Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Solidarność -- droga do rozkładu

2161
#fobiak nieaktywny
7 stycznia 2020r. o 18:51
Pannazdzieckiem napisał(a):
PanM napisał(a): ...

Fobiczny , czy aby Karoń nie za bardzo namieszał Ci w głowie ... odradzającym się neomarksizmem ? :D I dlatego uważasz , że nikt nie ma racji oprócz Ciebie . Wiesz , prawdziwe człowieczeństwo , to sztuka , pisana przez duże ESS ... nie mylić z SS :) Prawdziwe człowieczeństwo , to zdolność przyznawania się do popełnionych błędów ...
np. do błędu ... narcyzmu :)

Głupia Panna Ci to mówi :D

KNIGĘ nie wpadł był na pomysł , że pojawi się w rzeczywistości taki Fobiczny i będzie wszystkim za pomocą elokwencji udowadniał , że JAAAAAAAAAAAAAAA !!.

Moje ego.

Wielu z forum chciałem poznać , Ciebie również Fobiczny :)

tak, karon mi namieszal w lepetynie, tzn. na tyle, ze to co bylo dla mnie widoczne na codzien, zebral do kupy i nazwal po imienia, neomarksizm sie nie odrodzil, on sie sukcesywnie rozwija od 100 lat na zachodzie, to, ze ty odbiersz moja paplanine, jako przekaz guru, nie swiadczy o tym, ze mam cos do przekazania, sam niczego jeszcze nie wymyslilem, analizuje przekazy innych i jesli sa falszywe, probuje je wyprostowac.. nie uwazam, ze nikt nie ma racji, jesli ktos ma racje to siedze cicho jak mysz pod miotla, wg nic dodac nic ujac. jesli ktos nie ma racji i nie podpiera sie bzdetami, zaklamynymi faktami to tez sie nie odzywam. ale jesli przekazujacy falszuje fakty to sie wtracam i wytracam autora z transu, z fanatykami zas nie mam zadnych szans. sa 2 teorie, ktorymi mozna sobie przyblizyc zrozumienie funkcjonowania wspolczesnej polityki, od 1923 neomarksizm i od 1932 neoliberalizm i trudno jest dzisiaj stwierdzic, gdzie sie znajdujemy, gdyz obiema teoriami mozna wszystko wytlumaczyc.
piszesz, ze lubisz zmieniac zdanie, ja swojego nie zmieniam, wole sie wczesniej zastanowic. czlowiek, ktory zmienia zdanie jest tyle wart co jego zdanie.
nie wiem dlaczego chcialas mnie panienko poznac, ja ani ladny, ani wielki ani nie pachne, zycia twojego tez nie odmienie, to na chooj
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Złocista Irezyna niezalogowany
7 stycznia 2020r. o 19:08
właśnie ...:]
ale wiesz co?
zaraz coś odszukam i wkleję ...
ciekawi mnie trochę jak na to spojrzysz ...daj mi chwilkę
7 stycznia 2020r. o 19:13
''Wszystkie polskie rządy w ostatnim 25-leciu borykały się z problemem roszczeń majątkowych środowisk żydowskich, zwłaszcza roszczeń Żydów z USA. Rządzący Polską politycy odnosili się do tych żądań na różne sposoby, ani razu jednak nie słyszałem odpowiedzi, że problem roszczeń został rozwiązany raz na zawsze i to już 50 lat temu. Nie znam wypadku, aby liczący się kierownicy polityki polskiej przywołali jako argument fakt podpisania w dniu 16 lipca 1960 r. traktatu odszkodowawczego zawartego pomiędzy rządem USA a rządem Polski. Układ ten regulował sprawę roszczeń majątkowych instytucji i obywateli amerykańskich od Polski za mienie pozostawione i ocalałe na terenie Państwa Polskiego po II wojnie światowej. O dokumencie tym pod koniec 2009 roku przypomniała Myśl Polska i chwała jej za to.! Cytuję za M.P. z dnia 6-13.12.2009 r.:

„Zgodnie z art. 1 tegoż traktatu/umowy rząd Polski zobowiązał się zapłacić, a rząd USA przyjąć, 40 mln ówczesnych dolarów amerykańskich za całkowite uregulowanie i zaspokojenie wszystkich roszczeń obywateli USA, zarówno osób fizycznych jak i prawnych z tytułu nacjonalizacji i innego rodzaju przejęcia przez Polskę mienia oraz praw i interesów związanych lub odnoszących się do mienia, które nastąpiło w Polsce przed dniem podpisania i wejścia tego układu w życie. Spłata tego zobowiązania przez Polskę następowała w rocznych ratach i została w całości spłacona i rozliczona dnia 10 stycznia 1981 roku.”''

jak zechcesz coś szerzej poczytać dam link...
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
7 stycznia 2020r. o 19:30
Tylko z tego powodu Fobiczny , że uwielbiam Mądrych Ludzi ... Fobiczny ... nawet jeśli się z nimi nie zgadzam .

N o d o b r a ... ile jeszcze okrążeń zrobisz Głupia Kuro ... vel ... Kocie za nim ośmielisz się pogadać z Panną face , to face ? Siła motoryczna portalu Bolec.info w osobach " sokół " i " gepard " ... zezwierzęcenie ... nie ma odwagi cywilnej w realu ... spotkać się na zakupach przemowej myśli ... ?:D

Owszem , lubię zmieniać zdanie , jest to uzależnione od postępu mojej edukacji ... indywidualnej . Ale wyobraś sobie Fobiczny , a wiem , że stać Cię na to , że Ty również czegoś nowego mógłbyś się dowiedzieć , oprócz tego co już wiesz .

Czasami to się zastanawiam nad tym , czy Ty jesteś Baba , czy Chłop ... Fobiczny ... no wiesz ... na planowanym spotkaniu w patio u Przema , Chłopa po łapach całować nie będę , ale Babę ... już mówiłem , jestem hetero :)

No to jak Fobiczny , zmieniasz majty i leziesz między wrony ? ... nomen omen :D

Miłego wieczoru :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
11445
PanM
7 stycznia 2020r. o 19:31
Pannazdzieckiem napisał(a):
PanM napisał(a): ...
Głupia Panna Ci to mówi :D

Ja Piotr Różański , // ... wzywam Was Panowie ,

na debatę polityczną w patio pana Przemysława ... ciekawym , kto zgłosi akces ... :D

Wybacz Przemo , że tak rozporządzam Twymi włościami :)

Piotrze , ja nie mam w domu patio. Dla przypomnienia poczytaj .
https://pl.wikipedia.org/wiki/Patio .

Owszem mam specjalne pomieszczenie do przyjmowania gości ale nazywamy go inaczej.
Poza jednym z Was wszyscy Panowie już u mnie gościli więc nie widzę przeszkód . Czy potrafilibyście spokojnie rozmawiać face too face to już spora zagadka.
Zapewne któryś za chwilę napisze że nie miał by o czym i też ma do tego prawo.
Z pewnością było by to bardziej normalne i ciekawe niż publiczne okładanie się na Kaziowym portalu.
p.s -- do dyspozycji są nawet płyny wolne od C2H50H[img=1578421867_782xckl.jpg]

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
7 stycznia 2020r. o 19:54
wyciągam to i wiesz dlaczego bo sam ci to wcześniej powiedziałem więc akurat to nie jest już dla ciebie zagadką ..;)

''Czy potrafilibyście spokojnie rozmawiać face too face to już spora zagadka.
Zapewne któryś za chwilę napisze że nie miał by o czym i też ma do tego prawo.''

nie tylko mam prawo ale solidne podstawy by z jednym z nim jak wcześniej pisałem i nadal to podtrzymuję nie mieć nic wspólnego a z drugim ze względu na postawę jaką tu prezentuje a więc fałsz historyczny i zmanipulowanie jakiemu uległ odrzuca mnie od niego na tyle bym nie musiał być uczestnikiem jego kolejnego ''wiecu''

z tego co wnioskuję jedyną osobą jakiej nie znasz to jest fobiak i jest to jedyna postać którą tu widzę jako kogoś piszącego rzeczowo i rozsądnie ...

