Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
15 września 2021r. o 10:51
~~falko napisał(a): sorki za lekką kpinę ale ...czyżby chodziło o ''światełko w tunelu''?
napiszę ci tak ...
według staroegipskich wierzeń każdego dnia rano budzimy się do życia i każdego dnia wieczorem umieramy...
ty coś przeszedłeś...coś co teraz nakazuje ci wierzyć ...
piszesz że tylko wiara w ''boga'' itd.
ja uważam że nie do końca...
dlatego ty żyjesz w świecie swoich przekonań opartych najczęściej na jakichś dogmatach a ja żyję otaczającą mnie RZECZYWISTOŚCIĄ....
ty podpierasz swoje tezy na opisach biblijnych ja na faktach historycznych...

zapytam ...czy uważasz że po śmierci Franciszka nastąpi koniec świata?...apokalipsa?

Wyroki Boskie są niezbadane. Jeśli ktoś mówi że wie kiedy będzie Apokalipsa, najzwyczajniej kłamie.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~falko niezalogowany
15 września 2021r. o 11:03
czyli Malachiasz jest zwykłym łgarzem...
no to przynajmniej w tym się zgadzamy...;D
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
15 września 2021r. o 12:18
~~falko napisał(a): czyli Malachiasz jest zwykłym łgarzem...
no to przynajmniej w tym się zgadzamy...;D

Znów mi wmawiasz coś, czego nie powiedziałem. Czy Malachiasz podaje konkretny termin?
~~falko niezalogowany
15 września 2021r. o 15:14
niczego ci nie wmawiam...
sam w jednym z postów zauważasz że coraz mniej sprawiedliwych ,że mamy ogólnie kryzys wiary i takie tam...
w tym o nadejściu ''królestwa''
a więc ?
jesteś takim ''malachiaszem'' co to przewiduje ''koniec świata''
spoko...nie ty jeden...i nie tylko Malachiasz...;D

nie ma to jak wystraszyć maluczkich...
nie ma to jak straszyć innych ''ogniami piekielnymi''...w tym kler jest od wieków niedościgniony...hahaha
~~arek niezalogowany
15 września 2021r. o 15:51
Aby się nie bać "piekła" i innych takich strachów wystarczy po prostu nie wierzyć w jakichkolwiek bogów i wyprodukowane dla ich promowania legendy (biblie, talmudy, korany i inne bajki).
Niech się boją ci którzy w to wierzą, to ich problem.
~~irek niezalogowany
15 września 2021r. o 16:45
~~arek napisał(a): Aby się nie bać "piekła" i innych takich strachów wystarczy po prostu nie wierzyć w jakichkolwiek bogów i wyprodukowane dla ich promowania legendy (biblie, talmudy, korany i inne bajki).

Nic nie wiedzieć, w nic nie wierzyć, nic nie czytać, swój rozum za przewodnika, łykać co powie TVN 24, albo Onet, przez życie przejść z 8 gwiazdkami na koszulce i błyskawicą na czole, a jeszcze bzdury wypisywać........ to jest życie, prawda arku?
~~irek niezalogowany
15 września 2021r. o 16:50
~~irek napisał(a):
Ktoś napisał: ~~arek napisał(a): Aby się nie bać "piekła" i innych takich strachów wystarczy po prostu nie wierzyć w jakichkolwiek bogów i wyprodukowane dla ich promowania legendy (biblie, talmudy, korany i inne bajki).

Nic nie wiedzieć, w nic nie wierzyć, nic nie czytać, swój rozum za przewodnika, łykać co powie TVN 24, albo Onet, przez życie przejść z 8 gwiazdkami na koszulce i błyskawicą na czole, a jeszcze bzdury wypisywać........ to jest życie, prawda arku?
dzieci
Dopiszę bo mi uszło ; bzykać małe i okradać z lichych ren staruszki .
~~arek niezalogowany
15 września 2021r. o 18:42
~~irek napisał(a):
Ktoś napisał: ~~arek napisał(a): Aby się nie bać "piekła" i innych takich strachów wystarczy po prostu nie wierzyć w jakichkolwiek bogów i wyprodukowane dla ich promowania legendy (biblie, talmudy, korany i inne bajki).

Właśnie dużo czytać, dużo wiedzieć a nie wierzyć w gusła, piekła, nieba i inne takie pierdoły i oczywiście swój rozum mieć za przewodnika !
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.