Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMARaport BIK
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Powszechny dostęp do broni palnej

11445
PanM
1 sierpnia 2016r. o 9:43
Moim zdaniem w zarządzaniu państwem nie powinno zostawiać się wszystkiego na żywioł.

Nie jestem lewakiem ani socjalistą ale uważam że ;

Reguły / prawa / pomiędzy pracodawcami , pracobiorcami oraz budżetowcami /skarbem państwa / powinny być tak skonstruowane aby żadna ze stron nie była ani preferowana ani marginalizowana.
Tak jak w moich przypiskach poniżej każdego wpisu.
Irytuje mnie gdy ktokolwiek doszukuje się tam lewactwa.Mam w sobie dużą dozę człowieczeństwa ale to nie to samo co lewactwo.
Wszelkie lewactwo ciągnie każą społeczność na dół.Azymut zawsze jeden DNO.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
1 sierpnia 2016r. o 10:30
skoro ty nie jesteś lewakiem to kto nim jest? bądźmy szczerzy, wypełniasz 100% definicję lewactwa, jego najpaskudniejszej odmiany
6979
E
1 sierpnia 2016r. o 12:53
mirek_2005 napisał(a): Dzisiaj nikt się nie morduje, a jak będzie jeszcze łatwiejszy dostęp, to nagle pomordujemy się.

Więc możemy czuć się bezpieczni :)

Ciężko się czyta takie wiadomości:
http://www.radio.katowice.pl/zobacz,21518,Smierc-na-strzelnicy.html#.V58cuqIafIU

Ja już się wypowiedziałam w temacie, dziękuję:)
Rzeźba w Lozannie, nomen omen w Szwajcarii
[img=1470047571_dpc4oyp.jpg]

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
211
skorn
1 sierpnia 2016r. o 18:05
Weźmy się za ręcę, niech zapanuje pokój!

Tylko że taka postawa nie ma nic współnego ze zdrowym rozsądkiem. Wystarczy przesledzić historię świata, od zawsze istnieje zło, przed którym człowiek ma prawo się bronić, skutecznie.

<i>
2900
#falco nieaktywny
1 sierpnia 2016r. o 18:21
''literko''
swego czasu pracowałem w Szwajcarii którzy ze względu na swoją neutralność nie mają regularnej armii ale ...
każdy pełnoletni Szwajcar po odbyciu szkolenia wojskowego ma w domu podstawowe wyposażenie wojskowe w tym broń automatyczną ...
(kiedyś tak było ale być może wprowadzili zmiany)

tylko że -to inny naród ,inni ludzie, inne myślenie ;)

czy ja chciałbym mieć broń?
nie wiem a przecież kiedyś była w domu :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
11445
PanM
1 sierpnia 2016r. o 18:23
~ napisał(a): skoro ty nie jesteś lewakiem to kto nim jest? bądźmy szczerzy, wypełniasz 100% definicję lewactwa, jego najpaskudniejszej odmiany

Dobry bogobojny człowieku.
Napisz nam tu swoją definicje lewaka , socjalisty.Nie pomijaj proszę tych najpaskudniejszych odmian./ może jakieś przykłady /

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~Zachowaj rozsądek lewaku :) niezalogowany
1 sierpnia 2016r. o 18:26
E napisał(a):
mirek_2005 napisał(a): Dzisiaj nikt się nie morduje, a jak będzie jeszcze łatwiejszy dostęp, to nagle pomordujemy się.

Więc możemy czuć się bezpieczni :)

Ciężko się czyta takie wiadomości:
http://www.radio.katowice.pl/zobacz,21518,Smierc-na-strzelnicy.html#.V58cuqIafIU

Jakie ma to znaczenie? Żadne. Jeden jakiś wypadek, który nie został wyjaśniony jeszcze.
Podaj statystyki śmiertelnych wypadków drogowych, a dowiesz się, że o niebo większe niebezpieczeństwo znajduje się na drogach. Dodatkowo sprawdź ile osób dzisiaj zamordowało kogoś i czym - broni palnej tam nie zobaczysz na pewno.
Jak z takim lewackim podejściem możecie funkcjonować? Jeden nie wyjaśniony jeszcze przypadek ma rzutować na całokształt, a inne sytuacje codzienne nie mają znaczenia...
Dziwni jesteście. :)
~Pomyśl, pusty łbie niezalogowany
1 sierpnia 2016r. o 19:28
~Zachowaj rozsądek lewaku :) napisał(a): Dodatkowo sprawdź ile osób dzisiaj zamordowało kogoś i czym - broni palnej tam nie zobaczysz na pewno.

To jest argument za czy też przeciw powszechnemu dostępowi do broni??
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza