Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Jak się nazywa Twój Bóg ?

~~ niezalogowany
2 kwietnia 2017r. o 9:51
Pannazdzieckiem napisał(a):
~~ napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): Dobra , dobra Wikary. A co z masońskimi symbolami w jedynym słusznym Kościele ? To tylko ozdoba , czy jakieś ukryte znaczenie ? :)

A co to ma wspolnego z nasza wiara?

No właśnie tego chciałbym się dowiedzieć , co masoneria ma wspólnego z Jezusem ? Masonem nie może zostać człowiek bez wiary , bo wiara jest wtedy ostatecznym hakiem wymuszającym posłuszeństwo wobec zakonu. Ale dlaczego Episkopat nosi na klacie masońskie oko Horusa ? Powiesz mi , czy mam snuć teorie spiskowe ?

Masoneria nie ma nic wspolnego z Jezusem. Mozesz dalej zywic sie teoria spiskowa.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
2 kwietnia 2017r. o 10:05
No to jak to wytłumaczysz ? :

[img=1491120193_2etckod.jpg]

Oko Horusa nad Krzyżem. To jakaś symbolika , czy zwykły przypadek ?

Źródełko tutaj :

http://wolna-polska.pl/wiadomosci/wierzy-abp-gadecki-novus-ordo-seciorum-2017-03

Miłej Niedzieli :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~~ niezalogowany
2 kwietnia 2017r. o 10:13
Pannazdzieckiem napisał(a): No to jak to wytłumaczysz ? :

[img=1491120193_2etckod.jpg]

Oko Horusa nad Krzyżem. To jakaś symbolika , czy zwykły przypadek ?

Źródełko tutaj :

http://wolna-polska.pl/wiadomosci/wierzy-abp-gadecki-novus-ordo-seciorum-2017-03

Miłej Niedzieli :)

Oprocz teoriom spiskowym poswiec troche czasu na filozofie symbolu.
~~falkoś niezalogowany
2 kwietnia 2017r. o 10:37
W gronie apostolskim szczególne miejsce Jezus przeznaczył Piotrowi i jego następcom. Oni to z Bożego ustanowienia są strażnikami jedności między wyznawcami Jezusa; jedności, o którą modlił się On w ostatnich godzinach przed swoją męką i śmiercią. Za Piotra Jezus modlił się szczególnie intensywnie: "Szymonie, Szymonie (.) prosiłem za tobą, żeby nie ustała twoja wiara. Ty ze swej strony utwierdzaj twoich braci" (Łk 22, 32). Mimo, że później Piotr dopuścił się zdrady, to jednak Chrystus nie odebrał mu tego szczególnego miejsca w gronie apostolskim. Wyrazem tego jest fakt, że po swoim zmartwychwstaniu potwierdził to trzykrotnym nakazem skierowanym do Piotra: "Paś owce moje. (.) Paś baranki moje" (zob. J 21, 15-19).
''strzyż owieczki moje''(zob.F01,O1-05)

no i strzygą jak tylko mogą :D
~~ niezalogowany
2 kwietnia 2017r. o 10:51
~~falkoś napisał(a): W gronie apostolskim szczególne miejsce Jezus przeznaczył Piotrowi i jego następcom. Oni to z Bożego ustanowienia są strażnikami jedności między wyznawcami Jezusa; jedności, o którą modlił się On w ostatnich godzinach przed swoją męką i śmiercią. Za Piotra Jezus modlił się szczególnie intensywnie: "Szymonie, Szymonie (.) prosiłem za tobą, żeby nie ustała twoja wiara. Ty ze swej strony utwierdzaj twoich braci" (Łk 22, 32). Mimo, że później Piotr dopuścił się zdrady, to jednak Chrystus nie odebrał mu tego szczególnego miejsca w gronie apostolskim. Wyrazem tego jest fakt, że po swoim zmartwychwstaniu potwierdził to trzykrotnym nakazem skierowanym do Piotra: "Paś owce moje. (.) Paś baranki moje" (zob. J 21, 15-19).
''strzyż owieczki moje''(zob.F01,O1-05)

no i strzygą jak tylko mogą :D

Jesli nie moga to nie strzyga.
~~ niezalogowany
2 kwietnia 2017r. o 11:03
oni nie mają wolnych sobót a o wolnych od strzyżenia dni tez trudno pomarzyć :D
~~ niezalogowany
2 kwietnia 2017r. o 12:35
~~ napisał(a): oni nie mają wolnych sobót a o wolnych od strzyżenia dni tez trudno pomarzyć :D

Marzenia pod niebem plyna.
~~japa japa jejo niezalogowany
2 kwietnia 2017r. o 16:46
Analiza. Jest o porządnym księdzu katolickim, urzędzie nauczycielskim i wiele innych ciekawostek.

Polecam.

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza