Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~falko niezalogowany
13 września 2021r. o 8:06
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: ramaj napisał(a): Wielebny Tytoń,może wymień chociaz jednego z tego episkopatu ,który nie byłby umoczony

nastepny (o którym wiadomo):
"...Stolica Apostolska potwierdziła zaniedbania abp. Mariana Gołębiewskiego w sprawach wykorzystania seksualnego małoletnich przez kapłanów ".......

Nie jestem żadnym wielebnym.
Nie prowadzę rejestru pedofilów i tych którzy ich wspierają. Tę "przyjemność" pozostawiam tobie i falco.
Kto jest umoczony, a kto nie, powinno się wykazywać w sądach, a nie w pyskówkach na jakimś zapyziałym forum. Obrzucić kogoś błotem jest bardzo łatwe. A cofnąć tego co rzuciłeś, już się nie da. Uważaj więc z oskarżeniami.

''tytoń''
jeśli mogę prosić to proszę o to byś powstrzymał się od pisania czegoś takiego jak to że Falco ma z pisania o pedofilach w sukienkach jakąkolwiek ''przyjemność''
jestem cały ''za'' tym by życie odebrało mi tą ''przyjemność'' :)
czy ramaj nie ma racji w tym co pisze? pyta o jednego z tego episkopatu a ty zamiast odpowiedzieć i je podać uciekasz się do jakiegoś straszenia ...
i proszę nie pisz o odpowiedzialności klechów pedofilów przed sądami bo sam wiesz jak to się kończy ...

odpowiedz- dlaczego episkopat wprost odmówił przekazanie akt spraw księży i biskupów zamieszanych w ten proceder powstałej przecież do walki z pedofilia komisji badającej takie przypadki ?

czytałeś tytoniu o pedofilu w szeregach tzw. rycerzy Chrystusa?
czytałeś jak z nim postąpiła prokuratura?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
13 września 2021r. o 9:53
~~falko napisał(a):
''tytoń''
jeśli mogę prosić to proszę o to byś powstrzymał się od pisania czegoś takiego jak to że Falco ma z pisania o pedofilach w sukienkach jakąkolwiek ''przyjemność''
jestem cały ''za'' tym by życie odebrało mi tą ''przyjemność'' :)
czy ramaj nie ma racji w tym co pisze? pyta o jednego z tego episkopatu a ty zamiast odpowiedzieć i je podać uciekasz się do jakiegoś straszenia ...
i proszę nie pisz o odpowiedzialności klechów pedofilów przed sądami bo sam wiesz jak to się kończy ...

odpowiedz- dlaczego episkopat wprost odmówił przekazanie akt spraw księży i biskupów zamieszanych w ten proceder powstałej przecież do walki z pedofilia komisji badającej takie przypadki ?

czytałeś tytoniu o pedofilu w szeregach tzw. rycerzy Chrystusa?
czytałeś jak z nim postąpiła prokuratura?

Życie ci tej przyjemności nie odbierze. W tak licznej grupie zawsze znajdzie się czarna owca. Twoje marzenie może się spełnić tylko gdyby zniknęli kapłani. Ale wtedy zaczniesz się fascynować na przykład pedofilami-fryzjerami.

Nie wiem dlaczego Ramaj mnie pyta o kogoś z Episkopatu. Nie powiem ci tak z głowy jak nazywa się nasz nowy biskup, a ty byś chciał bym sypał nazwiskami hierarchów z innych diecezji. To zostawiam takim fascynatom jak ty i Ramaj.
O pedofilu z szeregów Rycerzy Chrystusa też ci nic nie powiem. Nie interesuje mnie ten temat. Nie wydaje mi się by mieli w statucie gwałcenie dzieci. Jest to więc sprawa indywidualnego człowieka. Nie wiem po co do tego mieszać tę organizację.
Ty w Kościele szukasz sensacji. Szukajcie a znajdziecie.
Ja w nim szukam Boga.
~~falko niezalogowany
13 września 2021r. o 11:28
Ktoś napisał: ~~falko napisał(a):
''tytoń''

Życie ci tej przyjemności nie odbierze. W tak licznej grupie zawsze znajdzie się czarna owca. Twoje marzenie może się spełnić tylko gdyby zniknęli kapłani. Ale wtedy zaczniesz się fascynować na przykład pedofilami-fryzjerami.

Nie wiem dlaczego Ramaj mnie pyta o kogoś z Episkopatu. Nie powiem ci tak z głowy jak nazywa się nasz nowy biskup, a ty byś chciał bym sypał nazwiskami hierarchów z innych diecezji. To zostawiam takim fascynatom jak ty i Ramaj.
O pedofilu z szeregów Rycerzy Chrystusa też ci nic nie powiem. Nie interesuje mnie ten temat. Nie wydaje mi się by mieli w statucie gwałcenie dzieci. Jest to więc sprawa indywidualnego człowieka. Nie wiem po co do tego mieszać tę organizację.
Ty w Kościele szukasz sensacji. Szukajcie a znajdziecie.
Ja w nim szukam Boga.

nadal piszesz brednie...
teraz po stwierdzeniu że pisząc o tym obrzydliwym procederze ja mam z tego ''przyjemność'' brniesz dalej piszesz z kolei o tym że się tym wręcz ''fascynuję''
ciekawe co będzie dalej bo jak widzę ''rozwijasz się ''....

myślisz że ci ''rycerze'' nie mają w statucie nic o gwałceniu dzieci?
a klechy pedofile mają?
też nie a gwałcą i molestują...

ja w Kościele nie szukam sensacji bo historia Kościoła jest ich pełna...wystarczy czytać ...
a sam Kościół często sam do nich doprowadza...

ale ty boisz się o tym cokolwiek napisać bo kto wie czy nie podkopało by to twojej wiary skoro ''pasterz'' którego słowa są dla ciebie głosem''boga'' często okazuje się pedofilem ...

i proszę -nie pisz mi tu pierdół że ''bóg go osądzi''
13 września 2021r. o 12:21
~~falko napisał(a):
myślisz że ci ''rycerze'' nie mają w statucie nic o gwałceniu dzieci?
a klechy pedofile mają?
też nie a gwałcą i molestują...

ja w Kościele nie szukam sensacji bo historia Kościoła jest ich pełna...wystarczy czytać ...
a sam Kościół często sam do nich doprowadza...

ale ty boisz się o tym cokolwiek napisać bo kto wie czy nie podkopało by to twojej wiary skoro ''pasterz'' którego słowa są dla ciebie głosem''boga'' często okazuje się pedofilem ...

i proszę -nie pisz mi tu pierdół że ''bóg go osądzi''

"Pasterz" nie jest moim Bogiem. Nie w niego wierzę. Są tacy, których wiara opiera się na wierze w księdza proboszcza. Mogą mieć kryzys wiary, gdy zobaczą, że ich ksiądz jednak nie jest święty. Ja nie mam tego problemu, więc mi go nie wmawiaj.
Sam napisałeś że Kościół nie ma w statucie gwałcenia dzieci. Dlaczego więc obciążasz go postępkami pojedynczych księży?
Ja się nie boję pisać o wierze w Boga, o Jego Kościele. Wynaturzenia spotykane czy i jakichś księży, czy murarzy są poza kręgiem moich zainteresowań, więc pozwól, ze nie będę się wypowiadał na temat, o którym nie mam bladego pojęcia. Tę działkę pozostawiam tobie jako "fachowcowi".
A że Bóg nas wszystkich osądzi... To nie podlega żadnej kwestii. Tak będzie. I to nie jest żadna "pierdoła".
~~Lucjan niezalogowany
13 września 2021r. o 13:33
Flaszka. santo subito.
~~Złota Daglezja niezalogowany
13 września 2021r. o 14:03
Ktoś napisał: ~~falko napisał(a):

"Pasterz" nie jest moim Bogiem. Nie w niego wierzę. Są tacy, których wiara opiera się na wierze w księdza proboszcza. Mogą mieć kryzys wiary, gdy zobaczą, że ich ksiądz jednak nie jest święty. Ja nie mam tego problemu, więc mi go nie wmawiaj.
Sam napisałeś że Kościół nie ma w statucie gwałcenia dzieci. Dlaczego więc obciążasz go postępkami pojedynczych księży?
Ja się nie boję pisać o wierze w Boga, o Jego Kościele. Wynaturzenia spotykane czy i jakichś księży, czy murarzy są poza kręgiem moich zainteresowań, więc pozwól, ze nie będę się wypowiadał na temat, o którym nie mam bladego pojęcia. Tę działkę pozostawiam tobie jako "fachowcowi".
A że Bóg nas wszystkich osądzi... To nie podlega żadnej kwestii. Tak będzie. I to nie jest żadna "pierdoła".

po kolei...

skąd to oburzenie że ja coś ci wmawiam?
a co sam robisz od kilku postów?...wmawiasz mi tu jakąś''fascynację'' i jakoś nie masz przed tym oporów...więc ?
dlaczego obciążam Kościół za postępki poszczególnych księży?
bo Kościół nie potrafi się jasno od tego odciąć a ''grzesznych'' wypierdzielić ze swoich szeregów a to przenosząc ich na inne parafie a to ukrywając przed komisjami ich akta osobowe...(zabrakło odwagi na komentarz? )
to zrozumiałe że to nie twoje ''zainteresowanie'' bo jak pisać źle o swoich ''przewodnikach duchowych''? prawda?
stąd też piszesz te swoje banalne ,głupie teksty o tym że ja jestem ''fachowcem'' które wzbudzają we mnie tylko śmiech kiedy widzę twoją bezradność ...
jakie masz prawo do tego by pisać że wszystkich osądzi twój ''bóg''?
bo z kontekstu twoich wpisów jasno wynika że zrobi to twój ...
a co z niewierzącymi?
a co z tymi wyznania innego niż twoje?

jak myślisz?...czy Wesołowski ,Paetz czy Hozer popierdzielają teraz po ''niebiańskich łąkach''?
tak ...pisanie przez ciebie że ''bóg ich osądzi'' to pierdoła ...
bo przed prawem ''boskim'' tu na ziemi , jest coś takiego jak prawo ziemskie ,prawo które takich bydlaków powinno sądzić w obliczu ich ofiar...

i nie pierdziel mi tu o pedofilach-fryzjerach czy murarzach bo robisz się w tym po prostu śmieszny...

13 września 2021r. o 15:01
~~Złota Daglezja napisał(a):
po kolei...

skąd to oburzenie że ja coś ci wmawiam?
a co sam robisz od kilku postów?...wmawiasz mi tu jakąś''fascynację'' i jakoś nie masz przed tym oporów...więc ?
dlaczego obciążam Kościół za postępki poszczególnych księży?
bo Kościół nie potrafi się jasno od tego odciąć a ''grzesznych'' wypierdzielić ze swoich szeregów a to przenosząc ich na inne parafie a to ukrywając przed komisjami ich akta osobowe...(zabrakło odwagi na komentarz? )
to zrozumiałe że to nie twoje ''zainteresowanie'' bo jak pisać źle o swoich ''przewodnikach duchowych''? prawda?
stąd też piszesz te swoje banalne ,głupie teksty o tym że ja jestem ''fachowcem'' które wzbudzają we mnie tylko śmiech kiedy widzę twoją bezradność ...
jakie masz prawo do tego by pisać że wszystkich osądzi twój ''bóg''?
bo z kontekstu twoich wpisów jasno wynika że zrobi to twój ...
a co z niewierzącymi?
a co z tymi wyznania innego niż twoje?

jak myślisz?...czy Wesołowski ,Paetz czy Hozer popierdzielają teraz po ''niebiańskich łąkach''?
tak ...pisanie przez ciebie że ''bóg ich osądzi'' to pierdoła ...
bo przed prawem ''boskim'' tu na ziemi , jest coś takiego jak prawo ziemskie ,prawo które takich bydlaków powinno sądzić w obliczu ich ofiar...

i nie pierdziel mi tu o pedofilach-fryzjerach czy murarzach bo robisz się w tym po prostu śmieszny...

Ja się nie oburzam. Cierpliwie tłumaczę i objaśniam :-P
Niczego ci nie wmawiam, tylko stwierdzam fakt. Wszyscy widzą że księża-pedofile to twój konik. Fakt że trochę dziwne zainteresowanie. Dlaczego nie obdarzasz podobnym zainteresowaniem murarzy-pedofilów pozostanie pewnie twoja tajemnicą.
Nie zauważyłem by Związek nauczycielstwa zajmował jakieś stanowisko wobec nauczycieli-pedofili i specjalnie się od nich odcinał. Dlaczego więc wymagasz tego od Kościoła? Wszyscy przecież wiedzą że pedofile nie są mile widziani ani jako nauczyciela, ani jako kapłani. Po co więc to dodatkowo ogłaszać?
Możesz się śmiać ile wlezie. Ja i tak wiem, ze jesteś ekspertem od pedofilii, szczególnie tej okołokościelnej. Możesz sypać nazwiskami jak z rękawa. Ja niestety jestem kiepskim dyskutantem w tym temacie, gdyż go nie zgłębiałem i zgłębiać nie zamierzam. Nie wynika to z jakiegoś strachu. Po prostu gdybym uznał, że interesuje mnie temat pedofilii dziecięcej to bym go poznał, na pewno nie ograniczając się do pedofili-księży. Ale ze człowiek wszystkiego nie ogarnie, to ten temat pozostawiam tobie.
Jakie mam prawo pisać o Sądzie Bożym? Takie samo jak Buddysta do mówienia o kolejnych wcieleniach. Na szczęście tyle mi jeszcze wolno. Choć tacy jak ty usilnie pracują, nad tym by w imię "wolności" kneblować usta wszystkim, którzy myślą inaczej niż ty.
~~falko niezalogowany
13 września 2021r. o 17:07
dalej unikasz odpowiedzi lawirując jak możesz wtrącając za to te swoje ''dogmaty'' ;D
i wiesz co? bije od ciebie hipokryzją na odległość...
braki uzupełniasz unikaniem prostych odpowiedzi...

popatrz na to co działo się wczoraj z tą beatyfikacją Wyszyńskiego...kto jako pierwszy go ''sprzedał''
czy nie czasem biskupi?...jego kumple po fachu?
już w dwa czy ,trzy dni po jego zatrzymaniu ''pany biskupi'' skwapliwie ogłosili jego następcę którą podsunęli im komuniści...chodzi o niejakiego Klepacza...

tak,tak tytoniu...gdyby Wyszyński pojawił się dziś wśród Polaków na pewno bardzo by cierpiał, widząc głęboki kryzys
polsiego katolicyzmu ...z tym też się nie zgodzisz? ;D

bo ja też uważam że byłby zdumiony ,zaszokowany tymi karami nakładanymi przez Watykan na polskich księży i biskupów a więc i na Kościół któremu Wyszyński poświęcił szmat życia...

inni to widzą ,ja to widzę jakiej degrengolada nastąpiła w polskim katolicyźmie ,polskim ''kościele'' ale ty nie ...ty nie widzisz...prawda?
gotów jesteś napisać że kłamię ,fantazjuję ...prawda tytoniu?....hahaha

jest w tobie jeden pozytyw...
jako tytoń jeszcze mnie nie zwyzywałeś i nie obraziłeś ...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza