Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Co z poparciem dla PiS?

13926
qwax_
15 sierpnia 2020r. o 10:43
Horus napisał(a):
''wprost''?
mam wierzyć temu prawicowemu na wskroś ''szmatławcowi''?

czy Konfederacja będąca ''przeciw'' teraz chcąc zachować ''ciągłość ideową'' ;) odmówi sobie pobierania tej kasiory?
nie ...nie odmówi ...bądź pewien ...

bo ten ich ''sprzeciw'' to tylko zagrywka czysto populistyczna dla takich jak ty ...

Trzy sprawy:
1. Twierdzisz, że Wprost napisał nieprawdę?? Możesz zweryfikować kto jak głosował na stronie Sejmu:. Gdybyś nie umiał znaleźć, to proszę: https://www.sejm.gov.pl/sejm9.nsf/agent.xsp?symbol=glosowania&NrKadencji=9&NrPosiedzenia=16&NrGlosowania=19
Tam są również Wyniki indywidualne.
2. Konfederacja w całości była przeciw, ale dla Ciebie to ona jest winna. Niezależnie co by zrobiła i tak jest winna. Napisz może dla równowagi coś o posłach PO lub Lewicy. Jak oceniasz ich "patriotyczną i obywatelską" postawę choćby w tym głosowaniu? ;)
3. Z Twoją fobią wobec Konfederacji powinien sobie poradzić porządny psychiatra ;)

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Żółtawobrunatna Języczka niezalogowany
15 sierpnia 2020r. o 10:59
Psychiatra dawno już rozłożył ręce. Przypadek beznadziejny .Gomółka nie powie złego słowa na POmylonych i Lewicę . A Konfederacja wczorajsza postawą zyskuje % .
22258
#Horus nieaktywny
15 sierpnia 2020r. o 11:31
qwax_ napisał(a):
Horus napisał(a):
''wprost''?
mam wierzyć temu prawicowemu na wskroś ''szmatławcowi''?

czy Konfederacja będąca ''przeciw'' teraz chcąc zachować ''ciągłość ideową'' ;) odmówi sobie pobierania tej kasiory?
nie ...nie odmówi ...bądź pewien ...

bo ten ich ''sprzeciw'' to tylko zagrywka czysto populistyczna dla takich jak ty ...

Trzy sprawy:
1. Twierdzisz, że Wprost napisał nieprawdę?? Możesz zweryfikować kto jak głosował na stronie Sejmu:. Gdybyś nie umiał znaleźć, to proszę: https://www.sejm.gov.pl/sejm9.nsf/agent.xsp?symbol=glosowania&NrKadencji=9&NrPosiedzenia=16&NrGlosowania=19
Tam są również Wyniki indywidualne.
2. Konfederacja w całości była przeciw, ale dla Ciebie to ona jest winna. Niezależnie co by zrobiła i tak jest winna. Napisz może dla równowagi coś o posłach PO lub Lewicy. Jak oceniasz ich "patriotyczną i obywatelską" postawę choćby w tym głosowaniu? ;)
3. Z Twoją fobią wobec Konfederacji powinien sobie poradzić porządny psychiatra ;)

trzy sprawy i trzy Twoje fantazje...:)

1. nigdzie nie napisałem że ''wprost'' kłamie...zapytałem tylko ''dlaczego mam wierzyć temu ''szmatławcowi''?

2. nigdzie nie napisałem też że Konfederacja jest temu winna a napisałem ze ''nie odmówi przyjęcia kasiory''

3. Konfederacja nie jest moją ''fobią'' :] ...cokolwiek ta ''fobia '' dla Ciebie znaczy...;)

wspominasz tu o jakiejś ''równowadze'' więc ...
gdybyś był bystrzejszym obserwatorem lub po prostu uwolnił się od własnych ''fobii'' ;) co do mnie to dostrzegł byś moje wcześniejsze wpisy o tej ''opozycji'' która jak pisałem tu wcześniej ale powtórzę - istnieje tylko ''teoretycznie'' ...;)

jak to państwo...państwo morawieckich ,szumowskich ,sasinów czy terleckich z kaczyńskimi i lichockimi włącznie ...

napisz mi dlaczego konfederaci z kukizem nie wystąpili z jakimś nazwijmy to apelem do ''opozycji'' o wspólny front przeciwko tym podwyżkom?
moje zdanie jest takie - NIKOMU w tym Konfederacji na tym nie zależało a pisdzielce skrzętnie wykorzystują wasze ''rozbieżności ideowe'' ;)

dlatego zawsze z wami będą wygrywać a wy będziecie zawsze przegrywać ...
13926
qwax_
15 sierpnia 2020r. o 11:37
Horus napisał(a):

Wygrywać?? W co i kiedy??
Może w bierki ;)

Dopisane 15.08.2020r. o godz. 11:37:

Horus napisał(a):
napisz mi dlaczego konfederaci z kukizem nie wystąpili z jakimś nazwijmy to apelem do ''opozycji'' o wspólny front przeciwko tym podwyżkom?

To ci "wspaniali" posłowie z Lewicy i PO nie są w stanie sami myśleć, tylko trzeba do nich występować z apelami?? ;)
I ta niedobra Konfederacja tego nie zrobiła!! ;)
Zawsze "podziwiam" Twoje "argumenty" ;)

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
22258
#Horus nieaktywny
15 sierpnia 2020r. o 12:16
qwax_ napisał(a):
Horus napisał(a):

Wygrywać?? W co i kiedy??
Może w bierki ;)Dopisane 15.08.2020r. o godz. 11:37:
Horus napisał(a):

To ci "wspaniali" posłowie z Lewicy i PO nie są w stanie sami myśleć, tylko trzeba do nich występować z apelami?? ;)
I ta niedobra Konfederacja tego nie zrobiła!! ;)
Zawsze "podziwiam" Twoje "argumenty" ;)

wiesz co będą wygrywać?
min. to że zawsze będziecie partyjką niszową ,nie liczącą się w poważnych rozgrywkach ...

ty nie pisz o (p)osłach KO tylko może podaj mi swoje ''argumenty'' tej ''konfederacji '' np w sprawie ogólnego dostępu do broni który zawsze mnie rozśmiesza...
pomysły konfederacji co do gospodarki często słuszne ale sami tego nie zrobicie...
dlatego albo wejdziecie w ''układ'' z pisdzielcami (w co wierzę ) albo sprzymierycie się z dzisiejszą opozycją jakakolwiek ona jest ...

i cokolwiek byś tu nie napisał bez jakiejkolwiek zmiany w postrzeganiu otaczającej nas rzeczywistości będe wolał oglądać jak teraz kolejny sezon ''Upadku Królestwa'' niż ''razgawory '' czy to z Tobą czy innymi otumanionymi ''obietnicami'' jak to będzie lepiej ...;)

Dopisane 15.08.2020r. o godz. 12:16:

''W projekcie o podwyżkach pensji dla parlamentarzystów i najważniejszych urzędników państwowych posłowie przemycili też przepis, który znacząco zwiększa budżetową subwencję dla partii politycznych. Dla największych ugrupowań to nawet ponad 10 milionów złotych rocznie więcej na koncie.

- Kwota, która należy się konkretnej partii, zależy od poparcia, jakie dostała w wyborach. Im większe, tym zastrzyk gotówki bardziej pokaźny
- Gdyby te zmiany weszły w życie, skreślałyby decyzję Donalda Tuska sprzed dekady
- PiS otrzymałoby ok. 35 milionów złotych, KO prawie 30 milionów
Kontrowersyjny projekt
W nocy na sejmowych stronach pojawił się projekt "o zmianie niektórych ustaw w zakresie wynagradzania osób sprawujących funkcje publiczne oraz o zmianie ustawy o partiach politycznych".

Dokument chwilę wcześniej jednogłośnie poparła sejmowa komisja regulaminowa. To znaczy, że "za" głosowali nie tylko posłowie PiS, ale też opozycja.

Projekt przewiduje znaczące podwyżki dla najważniejszych polityków.

Kluczowym punktem odniesienia będzie od teraz pensja podstawowa sędziego Sądu Najwyższego. To od niej będzie zależało, ile zarobią najważniejsi urzędnicy w kraju.

Jak będzie policzona podwyżka? Bardzo prosto. Do dotychczasowego wzoru matematycznego w ustawie o partiach politycznych dopisano "x 1,5". To oznacza, że rocznie partie dostaną 1,5 raza więcej niż obecnie.

Będzie to wyglądało tak:

- PiS: 34,9 mln zł (wcześniej 23,3)
- KO: 29,8 mln zł (wcześniej 19,9)
- Lewica: 17,1 mln zł (wcześniej 11,4)
- PSL: 12,4 mln zł (wcześniej 8,3)
- Konfederacja: 10,2 mln zł (wcześniej 6,8)''

ile to dostanie Konfederacja?

:]
~~Pistacjowa Forsycja niezalogowany
15 sierpnia 2020r. o 14:10
Prawda jest taka byłem w opozycji do PiS teraz jestem w opozycji do je....j Opozycji i do PIS .Niech się udławią tą kasą jedni i drudzy .Teraz zostaje tylko nadzieja w Hołowni .
13926
qwax_
15 sierpnia 2020r. o 14:21
Horus napisał(a):
Będzie to wyglądało tak:

- PiS: 34,9 mln zł (wcześniej 23,3)
- KO: 29,8 mln zł (wcześniej 19,9)
- Lewica: 17,1 mln zł (wcześniej 11,4)
- PSL: 12,4 mln zł (wcześniej 8,3)
- Konfederacja: 10,2 mln zł (wcześniej 6,8)''

ile to dostanie Konfederacja?

:]

I co o Tobie powiedzieć? Siejesz dezinformację, podajesz półprawdy, a więc zachowujesz się jak "rasowy" polityk PIS :)
Czy Konfederacja była za tym? Czy poprała to podniesienie subwencji dla partii?
NIE.
Ale idiocie to nie przeszkadza!! Będzie głosił swoje "prawdy" jaka ta Konfederacja jest zła i obłudna.
Jeśli to złe PIS wprowadzi jako "kiełbasę wyborczą" jakąś powszechną ulgę dla wszystkich Polaków, to ty, jako ich zagorzały przeciwnik, nie skorzystasz z tej ulgi?? Bo to uchwalił zły PIS ;) Nie rozśmieszaj mnie.
Jesteś starym, sfrustrowanym hipokrytą z ogromnie przerośniętym ego.
Ale przynajmniej jest się z kogo pośmiać ;)

~~Jasnofioletowy Kroplik niezalogowany
15 sierpnia 2020r. o 15:05
Falco płaci podatki i mu się każda ulga należy. Takżetę spadaj leszczu z Konfederacji, bo to przez Ciebie tej ulgi mu jeszcze nie dali. Może i byliście przeciwni pomysłom PISu, ale co to dało? NIC!!! CZyli jesteście tak samo winni. Czego tu nie rozumiesz? Ogarnijcie się tam, bo logiczne myślenie Wam nie wychodzi...

a nie... czekaj... coś poje_ałem ;):D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza