~~falko napisał(a): sorki za lekką kpinę ale ...czyżby chodziło o ''światełko w tunelu''?
napiszę ci tak ...
według staroegipskich wierzeń każdego dnia rano budzimy się do życia i każdego dnia wieczorem umieramy...
ty coś przeszedłeś...coś co teraz nakazuje ci wierzyć ...
piszesz że tylko wiara w ''boga'' itd.
ja uważam że nie do końca...
dlatego ty żyjesz w świecie swoich przekonań opartych najczęściej na jakichś dogmatach a ja żyję otaczającą mnie RZECZYWISTOŚCIĄ....
ty podpierasz swoje tezy na opisach biblijnych ja na faktach historycznych...
zapytam ...czy uważasz że po śmierci Franciszka nastąpi koniec świata?...apokalipsa?
~~falko napisał(a): czyli Malachiasz jest zwykłym łgarzem...
no to przynajmniej w tym się zgadzamy...;D
~~arek napisał(a): Aby się nie bać "piekła" i innych takich strachów wystarczy po prostu nie wierzyć w jakichkolwiek bogów i wyprodukowane dla ich promowania legendy (biblie, talmudy, korany i inne bajki).
Niech się boją ci którzy w to wierzą, to ich problem.
~~irek napisał(a):dzieciKtoś napisał: ~~arek napisał(a): Aby się nie bać "piekła" i innych takich strachów wystarczy po prostu nie wierzyć w jakichkolwiek bogów i wyprodukowane dla ich promowania legendy (biblie, talmudy, korany i inne bajki).
Nic nie wiedzieć, w nic nie wierzyć, nic nie czytać, swój rozum za przewodnika, łykać co powie TVN 24, albo Onet, przez życie przejść z 8 gwiazdkami na koszulce i błyskawicą na czole, a jeszcze bzdury wypisywać........ to jest życie, prawda arku?
~~irek napisał(a):Ktoś napisał: ~~arek napisał(a): Aby się nie bać "piekła" i innych takich strachów wystarczy po prostu nie wierzyć w jakichkolwiek bogów i wyprodukowane dla ich promowania legendy (biblie, talmudy, korany i inne bajki).
Nic nie wiedzieć, w nic nie wierzyć, nic nie czytać, swój rozum za przewodnika, łykać co powie TVN 24, albo Onet, przez życie przejść z 8 gwiazdkami na koszulce i błyskawicą na czole, a jeszcze bzdury wypisywać........ to jest życie, prawda arku?