Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Powszechny dostęp do broni palnej

2900
#falco nieaktywny
1 sierpnia 2016r. o 21:23
nie myl wielkości z pracowitością ...

ale wy ...y macie chyba jakiś kompleks ;)
mierzycie swoją wielkość poprzez ''wielkość '' prezesika?
no to współczuję :D

Zastosowana autokorekta

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
1 sierpnia 2016r. o 21:25
dygnij se jeszcze
może ci urośnie
2900
#falco nieaktywny
1 sierpnia 2016r. o 21:39
ja nie czuję potrzeby ale tobie może to pomóc w osiągnięciu satysfakcji:D

próbuj...

:D

"bierz życie z każdym oddechem..."
9176
kc
1 sierpnia 2016r. o 22:50
Prawda jest taka, że jeśli ktoś chce mieć pozwolenie na broń i jest w miarę inteligentny, to je ma, zgodnie z naszym prawem.

Reszta może lamentować, że nie ma powszechnego dostępu lub się z tego cieszyć.
13926
qwax_
1 sierpnia 2016r. o 23:07
kc napisał(a): Prawda jest taka, że jeśli ktoś chce mieć pozwolenie na broń i jest w miarę inteligentny, to je ma, zgodnie z naszym prawem.

Tak?
To powiedz tym mniej inteligentnym, jak załatwić dokument wskazujący na występowanie stałego, realnego i ponadprzeciętnego zagrożenia życia, zdrowia lub mienia? Bo jest to niezbędne do pozwolenia na broń do ochrony osobistej...

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
9176
kc
1 sierpnia 2016r. o 23:11
qwax_ napisał(a): To powiedz tym mniej inteligentnym...

Wybacz, ale nie mogę uświadamiać ludzi mniej inteligentnych jak zdobyć pozwolenie na broń, ponieważ przeraża mnie wizja posiadania broni palnej przez ludzi głupich : ).
~Problem jest poważny! niezalogowany
2 sierpnia 2016r. o 8:25
kc napisał(a): Prawda jest taka, że jeśli ktoś chce mieć pozwolenie na broń i jest w miarę inteligentny, to je ma, zgodnie z naszym prawem.

Błąd!
Inteligencja tu nie ma nic do rzeczy!
Na średnich szczeblach ciągle funkcjonują funkcjonariusze PRL i ich dzieciaczki.
Więc ciągle trzeba dojść i znajomości.
Wielcy i cwaniacy w każdym systemie sobie radzą, a tu chodzi powszechny dostęp do broni !

Tylko mi nie mów, że PiS rządzi i już dawno powinien posprzątać!
Psuje się system łatwo i szybko, a naprawa jest żmudna i powolna. Nie ma skąd wziąć nowych (a doświadczonych i fachowych!), dobrych i uczciwych prokuratorów, sędziów, bezpieczniaków, policjantów! To musi być długi i powolny proces.
A rewolucja nigdy nikomu nie wyszła na dobre!
~Rozumu i wyobraźni trzeba! niezalogowany
2 sierpnia 2016r. o 8:31
kc napisał(a):
Wybacz, ale nie mogę uświadamiać ludzi mniej inteligentnych jak zdobyć pozwolenie na broń, ponieważ przeraża mnie wizja posiadania broni palnej przez ludzi głupich : ).

A mnie przeraża głupota i brak wyobraźni ludzi mających się za inteligentnych!

A w Szwajcarii czy w Teksasie to nie ma ludzi głupich?!
A mimo to ilość przestępstw z użyciem legalnej broni jest tam mała i napadów mało!
Ludzie głupi od zawsze mają dostęp do pał, siekier, noży, tasaków, kłonic, cegieł, łomów i broni czarnoprochowej tak samo niebezpiecznej.
I co? I nic!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA Nowe mieszkania w Bolesławcu