~~CO TO ZA DZIADEK napisał(a): Jaki dziadek pcha do władzy człowieka z marginesu . Człowieka namaszczonego przez PiS. Czy to wystarcza ? Można być wierzącym i wierzyć w wiarę ale wiara w polityków i ich szefa to amok. Ciekawe czy ten człowiek jak był młody tak walecznie popierał Gomułkę czy tam innego towarzysza ? Jezdzi na manify i wrzeszczy że walczy o wolną Polskę. Czytałem co pisał. Że nowa władza zawłaszczyła tv . A pytam , co to była za telewizja Kurskiego ? A jego guru związkowy nie powinien być przewodniczącym 3 kadencje . To jest oki.? Pisowce kradli z budżetu a ten pisze że walczy o bohaterów.
Manipulujesz bo jesteś zmanipulowany , pustosłowia i slogany pospolitego hejtera to cecha charakterystyczna
moich adwersarzy lewaków .
Po pierwsze , nazwanie człowiekiem z marginesu DOKTORA KAROLA NAWROCKIEGO , przez kogoś takiego jak
ty umacnia mnie w przekonaniu że tylko KAROL NAWROCKI PREZYDENTEM POLSKI .
O moim wyborze decyduje do których wartości jest mi bliżej lewackich RAFAŁA TRZASKOWSKIEGO czy konserwatywnych KAROLA NAWROCKIEGO .
Walka o wolną robotników i intelektualistów o wolną Polskę to lata 1956 - 1989 , nadrób zaległości z najnowszej historii Polski .
Teraz jest walka o to jaka ma być ta wolna Polska , lewacka czy oparta na wartościach naszych dziadków , pradziadków i wiele, wiele pokoleń wstecz .
Każda władza zawłaszcza TELEWIZJĘ PUBLICZNĄ , PiS przejął ją zgodnie z prawem przez ustawy przyjęte przez Sejm i Senat podpisane przez prezydenta . Tusk zrobił to w gangsterski sposób przy pomocy silnych ludzi , i uchwały sejmowej .
Tu ci trochę pomogę choć mam wątpliwości czy coś z tego co wklejam zrozumiesz .
" Ustawa i uchwała to różne typy aktów prawnych. Ustawa jest aktem prawnym o charakterze powszechnie obowiązującym, uchwalanym przez parlament. Uchwała natomiast to akt woli ciała kolegialnego, czyli organu państwowego, samorządowego, organizacji społecznej lub politycznej, organu spółki. "
Podaj przykład ile i jak ukradli " pisowce " z budżetu , nic o tym nie wiem więc trudno mi się do tego odnieść .
Jeżeli wydatki socjalne takie jak 500+ obecnie 800+ , trzynastki i czternastki to kradzież dlaczego obecna władza nadal kradnie , wyjaśnisz mi to ???
Dopisane 26.05.2025r. o godz. 18:21:
~~UBECKIE METODY napisał(a): Jak złapią złodzieja z PiS to ubeckie metody. Hej Lucku , a to , Romanowski , Wąsik , Kamiński , Collegium Humanum , Ziobro , Szopa , Willa + , Czarnecki , Misiewicz , Maciarewicz , Szydło , Kuczmierowski , Matecki . To sporo jak na jedną partię. Kto zaprzeczy ?
Tu nie ma co zaprzeczać , napisałeś " JAK ZŁAPIĄ " , ja też napiszę , jak złapią to DOWODY , SĄD , WYROK , i do puszki .
Obecnie zamiast tego koalicja 13 grudnia organizuje igrzyska dla " Gawiedzi " .
Tyle na dziś , HEJTERZY do boju , jutro poczytam , dzięki wam mam dużo zabawy , zabawni ludzie .
Dopisane 26.05.2025r. o godz. 18:24:
~~Wyobrażacie sobie napisał(a): Prezydent wciągający SNUSY bo nie wytrzymuje 105 godziny ?
A oni go popierają. Oszukał gminę na mieszkaniu , Naciągnął muzeum na pokoje goscinne. Z IPN zrobił sobie darmowe biuro turystyczne. Uczył Eskimosów jak brać SNAS y ? A murzynom w buszu sprzedawał kije bambusowe ?
Co robią prokuratorzy Tuska , do paki z nim .