Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAKongres Miedzi
BolecFORUM Nowy temat

PiS - jako stan umysłu

~~Jurek niezalogowany
30 maja 2025r. o 8:54
Mariusz Szczygieł
12 godz. ·
Powiedział Pan przed chwilą w orędziu: „Potrzebujemy prezydenta, który będzie strzegł godności obywateli”. Dobrze, że chociaż sugeruje Pan to swojemu następcy, bo Pan nie strzegł godności mojej ani innych, ale ją odbierał. Dbał Pan, tylko że o swoich partyjnych kolegów.
Obiecuję Panu, Panie Prezydencie, że będę Pana wspominał.
James Baldwin, amerykański pisarz, który był homoseksualistą i aktywistą o prawa człowieka stworzył określenie: „przepis na upadek narodu”. Kiedy je usłyszałem, od razu pomyślałem o Panu i słowo „upadek” zamieniłem na „rozpad”.
Przez dziesięć lat bardzo solidnie i z oddaniem realizował Pan bowiem przepis na rozpad narodu, jaki otrzymał na początku swojej kadencji. Człowieka, który dał Panu ten przepis, będę wspominał jeszcze gorzej niż Pana.
Mam nadzieję, że już nigdy nie będzie prezydenta, który naruszy zasady trójpodziału władzy, upolityczni urząd Prezydenta RP, będzie „notariuszem rządu”, zamiast pełnić funkcję ponadpartyjną, i będzie dyskryminował obywateli swojego kraju. (Choć określenie „notariusz” obraża zawód notariusza, gdyż uczciwy notariusz odmawia czynności niezgodnej z prawem, a Pan nie).
Określenia „prawa człowieka” używał Pan jak było Panu wygodnie, a nie ma Pan o nich pojęcia! Zablokował Pan ustawę rozszerzającą ochronę osób LGBT przed mową nienawiści. Często trudno mi było uwierzyć, że jest Pan wykształconym prawnikiem. Idealnie połączył Pan ignorancję i władzę!
Chociaż za jedną rzecz jestem Panu wdzięczny. Dzięki Pana haniebnej postawie, która nie przystoi głowie państwa – „ojcowi całego narodu”, dzięki temu, że poniżał Pan osoby LGBT, nazywając nas „tęczową zarazą” i wykluczał ze społeczeństwa, postanowiłem dokonać coming outu jako gej.
Nie jestem, Panie Prezydencie, ideologią.
Jeszcze nigdy nie słyszałem tak głupiej wypowiedzi, jak z Pana ust. Na pytanie, czy zatrudniłby Pan osobę homoseksualną w pałacu, odparł Pan: „Nie wyobrażam sobie, żeby mi ktoś półnagi paradował po kancelarii”.
Dla głupoty każdy argument jest dobry. Gorliwie tworzył Pan „głupotę naszego bytu zbiorowego”. I to naprawdę jest niewybaczalne.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~DO UCZCIWYCH I MĄDRYCH niezalogowany
30 maja 2025r. o 9:21
Jeśli uważasz się za człowieka uczciwego , inteligentnego i zatroskanego o spokojną , weselszą i spokojniejszą przyszłość wybierz kandydata przewidywalnego.
Kandydata za którego nikt z nas nie będzie się wstydził.
Kandydata nie obarczonego żadnymi podejrzeniami i oskarżeniami .
Kandydata który będzie prezydentem dla nas wszystkich a nie tylko dla swojej partii i jej wodza.
Wybieraj sercem , rozumem nie emocjami i plotkami.
14240
M21W2
30 maja 2025r. o 10:19
Brudna kampania , strach przed przegraną
Udawanie nieświadomości przez wiceprezesa PO Trzaskowskiego na tematy niewygodne , czy trzeba być na tyle , i aż tyle zaślepionym , iż zagrywka Tuska roztrzęsionego , i opowiadającego nieprawdę udowodniony fakt iż wielki BU w czasie kiedy Karol Nawrocki pracował w Grand Hotelu miał zaledwie 16 lat , nigdy
nie wierzyłem temu nicponiowi , kłamał , kłamie i będzie kłamał , niech wyjaśni obywatelom , dlaczego tak nagle zależy mu na losach Polski i jej obywateli , miał szansę przed ucieczka do Brukseli wyprowadzić Polskę na wyżyny , jego interes był jasny ,
jechać za finansowym polepszeniem życia prywatnego , a Polskę pozostawił biednej nieprzygotowanej Lekarce która objęła
po nim schedę , dalszy ciąg wydarzeń znamy , kto był „Judaszem” liczącym głosy
przy obaleniu rządu świętej pamięci Jana Olszewskiego ..???
Ten człowiek nigdy nie powinien zaistnieć w polskiej polityce .. tylko Karol Nawrocki
jest w stanie powstrzymać Agonię Polskiej Gospodarki…

Dopisane 30.05.2025r. o godz. 09:58:

~~DO UCZCIWYCH I MĄDRYCH napisał(a): Jeśli uważasz się za człowieka uczciwego , inteligentnego i zatroskanego o spokojną , weselszą i spokojniejszą przyszłość wybierz kandydata przewidywalnego.
Kandydata za którego nikt z nas nie będzie się wstydził.
Kandydata nie obarczonego żadnymi podejrzeniami i oskarżeniami .
Kandydata który będzie prezydentem dla nas wszystkich a nie tylko dla swojej partii i jej wodza.
Wybieraj sercem , rozumem nie emocjami i plotkami.

Pamiętajcie o jednym , kandydat koalicji 13 grudnia i jego pryncypał używając w brudnej kampanii służb bezpieczeństwa ,
ABW nigdy nie będzie kandydatem wszystkich Polaków .
Walka z opozycją przy użyciu tych służb to mroczne lata PRL-u aby za sprawą Tuska i Trzaskowskiego te mroczne czasy
nie wróciły gwarantuje na kandydat którego jedyną " partią " jest Polska .

Dopisane 30.05.2025r. o godz. 10:19:

Tak właśnie działa władza Donalda Tuska i _Rafała Trzaskowskiego — chcą nas zastraszyć, uciszyć, zniechęcić do oporu wobec narzuconego nam Paktu Migracyjnego.
Ale my się nie ugięliśmy i nie ugiemy.
Nie poddamy się — zwyciężymy!
Robert Bąkiewicz

Chcesz tysiący a może nawet setki tysięcy imigrantów głosuj na Trzaskowskiego .
~~do małego Lu z Ocic niezalogowany
30 maja 2025r. o 11:21
14240
M21W2
9 min. temu
~~Irezyna płowa napisał(a): A to się wiejski nieuk zagotował. ............................... Większego kłamcy to forum nie widziało.
KTOŚ UCZCIWY PRZYZNAŁ BY SIĘ DO BŁĘDU.
Ty wiejski nieuku nie wiesz co to jest uczciwość. To pojęcie jest ci całkowicie obce. Myślę że w twojej wsi ludzie powinni pluć na twój widok.

Wiem jedno , cioty nie mają nic do powiedzenia to atakują jak wściekłe psy , piana z pyska wytarta ? .

jak ci z tym wiejski chamie? ;D
~~ Co to ma być niezalogowany
30 maja 2025r. o 11:29
Ten wieśniak to wyjątkowy de*b*i*l . Kaczy zboku sprzedał inżynierom 400tyś.wiz ,a ten muł swoje .I takie ,,0,, ratowało Stocznię i Wizów. Nic tylko splunąć w ten kłamliwy pysk.
~~Lichwa niezalogowany
30 maja 2025r. o 11:38
Nawrocki nie wiw co to są stopy procentowe ani inflacja. Zna się natomiast na złodziehstwie, dziwnach, cpaniu, ustawkach i lichwie.
~~bystry obserwator niezalogowany
30 maja 2025r. o 11:43
Przecież to tępy wsiok nie mający nic do powiedzenia tylko propagandysta pisowskiej złodziejskiej i bandyckiej mafii .
~~Dramat niezalogowany
30 maja 2025r. o 11:45
Pinokio moradziecki gdy wybychla wojna wpuszczał do Polski ukraińców i ruskich bez żadnej kontroli. Wawrzyk sprzedał 350 tys wiz inżynierom. Paweł czarnecki handlował dyplomami MBA.

Wśród osób związanych z PiS, które studiowały lub uzyskały dyplomy na tej uczelni, wymienia się:

Antoni Duda – członek rady nadzorczej PKP Cargo, stryj prezydenta Andrzeja Dudy.

Bartłomiej Obajtek – brat Daniela Obajtka, byłego prezesa Orlenu.

Emilia Hermaszewska – żona Ryszarda Czarneckiego, byłego europosła PiS.

Szymon Dziubicki – mąż Anny Gembickiej, byłej wiceminister rolnictwa.

Zofia Paryła – była prezes Lotosu.

Waldemar Kraska – były wiceminister zdrowia.

Kazimierz Choma – poseł PiS.

Anna Baluch – posłanka PiS.

Kewin Klozdek - syn europosłanki pis Andżeliki Możdżanowskiej

Dyplimy były trampoliną na stanowska Spółek Skarbu Państwa
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem