Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Jak się nazywa Twój Bóg ?

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
30 marca 2017r. o 18:35
~~japa japa jejo napisał(a): ...

Moja wiara opiera się tylko na Słowie Bożym. Tylko.

Religia katolicka opiera się na ludzkiej tradycji, częściowo Biblii, urojeniach nawiedzonych lub chorych psychicznie ludzi jak Faustyna, czy Pio, nieomylnych pismach i listach waszego kolejnego już z rzędu ojca z watykanu. Czy jest inaczej?

Porównanie dwóch powyższych akapitów z pewnością przerasta cię intelektualnie, ale inni zauważają różnicę.

Tylko jak przyznać się przed samym sobą, że wierzę w czyściec na podstawie sennych wizji chorej psychicznie Faustyny? Jak przyznać się przed lustrem, że wierzę, że papież jest moim ojcem i jest nieomylny? Jak przyznać się, że wierzę, że ksiądz robi czary-mary i kawalek ciasta zamienia się w Jezusa i mieszka w tabernakulum?

I mnie nazywasz sekciarzem, który mówi, że jedyny Ojciec to Bóg, który mieszka w niebie, a po Jego prawicy zasiadł Jezus, który według ciebie siedzi na kolankach u wielkiej matki Maryji.

Mnie, który mówi, że Jezus zesłał nam jako nauczyciela Ducha Świętego, a nie papieża, który jest tak nieomylny jak pułkownik Kukliński.

Bóg dal nam ducha zdrowego rozsądku nie po to, by wierzyć w nieomylność jakiegoś człowieka i wizje chorej psychicznie Faustyny. Dał ducha zdrowego rozsądku, by uciekać od tych, którzy sprzedają odpuszczenie grzechów dla zmarłych.

Jak widać nie wszystkim dał po równo.

Mądrych warto czytać i warto też cytować. Gdzieś kiedyś wyczytałem , że Faustyna mawiała " piekło to takie miejsce gdzie nie ma boga " . Myliła się . Nie ma takich miejsc we Wszechświecie . Być może są poza granicami Wszechświata. Ale nie można stwierdzić tego empirycznie , ponieważ nawet Duch nie ogarnia tej przestrzeni , którą włada Stwórca. A wracając do życia po śmierci ... ufam Jezusowi ... i Jego Kreacji , nawet jeśli jest wysterowana przez kosmitów . Wiele razy zastanawiałem się , co Jezus czuł , gdy tłumy biedaków waliły Mu się na kark ... Jego potęga polega właśnie na tym , że ... potrafił znieść ...

Ale jedno można przyznać Faustynie ... na Planecie Ziemia jest piekło , bo tutaj rządzi Anioł ludzkiej ewolucji , ksywa Lucyfer , Prometeusz i reszta dodatków :D

Od lat zajmuję się takimi filobzdetami i śmię twierdzić , że ... ten , co poskłada te puzzle w całość , być może dostąpi zbawienia ... cokolwiek miało by to znaczyć :D

No dobra , idę gotować zupę dla szkodników :D

Wikary podążaj mym śladem :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~ niezalogowany
30 marca 2017r. o 18:38
falco napisał(a): a wiesz że jestem ''za'' jeśli wezmę pod uwagę że tam nie spotkam ciebie i tobie podobnych :D

Oczywiscie ja tez bede zadowolony. Z pewnoscia tam mnie nie spotkasz. Takie miejsca sa zarezerwowane dla glownego kabarecirza tego forum.
~~ niezalogowany
30 marca 2017r. o 18:41
Pannazdzieckiem napisał(a):
~~japa japa jejo napisał(a): ...

Moja wiara opiera się tylko na Słowie Bożym. Tylko.

Religia katolicka opiera się na ludzkiej tradycji, częściowo Biblii, urojeniach nawiedzonych lub chorych psychicznie ludzi jak Faustyna, czy Pio, nieomylnych pismach i listach waszego kolejnego już z rzędu ojca z watykanu. Czy jest inaczej?

Porównanie dwóch powyższych akapitów z pewnością przerasta cię intelektualnie, ale inni zauważają różnicę.

Tylko jak przyznać się przed samym sobą, że wierzę w czyściec na podstawie sennych wizji chorej psychicznie Faustyny? Jak przyznać się przed lustrem, że wierzę, że papież jest moim ojcem i jest nieomylny? Jak przyznać się, że wierzę, że ksiądz robi czary-mary i kawalek ciasta zamienia się w Jezusa i mieszka w tabernakulum?

I mnie nazywasz sekciarzem, który mówi, że jedyny Ojciec to Bóg, który mieszka w niebie, a po Jego prawicy zasiadł Jezus, który według ciebie siedzi na kolankach u wielkiej matki Maryji.

Mnie, który mówi, że Jezus zesłał nam jako nauczyciela Ducha Świętego, a nie papieża, który jest tak nieomylny jak pułkownik Kukliński.

Bóg dal nam ducha zdrowego rozsądku nie po to, by wierzyć w nieomylność jakiegoś człowieka i wizje chorej psychicznie Faustyny. Dał ducha zdrowego rozsądku, by uciekać od tych, którzy sprzedają odpuszczenie grzechów dla zmarłych.

Jak widać nie wszystkim dał po równo.

Mądrych warto czytać i warto też cytować. Gdzieś kiedyś wyczytałem , że Faustyna mawiała " piekło to takie miejsce gdzie nie ma boga " . Myliła się . Nie ma takich miejsc we Wszechświecie . Być może są poza granicami Wszechświata. Ale nie można stwierdzić tego empirycznie , ponieważ nawet Duch nie ogarnia tej przestrzeni , którą włada Stwórca. A wracając do życia po śmierci ... ufam Jezusowi ... i Jego Kreacji , nawet jeśli jest wysterowana przez kosmitów . Wiele razy zastanawiałem się , co Jezus czuł , gdy tłumy biedaków waliły Mu się na kark ... Jego potęga polega właśnie na tym , że ... potrafił znieść ...

Ale jedno można przyznać Faustynie ... na Planecie Ziemia jest piekło , bo tutaj rządzi Anioł ludzkiej ewolucji , ksywa Lucyfer , Prometeusz i reszta dodatków :D

Od lat zajmuję się takimi filobzdetami i śmię twierdzić , że ... ten , co poskłada te puzzle w całość , być może dostąpi zbawienia ... cokolwiek miało by to znaczyć :D

No dobra , idę gotować zupę dla szkodników :D

Wikary podążaj mym śladem :D

to ty podazasz mym sladem. Zupe juz ugotowalem i podalem.
2900
#falco nieaktywny
30 marca 2017r. o 18:42
widzisz jak łatwo jest dojść do porozumienia? :D
tylko ciekawe dlaczego od dwóch tysiącleci nadal ludzie ''wiary'' walczą o kawałek ziemi która w sumie nic nie jest warta a nasiąknięta jest krwią ludzką niczym gąbka ...

ja znam odpowiedz a ty? ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~~ niezalogowany
30 marca 2017r. o 19:28
falco napisał(a): widzisz jak łatwo jest dojść do porozumienia? :D
tylko ciekawe dlaczego od dwóch tysiącleci nadal ludzie ''wiary'' walczą o kawałek ziemi która w sumie nic nie jest warta a nasiąknięta jest krwią ludzką niczym gąbka ...

ja znam odpowiedz a ty? ;)

Ja tez znam odpowiedz.
2900
#falco nieaktywny
30 marca 2017r. o 19:33
możesz mi ją objawić ?

~~ niezalogowany
30 marca 2017r. o 19:42
falco napisał(a): możesz mi ją objawić ?

Moge, ale po objawieniu twojej wersji kabaretowej.
2900
#falco nieaktywny
30 marca 2017r. o 19:53

no to ''sprawdzam ''
zobaczymy która wersja będzie bardziej ''kabaretowa'' :D

ja napisze krótko -kasiora

od początku cała ta walka o ''wiarę '' opierała się na obiecankach o raju ,odpuszczeniu grzechów popełnionych i przyszłych :D -fajne nie? ;)
uczestnikom tych walk często obiecywano nadanie podbitych ziem i nadanie wysokich urzędów ...
to tak na początek ...a więc kasa!!!!!!! :D

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza