Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Jak się nazywa Twój Bóg ?

14505
DP
4 stycznia 2017r. o 18:10
no fajny jest :D
a Ty za dużo czytasz :>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4743
#MANSON nieaktywny
4 stycznia 2017r. o 18:14
[img=1483550002_hsujt22.jpg]

No to macie temat do dyskusji co by wam się nie nudziło "mędrcy!"
2900
#falco nieaktywny
4 stycznia 2017r. o 18:20
ależ skąd ...
tyle że nie chce mi się już pisać bo to ''orka na ugorze '' :D

Dopisane 04.01.2017r. o godz. 18:20:

o proszę !!!
święty Mikołaj
a mówili że to bajka :D

zresztą nie może tak być bo jak co roku mnie odwiedził ...
tylko te renifery jakieś zdziebko inne

"bierz życie z każdym oddechem..."
4743
#MANSON nieaktywny
4 stycznia 2017r. o 18:28
[img=1483550789_vikaxem.jpg]

podpowiem bo widzę ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,że łepetyna nie ogarnia "Perun!"
2900
#falco nieaktywny
4 stycznia 2017r. o 18:37
moja ''ogarnia'' :)
miałem kiedyś bardzo podobną ''tapetę''
Perun w hełmie z orłem na szczycie i o ile pamietam czerwona tarczą :D
teraz mam okładkę ostatniej płyty Nightwish

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
4 stycznia 2017r. o 20:07
~ napisał(a):
"W tym czasie odezwał się Jezus i rzekł: Wysławiam cię, Ojcze, Panie nieba i ziemi, że zakryłeś te rzeczy przed mądrymi i roztropnymi, a objawiłeś je prostaczkom." (MT 11,25)

No to lecim z tym koksem :)

~ napisał(a): ...
A Ty jesteś tylko biednym, kompletnie pogubionym człowieczkiem, któremu coś się WYDAJE! Twoja "wiedza" to czysty widzimisizm niczym sensownym nie poparty! ...

Inaczej mówiąc błogosławionym prostakiem. Widzę , że Kolega oświecony , jak Illuminati :D Nota bene w Watykanie , aż roi się od jezuitów i masonów.

Nie odpowiedziałeś gdzie i komu Jezus mówił "tylko łaska"!
"Wtedy powie król tym po swojej prawicy: Pójdźcie, błogosławieni Ojca mego, odziedziczcie Królestwo, przygotowane dla was od założenia świata.
Albowiem łaknąłem, a daliście mi jeść, pragnąłem, a daliście mi pić, byłem.." (MT 25,34) itp.
...

Jesteś raczej sporadycznie na Bolcu ... mniemam , ponieważ stali bywalcy znają moje poglądy i wiedzą , że Ewangelie nie są dla mnie autorytetem. Mam tylko trzy Autorytety : Kieżun , Michalkiewicz i Jaśkowski . Sami Starcy , od Nich czerpię sporo wiedzy. Zaś jeśli chodzi o starożytne pisma to wolę Ewangelię Judasza. Proponowałem , abyś przeczytał . Ot tak , aby korzystać z różnych źródeł w poszukiwaniu Prawdy :) Nie łaknę mądrych treści z Pisma Świętego , bo ileż można czytać to samo ?

Świat, a w szczególności Internet wypełniony jest mnóstwem bezwartościowego śmiecia, którym Ty się karmisz! ...

Błądzisz. Filtruję i kolekcjonuję w umyśle informacje , ale generalnie to masz rację :)

~ napisał(a): ... Bułhakow to wspaniały pisarz ale nie ma to NAJMNIEJSZEGO związku z istotą BOGA o której dyskutujemy.
...

Zaś błądzisz . W czasach kiedy żył i tworzył rządziła żydokomuna i NKWD. Napisać i wydać taką RZECZ , to nie lada odwaga. Pisał o Ha Nocri , o Piłacie i Mistrzu jedynie przy okazji . Czyż Jezus nie jest Twym Zbawicielem i Bogiem ? To co za k.retyństwa wypisujesz ?

Lecząc swoje głębokie kompleksy nadymasz się nieustannie swoją wyższością i mundrością, a w istocie to tylko zlepek przypadkowych plew rzucanych na wiatr. Twoja koncepcja Stwórcy jest głupia, płaska, pozbawiona spójności, co ci nieustannie wytykają! ...

