Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Co z poparciem dla PiS?

22258
#Horus nieaktywny
2 czerwca 2020r. o 7:54
co ty nie powiesz?
ja mam odpowiadać na pytania a gdzie twoja odpowiedź o ogólnych kosztach?
masz wykonana termoizolację ,masz szczelną stolarkę ?...ok. jak mniemam masz też docieplony dach ...;)

ja pisałem o domach które są stare a ich właścicieli po prostu na zrobienie tego wszystkiego nie stać ...
te 5 tys . to kropla w morzy kosztów jakie są z tym wszystkim związane więc nie pieprz...

nie zmieniam tematu bo cały ten temat jest poświęcony pisdzielcom i ich przekrętom i oszustwom...

no ?...pisz o tych kosztach całkowitych ...;)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Różowy Len niezalogowany
2 czerwca 2020r. o 7:57
Horus napisał(a): jaki ''jad''?
jaka ''nienawiść''?

piszę prawdę :) prawdę która takich jak ty boli i której się boicie ...
wychodzą przekręty pisdzielców,wychodzi ich głupota i oszustwa ...
wychodzi ich złodziejstwo ...

o tym milczysz pierdzieląc coś o jakiejś niby mojej nienawiści ...

a co z twoim ostatnim zdaniem?...to jak mniemam twoja ''mowa miłości''...;)

pis do wora ...

a ja teraz lecę na fb wpisać w kolejnym dniu swoje poparcie dla Trzaskowskiego ...:)

O czym ty piszesz mały człowieczku. Propaganda TVNu i Wybiórczej mózg ci wyprała. Zero logiki w tym co piszesz? Dlaczego nie szukałeś złodziei jak z budżetu wyparowały 2 BLN zł? Tak DWA BILIONY. Wtedy siedziałeś cicho bo kradli twoi kolesie. A zresztą nie wiem czy popierasz kolesi, czy po prostu jesteś pożytecznym i dio tą, który dał się okręcić taniej propagandzie. Każda władza kradnie, ale mam nadzieję że ta, która kradła bez opamiętania, nigdy nie wróci.
22258
#Horus nieaktywny
2 czerwca 2020r. o 8:08
pełny rejestr zakupu sprzętu kupowanego przez rząd w ramach walki z pandemią. Liczy on 167 pozycji i obejmuje zakupy sprzętu ochronnego, respiratorów, lekarstw itp.

Ministerstwo Zdrowia i Centralna Baza Rezerw (CBR) wydały na to 851 mln 412 tys. zł. Najwięcej w wykazie ma być jest maseczek ochronnych (jednorazowych, chirurgicznych oraz FFP2 i FFP3).
Wszystkie maseczki po znajomości

– Z rejestru wynika, że w dostawie większości maseczek – 20 mln sztuk – pośredniczyła Agencja Rozwoju Przemysłu. Prywatnych dostawców było zaledwie sześciu, maseczki FFP2 sprzedało tylko trzech z nich. Wszyscy należą do „konsorcjum” utworzonego przez Łukasza G. To instruktor narciarstwa z Zakopanego i bliski znajomy ministra zdrowia Łukasza Szumowskiego oraz jego brata Marcina – czytamy w „Gazecie Wyborczej”.

Według gazety bezpośredni kontakt z rodziną ministra zapewnił Łukaszowi G. „szybką ścieżkę”, by sprzedać resortowi 110 tys. maseczek FFP2 i 20 tys. maseczek chirurgicznych. On i jego znajomi zrobili na tym interes życia.

– W Chinach zapłacili za maseczki niecałe 900 tys. zł. W Polsce sprzedali za prawie 5 mln. Za jedną maseczkę FFP2 dostali 41 zł, za maseczkę chirurgiczną 8 zł – napisano. Poza tym, „konsorcjum” Łukasza G. dostarczyło też resortowi 10 tys. maseczek z Ukrainy. Te kosztowały już po 51 zł.

Zdaniem gazety towar miał „lipne certyfikaty”, choć to nie budziło zastrzeżenia. Pod koniec kwietnia CBA zwróciło się do Ministerstwa Zdrowia z pytaniem, na jakiej podstawie tak bardzo przepłacono za ten towar. W resorcie wybuchła panika. Łukasza G. wezwano, by dostarczył cenniki z przełomu marca i kwietnia.

– Nawet z cytowanego rejestru zakupów MZ wynika, że inne prywatne firmy miały znacznie niższe ceny. Np. dostawca 400 tys. maseczek chirurgicznych dostał od rządu 3 zł za sztukę – czytamy.
Przyłbice od żony instruktora i handlarza oscypkami

Gazeta podaje, że przepłacone były nie tylko maseczki. – Założona przez żonę Łukasza G. spółka Kaja (powstała 30 marca 2020 r.) sprzedała resortowi 3,5 tys. przyłbic. Rząd zapłacił za nie 170 tys. zł. Kilka dni przed transakcją Kaja kupiła przyłbice od zakopiańskiej firmy Haber za 120 tys. – napisała „GW”.

Zdaniem dziennika Haber (na co dzień handlujący oscypkami pod Gubałówką) też zarobił na przyłbicach. 3 tys. 500 szt. sprzedał rządowi w osobnej transzy. Też za 170 tys. zł.

– Skąd sprzęt jest u dostawcy, tego ministerstwo nie docieka. My wówczas kupowaliśmy od każdego, odpowiadaliśmy na każdą ofertę. Ważne, że dostawca miał sprzęt – komentował cytowany w artykule rzecznik resortu zdrowia Wojciech Andrusiewicz.''

tamci kradli więcej niż my ....teraz to ma być usprawiedliwienie?

jak skomentujesz doniesienie gowina do prokuratury na szumowskiego w 2016 roku?
co z tym zrobiła prokuratura?
2016 rok to już nie rządy PO ...;)
co z tym zrobiło CBA?
kto nim kierował w 2016 roku?

Tusk?...a może Trzaskowski ? :]

~~Różowy Len niezalogowany
2 czerwca 2020r. o 9:08
Przestań chłopie czytać tę "Gazetę", bo ci to wyraźnie szkodzi.
~~Pistacjowa Forsycja niezalogowany
2 czerwca 2020r. o 9:19
~~Różowy Len napisał(a): Przestań chłopie czytać tę "Gazetę", bo ci to wyraźnie szkodzi.

To ty pacnie przestań oglądać TVP INFO . i przestań słuchać RADIO MA RYJA.
22258
#Horus nieaktywny
2 czerwca 2020r. o 9:20
jaką gazetę?
zabraniasz mi czytania POLSKICH gazet?

przecież właśnie w polskich gazetach obwieszczają nam pomysł pisdzielców na kolejny powrót do ''komuny''?

bo czym innym jest pomysł na tworzenie polskiej -może nawet narodowej - sieci sklepów?

wiesz coś o pomyśle na nazwę?
PSS Społem ?...a może WSS ?

a może stając w pozycji do konkurencji jaką będzie Biedronka pisdzielce nazwą ją ''kaczorek''?
mamy już Żabki to dlaczego by nie ''kaczorek'' :]

~~Kasztanowaty Judaszowiec niezalogowany
2 czerwca 2020r. o 9:21
PiSS - faszyzm się odradza !
~~Pistacjowa Forsycja niezalogowany
2 czerwca 2020r. o 9:33
~~Kasztanowaty Judaszowiec napisał(a): PiSS - faszyzm się odradza !

Gonzo Terlecki zapytany o syna Gowina który krytykuje obecny rząd powiedział ,,TO JAKIŚ ŚWIR ."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza