~ napisał(a): Ja wiem jedno, może Pani Gutek nie jest ekspertem od ekonomii i polityki finansowej , ale ma zacięcie i jest nową twarzą w krajowej Polityce, tym samym daje nadzieje na zmianę jakości polityki.
Na pewno nie daje takiej szansy kandydat wspierany przez biznes i komercyjne media...
Proszę to brać pod uwagę, że kandydaci wspierani przez biznes tylko i wyłącznie będą ten biznes reprezentować i o niego w Sejmie dbać i nie zrozumie tego co stoi w kolejce do lekarza - bo ma własną przychodnie i nie zrozumie tego co nie ma na bilet bo ma wypasioną "furę" itd.
~ napisał(a):~ napisał(a): Ja wiem jedno, może Pani Gutek nie jest ekspertem od ekonomii i polityki finansowej , ale ma zacięcie i jest nową twarzą w krajowej Polityce, tym samym daje nadzieje na zmianę jakości polityki.
Na pewno nie daje takiej szansy kandydat wspierany przez biznes i komercyjne media...
Proszę to brać pod uwagę, że kandydaci wspierani przez biznes tylko i wyłącznie będą ten biznes reprezentować i o niego w Sejmie dbać i nie zrozumie tego co stoi w kolejce do lekarza - bo ma własną przychodnie i nie zrozumie tego co nie ma na bilet bo ma wypasioną "furę" itd.
Oczywiście im bogatsze przedsiębiorstwa (płacące podatki w naszym kraju i które nie wyprowadzają kapitału z naszego kraju) to bardzo pożądane zjawisko ekonomiczne. Jednakże podział tych wypracowanych zysków w Polsce jest pod psem. Właściciel nie wie już gdzie ma jechać na wczasy bo już wszędzie był stać go na wszelkie uciechy tego świata a jego pracownik za najniższą krajową wypłacaną z opóźnieniem ledwie ma na wyprawkę dla dziecka. O tym mowa i podobnych zjawiskach. To ludzie widzą i wiedzą o tych dysproporcjach to z tego powodu komuniści zaistnieli. Czy to jest ciężkie do zrozumienia ????.
Czyli sugeruje pan/pani , ze jezeli poprawi sie sytuacja przedsiebiorstw prywatnych to nie polepszy sie sytacja najmniej zarabiajacych? A wlasnie jest tak ze tylko dzieki wzrostowi przychodow w firmach mozliwa jest realna podwyzka wynagrodzen. Nie da sie ustawami podnosic plac, gdyby tak bylo wszystkie kraje bylyby bogate .Musi to wypracowac gospodrka. . Jednym zdaniem jesli firmy beda lepiej zarabialy to i ich pracownicy.
~Ewa Gutek napisał(a): ... a także udało mi się zatrzymać sprzedaż części ośrodka zdrowia za 1 %.
...
Pannazdzieckiem napisał(a):~Ewa Gutek napisał(a): ... a także udało mi się zatrzymać sprzedaż części ośrodka zdrowia za 1 %.
...
Proszę przybliżyć szczegóły. Jak słyszę słowo " prywatyzacja " , to dreszczy dostaję i mam ochotę rżnąc te chazarskie łby.
Na mamonie , to się Pani nie zna , ale ... Baba z Jajami :)
Miłego wieczoru :)
~Ewa Gutek napisał(a):
Zapraszam dziś na debatę dotyczącą roli kobiet w polityce.
Pozdrawiam