ja również nie znam fobiaka ale lubię go za stałość ...to nie ''chorągiewa'' która poglądy zmienia tak często jak ''autorytety'' :]

druga sprawa to fakt że od niego mogę się czegoś jeszcze dowiedzieć ...
od reszty nie ...
więc to tylko kolejny powód bym nie musiał - i nie chciał :] w tej ''szopce '' uczestniczyć ...:]
2161
#fobiak nieaktywny
7 stycznia 2020r. o 20:17
~~Złocista Irezyna napisał(a): właśnie ...:]
ale wiesz co?
zaraz coś odszukam i wkleję ...
ciekawi mnie trochę jak na to spojrzysz ...daj mi chwilkę

jesli to do mnie, to bronie sie rekoma i nogami od informacji, nie chce ich poglebiac, analizowac i wyciagac wnioski. swojego czasu bylem w krakowie przegladnac ksiegi wieczyste. bylem zainteresowany jedna posesja pozydowska. z tego co widzialem, to, mienia te byly czesto zadluzone, wartosc byla wpisana w $ sumy byly na poziomie kilkuset. ustawa 447 nie jest polska ustawa, amerykanie moga nam skoczyc. suma o jaka jest wasn, jest wyssana z palca i do konca nie jest wyjasnione w jaki sposob powojenny rzad wszedl w posiadanie zydowskich, posiadlosci, zrzekli sie bo chcieli budowac demokratyczna polske wstepujac do partii (3xtak), sprzedali za paszport, porzucili bo zrujnowane. jesli odszkodowania to tylko dla zydow polskich i to tych, ktorym odebrano bezprawnie. polacy w boleslawcu nie mieli nic wspolnego z przywlaszczeniem majatku zydowskiego a jednak plac na kubika dalismy zydom, za frico. mysle, ze amerykanie robia nas w chooja a my wiadomo marzymy o tym aby im robic laske, ponoc maja jak rolka papy.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
7 stycznia 2020r. o 20:33
~~Złocista Irezyna napisał(a): wyciągam to i wiesz dlaczego bo sam ci to wcześniej powiedziałem więc akurat to nie jest już dla ciebie zagadką ..;)

''Czy potrafilibyście spokojnie rozmawiać face too face to już spora zagadka.
Zapewne któryś za chwilę napisze że nie miał by o czym i też ma do tego prawo.''

nie tylko mam prawo ale solidne podstawy by z jednym z nim jak wcześniej pisałem i nadal to podtrzymuję nie mieć nic wspólnego a z drugim ze względu na postawę jaką tu prezentuje a więc fałsz historyczny i zmanipulowanie jakiemu uległ odrzuca mnie od niego na tyle bym nie musiał być uczestnikiem jego kolejnego ''wiecu''

z tego co wnioskuję jedyną osobą jakiej nie znasz to jest fobiak i jest to jedyna postać którą tu widzę jako kogoś piszącego rzeczowo i rozsądnie ...

ja również nie znam fobiaka ale lubię go za stałość ...to nie ''chorągiewa'' która poglądy zmienia tak często jak ''autorytety'' :]

druga sprawa to fakt że od niego mogę się czegoś jeszcze dowiedzieć ...
od reszty nie ...
więc to tylko kolejny powód bym nie musiał - i nie chciał :] w tej ''szopce '' uczestniczyć ...:]

ble , ble , ble panie Januszu TEE :D Tchórzostwo nie jedno ma imię :D

Szopka , do której nawołuję i nawet pan Przemysław Moszczyński oficjalnie udostępnia pomieszczenia dla Ciebie Głupia Papugo ... żebyś mógł wyrazić poglądy ... odrzucasz ze strachu ...

... to kim qurwa jesteś ?

Jest taka teoria spiskowa , mówiąca o tym , że Każdy i Każda z nas , to wielowymiarowa Istota . Ja tam osobiście próbuję dostrzec wymiary INNYCH . No tak zostałem paskudnie skonstruowany przez Stwórcę :D

Idę po piwo.

Dobranoc Bracia Lachy i Wam Piękne Słowianki :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza