Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
15 września 2021r. o 7:10
~~Horus napisał(a):
dlaczego ani słowa na temat twojej wizji ''królestwa''? :D

Mówisz i masz.
Królestwo polega na przebywaniu blisko Boga. Bytu nieskończenie dobrego. Nic nie może się temu równać.
Piekło zaś... Może i maja tam jakieś madejowe łoża, czy kotły pełne gorącej smoły. Ale i tak największym cierpieniem jest przebywanie w oddaleniu od Boga, z pełną świadomością tego, co się straciło.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
15 września 2021r. o 7:16
~~Płoworuda Hutujnia napisał(a): Stary głupek i jego schizofrenia.

Może i przynudzam. Bóg jest wciąż ten sam i niezmienny. Ale skoro coś jest doskonałe, to się tego nie zmienia.
Schizofrenia? Chyba nie rozumiesz tego słowa. Bóg jest najważniejszą częścią otaczającej nas rzeczywistości. Prędzej można nazwać schizofrenikiem tego, kto w niej Boga nie dostrzega.
~~Zofja katoliczka niezalogowany
15 września 2021r. o 7:34
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Płoworuda Hutujnia napisał(a): Stary głupek i jego schizofrenia.

Może i przynudzam. Bóg jest wciąż ten sam i niezmienny. Ale skoro coś jest doskonałe, to się tego nie zmienia.
Schizofrenia? Chyba nie rozumiesz tego słowa. Bóg jest najważniejszą częścią otaczającej nas rzeczywistości. Prędzej można nazwać schizofrenikiem tego, kto w niej Boga nie dostrzega.

Fajową masz te twoją robotę ,przez 8 godzin głosisz słowo Boże i nie jesteś księdzem .Macie tam jeszcze wolny etat ,też bym tak chciała.
15 września 2021r. o 7:43
To głoś. Kto ci broni :)
~~Białoszara Rudbekia niezalogowany
15 września 2021r. o 7:46
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Płoworuda Hutujnia napisał(a): Stary głupek i jego schizofrenia.

Ten twój Bóg jest jak yeti.
Wszyscy o nim mówią ale nikt go nie widział.
~~falko niezalogowany
15 września 2021r. o 8:09
coś mi się widzi że ty się trochę boisz tego ''bożego królestwa''
czyżbyś miał objawienie czy tylko naczytałeś się ksiąg Malachiasza ?
a co będzie jak te jego przepowiednie się nie sprawdzą?
nazwiesz go łgarzem czy znajdziesz inne usprawiedliwienie?

ja to nazywam tylko kolejną legendą ...
15 września 2021r. o 8:22
~~falko napisał(a): coś mi się widzi że ty się trochę boisz tego ''bożego królestwa''
czyżbyś miał objawienie czy tylko naczytałeś się ksiąg Malachiasza ?
a co będzie jak te jego przepowiednie się nie sprawdzą?
nazwiesz go łgarzem czy znajdziesz inne usprawiedliwienie?

ja to nazywam tylko kolejną legendą ...

Jestem w tej szczęśliwej sytuacji, że mogłem poznać przedsmak tego, co jest po drugiej stronie.
A gdzie trafię po śmierci? Przekonam się w właściwym czasie.
A czy można to nazwać objawieniem? Tysiace ludzi miało okazję znaleźć się na granicy życia i śmierci. To nic wyjątkowego.
~~falko niezalogowany
15 września 2021r. o 10:19
sorki za lekką kpinę ale ...czyżby chodziło o ''światełko w tunelu''?
napiszę ci tak ...
według staroegipskich wierzeń każdego dnia rano budzimy się do życia i każdego dnia wieczorem umieramy...
ty coś przeszedłeś...coś co teraz nakazuje ci wierzyć ...
piszesz że tylko wiara w ''boga'' itd.
ja uważam że nie do końca...
dlatego ty żyjesz w świecie swoich przekonań opartych najczęściej na jakichś dogmatach a ja żyję otaczającą mnie RZECZYWISTOŚCIĄ....
ty podpierasz swoje tezy na opisach biblijnych ja na faktach historycznych...

zapytam ...czy uważasz że po śmierci Franciszka nastąpi koniec świata?...apokalipsa?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza