Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Palenie przy wejściu do sklepu

~@1 niezalogowany
1 października 2015r. o 19:52
k1p napisał(a):
~ napisał(a): rób zakupy na targowisku,tam jest mnóstwo świeżego powietrza :P

Tam jest jeszcze gorzej. Jak Ci taki z papierosem idzie w tłumie, to można się zaciągnąć samą esencją. Nie wiadomo skąd i kiedy...

skorn napisał(a): Zalecam więcej tolerancji dla palących.

Kiedy słyszę takie lub podobne tezy, zawsze powtarzam, że ja również mam pewne prawa. Na przykład mam prawo oddychać świeżym powietrzem i chciałabym, żeby palący mi to umożliwili.

Pooddychać świeżym powietrzem to jedź do lasu,w mieście go po prostu nie ma,a może i grzybów nazbierasz i jeszcze pomedytujesz, wyluzujesz.Sama kombinuj co dla ciebie najlepsze,inni też mają prawo do życia według własnego uznania a,i omijaj palących z daleka kiedy Ci to przeszkadza.Żyj i daj żyć.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
7193
#Aplus nieaktywny
1 października 2015r. o 19:55
Twój dzieciak może się kiedyś do Niemiec wybierze? Krótka wycieczka i po traumie. Chyba, że 6 sekund kontaktu z dymem wyrządzi mu straszne szkody psychiczne i fizyczne, to nie zdąży (może taki po mamusi nadwrażliwy okaz).
12486
#OnaIncognito nieaktywny
1 października 2015r. o 20:52
Aplus napisał(a): Twój dzieciak może się kiedyś do Niemiec wybierze? Krótka wycieczka i po traumie. Chyba, że 6 sekund kontaktu z dymem wyrządzi mu straszne szkody psychiczne i fizyczne, to nie zdąży (może taki po mamusi nadwrażliwy okaz).

...........................
Dokładnie ...W Niemczech to dopiero jarają na każdym kroku.
I nie radzę trzymac tel. komórkowych w domu...mikrofali..telewizora..itd..
Bardzo to wszystko szkodliwe!
To się teraz naczytam :P
~Nuka niezalogowany
1 października 2015r. o 21:03
Nie ma co popadać ze skrajności w skrajność mi po prostu nie podoba się chociażby smród papierosów a przy tym jego szkodliwość , musimy pamiętać też o takich którzy mają astmę i inne choroby niewydolności płucnej . Wyobraźmy sobie wchodzące do sklepu dziecko chore na muskowiscydoze , czy takie osoby mają zrezygnować z wychodzenia z domu bo dym palaczy pogarsza ich stan? To czy mam w domu mikrofalówkę i inne trujące rzeczy to moja sprawa , nie zmuszam przecież innych do jedzenia z mikr.
No cóż zwolennikom palenia którzy uważają że marudzę proponuję być tolerancyjnych chociażby dla " puszczających bąki" w ich towarzystwie bo przecież od "zaciągnięcia bąkiem" nikt nie umarł- a i zdrowiu nie szkodzi..hihi ;) :>
~ niezalogowany
1 października 2015r. o 22:40
Zgadzam się z wypowiedzią wyżej!
Ja nienawidzę dymu papierosowego ,dusi mnie a jeszcze bardziej nienawidzę ludzi-rodziców-którzy jadąc autem palą papierosa i biedne dziecko,które siedzi obok zatruwane jest tym dymem jeszcze bardziej niż ten głupi,bezmyślny rodzic!
I te wypowiedzi tych palących...trochę zrozumienia innych,chcesz palić oddal się!
~Padre Antonio niezalogowany
1 października 2015r. o 22:45
~Nuka napisał(a): Dziękuję za rady:) na bezdechu staram się zawsze wchodzić ale tłumacze mojemu synkowi ( 8 m-cy) jakoś jeszcze mu nie wychodzi;) . Targowisko super sprawa ale niestety nie kupię tam pampersów w promocji:) Co do palenia to ludzie palą wszędzie nie patrząc na innych a sytuacja w sklepach zmieni się jak ktoś wytoczy takiemu sklepu pozew i wygra odszkodowanie-niestety do takiej Polski nam daleko. Pozdrawiam

Jak ma 8 miesięcy to nie umie jeszcze marudzić, że mu szlugi śmierdzą więc w czym problem???
~Padre Antonio niezalogowany
1 października 2015r. o 22:49
mir.ko napisał(a): chyba niezbyt. sklep to także miejsce publiczne, żaden sklep/market nie wprowadzi palenia bo podpadnie ustawie. przy wejściu póki co jeszcze można puścić dym

Sklep nie jest miejscem publicznym tylko prywatnym!!! Jest własnością jakiegoś człowieka, jeżeli właściciel ustawia popielniczkę i wydziela miejsce dla palących w tym miejscu i przeszkadza Ci to, zmień sklep. W czasach demokracji to nie jest trudne.
~nie panikuj młoda niezalogowany
1 października 2015r. o 22:58
Sam nie palę ale nie popadam w histerię. Jeszcze kilka lat temu nikomu to nie przeszkadzało, a kilkanaście lat temu niemal w każdym domu jarało się i było tak nadymione, że "siekierę można było powiesić", a teraz takie trendy, że nigdzie nie wolno palić. Od tego nie umrzesz ;) luz...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!