Pierwszego zdania nie warto komentować , bo to chwyt poniżej pasa , dżentelmenie . Drugie jest nie prawdziwe . To nie jest moja koncepcja . Jak wcześniej wspomniałem , jestem kolekcjonerem. Nie ja wymyśliłem Absolut . Źródło Życia . Stwórcę . Ja tylko powtarzam , jak papuga. Podpisując się nickiem , imieniem i nazwiskiem. Nazywam to odwagą cywilną i wiedzą , nie wiarą.

~ napisał(a): ... Zamiast uczyć innych, spróbuj w pokorze zacząć od początku. Jeśli dobrze poszukać, jest paru mądrych ludzi, parę mądrych książek.
Ale trzeba przestać kłapać, a zacząć słuchać i w cichości roztropnie rozważać.

O! To już jest jakiś konkret . Poproszę o te mądre książki . Wszak uczymy się całe życie i głupi umieramy ;)

Ja też długo błądziłem szukając wszędzie Prawdy, poznałem dość szczegółowo WSZYSTKIE popularniejsze doktryny religijne. Doszedłem w końcu do tego, że Prawdę otrzymał w depozyt jedynie Kościół założony przez Jezusa Chrystusa.
I to że niektórzy powołani do szafowania Słowem Pańskim nie przykładają się, a niektórzy sami błądzą w niczym powyższego NIE zmienia! ...

Błądzisz , jeśli sądzisz , że znalazłeś ostateczną Prawdę , której i ja szukam. Problem polega na tym , że to nie Jezus założył Ten Kościół , tylko Konstantyn Wielki. Jaki pan , takie sługi :D

Ja nie mam Boga w kieszeni ani w głowie - On jest wielki i nie zmieści się w tak mikroskopijnym naczyńku. Ale trochę mi się pokazał. Jeśliś poważnie ciekaw, wyskrobię trochę czasu, mimo że nie mam praktycznie rezerw!
...

Ciekaw :) Wszędzie tam , gdzie wyciągasz rękę do drugiego człowieka , to tam jest Stwórca. Jest absolutnie wszędzie ponieważ jest całym Wszechświatem , Jego Świadomość jest w każdym elektronie , który bywa falą , a czasami materią ... ale gdy wyciągasz rękę , żeby zrozumieć ... to tam jest szczególnie :)

Błądzisz we wszystkim. Zacznę od tego, że nie byłem na KUL, nie jestem księdzem, nauczycielem religii itp., tylko żonatym, dzieciatym świeckim facetem
...

I mam nadzieję , że szczęśliwym . Pogratulować Rodziny . Mi nie dane było ... co oczywiście nie zmienia mej wiedzy o Stwórcy . Ludzie czasami w wyniku frustracji tracą wiarę , przyznasz chyba ? Ja nie wierzę , to nie mam co tracić . Ja wiem :)

ps. Bob , Przemo ... do Waszych postów odniosę się rankiem przy kawce , dzisiaj mam jeszcze trochę roboty. Wybaczcie :)

Miłego wieczoru Wam życzę :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ niezalogowany
4 stycznia 2017r. o 21:02
religia zaczeła się tam gdzie naiwny spotkal cwanego,i tyle w temacie
~ niezalogowany
4 stycznia 2017r. o 21:11
To są UROJENIA Twoich idoli i Twoje.
Podobnych bredni jak Ewangelia Judasza (napisana Dopiero w III wieku!) jest mnóstwo. Mają taką samą wartość 0 z dowolną ilością miejsc po przecinku!
Każdy sam sobie wybiera autorytety.
Twoje są pożałowania godne, to i poglądom dziwić się trudno.
Z pewnością wiele razy miałeś szansę by otrzeć się o prawdę.
I za to, że nie skorzystałeś sam odpowiesz.

Zdziwisz się bardzo i przypomnisz moje słowa wcześniej niż możesz przypuszczać - pewnie nawet wcześniej niż za 5 lat (moje szacunki mogą być nieprecyzyjne) objawią ci się wszystkie Twoje grzechy. Masy ludzi nie udźwigną tej wiedzy i umrą w śmiertelnym szoku i przerażeniu. I "kosmici" im już nie pomogą. Ale dziś ciągle wszyscy mamy szansę!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza