Pannazdzieckiem napisał(a):~~ napisał(a):Pannazdzieckiem napisał(a): Dobra , dobra Wikary. A co z masońskimi symbolami w jedynym słusznym Kościele ? To tylko ozdoba , czy jakieś ukryte znaczenie ? :)
A co to ma wspolnego z nasza wiara?
No właśnie tego chciałbym się dowiedzieć , co masoneria ma wspólnego z Jezusem ? Masonem nie może zostać człowiek bez wiary , bo wiara jest wtedy ostatecznym hakiem wymuszającym posłuszeństwo wobec zakonu. Ale dlaczego Episkopat nosi na klacie masońskie oko Horusa ? Powiesz mi , czy mam snuć teorie spiskowe ?
Pannazdzieckiem napisał(a): No to jak to wytłumaczysz ? :
[img=1491120193_2etckod.jpg]
Oko Horusa nad Krzyżem. To jakaś symbolika , czy zwykły przypadek ?
Źródełko tutaj :
http://wolna-polska.pl/wiadomosci/wierzy-abp-gadecki-novus-ordo-seciorum-2017-03
Miłej Niedzieli :)
~~falkoś napisał(a): W gronie apostolskim szczególne miejsce Jezus przeznaczył Piotrowi i jego następcom. Oni to z Bożego ustanowienia są strażnikami jedności między wyznawcami Jezusa; jedności, o którą modlił się On w ostatnich godzinach przed swoją męką i śmiercią. Za Piotra Jezus modlił się szczególnie intensywnie: "Szymonie, Szymonie (.) prosiłem za tobą, żeby nie ustała twoja wiara. Ty ze swej strony utwierdzaj twoich braci" (Łk 22, 32). Mimo, że później Piotr dopuścił się zdrady, to jednak Chrystus nie odebrał mu tego szczególnego miejsca w gronie apostolskim. Wyrazem tego jest fakt, że po swoim zmartwychwstaniu potwierdził to trzykrotnym nakazem skierowanym do Piotra: "Paś owce moje. (.) Paś baranki moje" (zob. J 21, 15-19).
''strzyż owieczki moje''(zob.F01,O1-05)
no i strzygą jak tylko mogą :D
~~ napisał(a): oni nie mają wolnych sobót a o wolnych od strzyżenia dni tez trudno pomarzyć :D