M21W2 napisał(a):~~Jasnoniebieski Ciemiernik napisał(a):
niewiele wiesz na ten temat skoro piszesz takie bzdury
koszt wybudowania jednej wieży jest stosunkowo wysoki ale liczy się efekt końcowy czyli energia
nieopłacalne byłoby stawianie jednej wieży stąd na zachodzie powstają całe kompleksy a te szybko zwracają koszty
podaj te swoje dane a jestem pewien że zakasuję cię bez problemu
napisz tu czy wiatr w Danii czy Australii jest inny niż w Polsce?
twoje pisanie to tylko nieudolna próba bronienia interesów polskiego lobby węglowego
chętnie jednak przeczytam jak będziesz mi udowadniał swoje racje
~~Ochrowy Ciemiernik napisał(a): Szacun wielki dla falko. Życzę Ci wszelkiej pomyślności i niezłomnosci poglądów w 2019 r
~~Szkarłatnoczerwony Żywotnik napisał(a):M21W2 napisał(a):Wiesz na czym polega merytoryczna dyskusja , - jak twierdzisz że piszę bzdury to powinieneś to wykazać . Dania słynie z Hamleta i silnych wiatrów . W Dani energia odnawialna stanowi niemal 50% na drugim Irlandia ok. 23% trzecia Portugalia ok. 22 % , i to właśnie w tych krajach energia należy do najdroższych w Europie . Takie kraje jak Niemcy , Hiszpania czy Włoch gdzie energia odnawialna stanowi poniżej 20% mają najtaniej , Koncern Vattenfall wybudował w hamburskiej dzielnicy Moorburg jedną z największych w Europie elektrowni węglowych ,......................https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/ceny-pradu-w-ue-w-polsce-drozej-niz-w,49,0,2412849.html ... ... Fermy wiatrowe owszem są opłacalne dzięki najnowszej technologii w wielu regionach Polski ale mogą być tylko uzupełnieniem .~~Jasnoniebieski Ciemiernik napisał(a):
niewiele wiesz na ten temat skoro piszesz takie bzdury
koszt wybudowania jednej wieży jest stosunkowo wysoki ale liczy się efekt końcowy czyli energia
nieopłacalne byłoby stawianie jednej wieży stąd na zachodzie powstają całe kompleksy a te szybko zwracają koszty
podaj te swoje dane a jestem pewien że zakasuję cię bez problemu
napisz tu czy wiatr w Danii czy Australii jest inny niż w Polsce?
twoje pisanie to tylko nieudolna próba bronienia interesów polskiego lobby węglowego
chętnie jednak przeczytam jak będziesz mi udowadniał swoje racje