histerię. Jeszcze kilka lat temu nikomu to nie przeszkadzało, a kilkanaście lat temu niemal w każdym domu jarało się i było tak nadymione, że "siekierę można było powiesić", a teraz takie trendy, że nigdzie nie wolno palić. Od tego nie umrzesz ;) luz...

Od tego nie umrzesz ?? ?? ?? Czy aby na pewno ??
315
#mir.ko nieaktywny
2 października 2015r. o 8:28
~Padre Antonio napisał(a):
mir.ko napisał(a): chyba niezbyt. sklep to także miejsce publiczne, żaden sklep/market nie wprowadzi palenia bo podpadnie ustawie. przy wejściu póki co jeszcze można puścić dym

Sklep nie jest miejscem publicznym tylko prywatnym!!! Jest własnością jakiegoś człowieka, jeżeli właściciel ustawia popielniczkę i wydziela miejsce dla palących w tym miejscu i przeszkadza Ci to, zmień sklep. W czasach demokracji to nie jest trudne.

"
Zgodnie z rozporządzeniem ministra infrastruktury z 12 kwietnia 2002 r. miejsce publiczne definiowane jest jako budynek przeznaczony dla administracji publicznej, wymiaru sprawiedliwości, kultury, kultu religijnego, oświaty, szkolnictwa wyższego, nauki, opieki zdrowotnej, opieki społecznej i socjalnej, obsługi bankowej, handlu, gastronomii, usług, turystyki, sportu, obsługi pasażerów w transporcie kolejowym, drogowym, lotniczym lub wodnym, poczty lub telekomunikacji oraz inny ogólnodostępny budynek przeznaczony do wykonywania podobnych funkcji. Za budynek użyteczności publicznej uznaje się także budynek biurowy i socjalny."

gazetawroclawska.pl
~aa niezalogowany
2 października 2015r. o 9:58
:) czy to ważne czy budynek jest publiczny czy prywatny ? takie kiepownice przy wejściu odstręczają i zapachem i wyglądem. Przy porządnych sklepach nie ma takiego czegoś. Jeżeli właścicielowi zależy na klientach to stara się o wyznaczenie takiego miejsca dla osób palących bardziej na uboczu :) to sklep nie pub w końcu ;)
~ niezalogowany
2 października 2015r. o 10:01
W czasach demokracji... Ha ha ha!! Dobre.
~Nuka niezalogowany
2 października 2015r. o 12:29
~Padre Antonio napisał(a):
~Nuka napisał(a): Dziękuję za rady:) na bezdechu staram się zawsze wchodzić ale tłumacze mojemu synkowi ( 8 m-cy) jakoś jeszcze mu nie wychodzi;) . Targowisko super sprawa ale niestety nie kupię tam pampersów w promocji:) Co do palenia to ludzie palą wszędzie nie patrząc na innych a sytuacja w sklepach zmieni się jak ktoś wytoczy takiemu sklepu pozew i wygra odszkodowanie-niestety do takiej Polski nam daleko. Pozdrawiam

Jak ma 8 miesięcy to nie umie jeszcze marudzić, że mu szlugi śmierdzą więc w czym problem???

w tym że to ja jestem jego mamą i jestem odpowiedzialna za jego zdrowie i komfort życia a skoro nie pali :/ tzn że jak wszystkim nie palącym może mu to przeszkadzać!wiesz też nie mówi że nie lubi grzybów myślisz że powinnam mu dać?a może piwo do picia? :> :>
~ niezalogowany
2 października 2015r. o 12:39
ale Tobie się nudzi.Już zaistniałaś wystarczy. ;(
~uczulenie na dzieci niezalogowany
2 października 2015r. o 12:46
a ja mam uczulenie na dzieci w miejscach publicznych
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza