falco napisał(a): w ubiegłym roku będąc w Alei Gwiazd obserwowałem ludzi którzy bez większego zainteresowania mijali odciski dłoni tego czy innego aktora czy piosenkarza ...
często słyszałem pytania gdzie jest Ania ,gdzie jest jej tabliczka ...
jednego dnia zauważyłem jak starszy pan płakał ...
kiedy wracaliśmy z plaży kupiłem u dziewczyny roznoszącej róże jedną gałązkę i byłem cholernie wzruszony kiedy następnego dnia leżało tam kilkanaście podobnych ...
w tym roku obiecałem sobie że to powtórzę ...Dopisane 18.04.2017r. o godz. 20:58:teraz wiesz o czym pisała DP ?
właśnie przedstawiłeś nam swoją ''wizytówkę ''
zresztą sam nie zdajesz sobie z tego sprawy będąc tak ograniczonym zarówno w myśleniu jak i w pisaniu ...
DP napisał(a): widzisz, wartości chrześcijańskie same w sobie są dobre
wszystko zależy od człowieka
to on je ustalił i albo się podporządkuje albo będzie je lekceważył
wszystko zależy od człowieka :)
falco napisał(a): coś chcesz ugrać ?
a może chcesz ''zaszczuć '' DP jak kiedyś postąpiono tu z virgo?
~~ napisał(a):DP napisał(a): widzisz, wartości chrześcijańskie same w sobie są dobre
Wartosci chrzescijanskie sa ustanowione przez Boga, a nie przez czlowieka.
Przecież nie istnieje żaden Bóg.
Człowiek sam decyduje kim chce być.Jeden jest dobry i pogodny inny zawistny i złośliwy.
Gdy zadaję pytanie dlaczego Bóg pozwala na zło otrzymuję odpowiedź " Bóg zostawił człowiekowi wolną wolę "
Kiedy potrzeba umotywować pewne zdarzenia słyszymy " Dzięki Bogu " lub " Bóg tak chciał " ewentualnie " taka było wola Boga ".
Do mnie przemawia tylko jedno ** Wtedy gdy osoba wierząca wyznaje otwarcie " wierzę bo tego potrzebuję " To uczciwe i nie podlegające dyskusji.
[img=1492547245_o75xu9v.jpg]
~~ napisał(a):DP napisał(a): widzisz, wartości chrześcijańskie same w sobie są dobre
PanM napisał(a):~~ napisał(a):DP napisał(a): widzisz, wartości chrześcijańskie same w sobie są dobre
Przecież nie istnieje żaden Bóg.
Człowiek sam decyduje kim chce być.Jeden jest dobry i pogodny inny zawistny i złośliwy.
Gdy zadaję pytanie dlaczego Bóg pozwala na zło otrzymuję odpowiedź " Bóg zostawił człowiekowi wolną wolę "
Kiedy potrzeba umotywować pewne zdarzenia słyszymy " Dzięki Bogu " lub " Bóg tak chciał " ewentualnie " taka było wola Boga ".
Do mnie przemawia tylko jedno ** Wtedy gdy osoba wierząca wyznaje otwarcie " wierzę bo tego potrzebuję " To uczciwe i nie podlegające dyskusji.
[img=1492547245_o75xu9v.jpg]
Wiara w Boga powoduje, ze Kosciol jest nieodlaczna czescia wiary. To wlasnie wiara nakazuje Katolikom wierzyc w Kosciol Katolicki.
~~ed napisał(a):~~ napisał(a):DP napisał(a): widzisz, wartości chrześcijańskie same w sobie są dobre
...i oczywiście uważasz, że przed Janem zwanym chrzcicielem nie było żadnych wartości?! O ironio! Dlaczego ludzkość się nie wybiła w pień i etc.?
Na początek proponuję Ci zapoznać się z ideą Konfucjusza.