Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

PiS - jako stan umysłu

~~Staroróżowy Jaśminowiec niezalogowany
przedwczoraj o 11:36
''Odsłonięcia pomnika „S” przy pl. Wolności dokonali Natalia Majewicz - przewodnicząca Komisji Zakładowej NSZZ Solidarność Firmy Toyota-Polska i Zygmunt Maczkowiak - wieloletni działacz Solidarności. Pomnik poświęcił ksiądz prałat Józef Gołębiowski, emerytowany proboszcz parafii pw. Chrystusa Króla w Bolesławcu, dawny kapelan Solidarności.

Fot. UM Bolesławiec
Bolesławiec: Artyści Ziemi Bolesławieckiej – zaproszenie na wystawę
Podczas uroczystości wojewoda Jarosław Obremski wręczył odznaczenia osobom zasłużonym dla Niezależnego Samorządnego Związku Zawodowego "Solidarność”: Zbigniewowi Razikowi - Krzyż Komandorski Orderu Odrodzenia Polski, Dariuszowi Góreckiemu - Krzyż Oficerski Orderu Odrodzenia Polski, Arkadiuszowi Urbanowi, Bogusławowi Frydrychowi, ks. Józefowi Gołębiowskiemu, Lucjanowi Złotkowskiemu - Krzyż Kawalerski Orderu Odrodzenia Polski.''

'' Lucjanowi Złotkowskiemu - Krzyż Kawalerski Orderu Odrodzenia Polski.''''

;D ;D ;D

chcesz inne ? ...w innym temacie też jesteś...;D

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14240
M21W2
przedwczoraj o 11:45
~~Staroróżowy Jaśminowiec napisał(a): dlaczego wygumkowałeś teraz swoje nazwisko?

Jak bym nie wygumkował ty miernoto pisałbyś że łamie prawo RODO . Masz niespotykany talent do oszczekiwania .

Dopisane 15.06.2025r. o godz. 11:45:

~~Staroróżowy Jaśminowiec napisał(a): TAK ...TO MÓJ WPIS...
A GDZIE TU SŁOWO NIEPRAWDY?

porównałem słowa z pomnika z tym jak tu wyzywasz i obrażasz innych...
ty mający się za wielkiego ''solidarnościowca'' plujesz swoim jadem i wulgarnie mnie wyzywałeś

więc o co ci chodzi?

Napisał to człowiek dwukrotnie banowany za łamanie regulaminu ( wyzwiska i wulgaryzmy )

Na dziś karmy TROLLU powinno ci wystarczyć , ja mało to do " biedry " po parówki .

MIŁEJ NIEDZIELI .
~~Staroróżowy Jaśminowiec niezalogowany
przedwczoraj o 11:51
co ty pieprzysz?
wcześniej nie raz i nie dwa pisałeś sam tu swoje nazwisko ...
a mam twoje dwa lub trzy posty które podpisałeś nazwiskiem jakiś rok wstecz...;D
WTEDY CI TO NIE PRZESZKADZAŁO?

ale ,ale ...jak skomentujesz teraz to odnoście tego ''pomniczka''?
gdzie chociaż namiastka tego u ciebie co jest napisane na nim a czym powinieneś się kierować?...jadowity nienawistniku...

masz jeszcze to ...poczujesz się raźniej...HAHAHA
RP po 1989 roku nie wspomniał nikt. .

(...)'' Uderzające było także wystąpienie, odczytane przez byłego działacza "Solidarności" z Bolesławca Jana Filipka. Dzieliło ono społeczeństwo na tych z "normalnych, mających rodzinę" i na tych z LGBT. Homofobiczne przemówienie Filipka stanęło w sprzeczności z myślą zawartą na samym pomniku - "Zło dobrem zwyciężaj".

Było także przemówienie przewodniczącego NSZZ "Solidarność" z Jeleniej Góry Franciszka Kopcia, który odczytał list Piotra Dudy, szefa Komisji Krajowej NSZZ "Solidarność'. Przemówienie dawało dużo do myślenia i jasno wyjaśniało słuchaczom, że "Solidarność" stała się przybudówką rządzącej partii.

Ksiądz prałat Gołębiowski, kapelan bolesławieckiej "Solidarności" straszył bolesławian Niemcami. Twierdził, że "musimy walczyć o wiarę i kościół katolicki, bo nie możemy dopuścić do tego abyśmy tak jak Niemcy byli krajem muzułmańskim". Wygląda na to, że prałat dawno nie był poza granicami naszego państwa.'' (...)

i ty śmiesz mi zarzucać coś co tobie jest przypisane jak psu buda? ;D
WIDZISZ JAK PIĘKNIE I NAD WYRAZ TRAFNIE OCENIŁ I OPISAŁ WASZĄ SZOPKE POD POMNICZKIEM REDAKTOR PORTALU?
tak po latach widzą was Polacy których oszukaliście by na koniec obedrzeć ich ze złudzeń...
14240
M21W2
przedwczoraj o 12:03
~~Staroróżowy Jaśminowiec napisał(a): ''Odsłonięcia pomnika „S” przy pl. Wolności dokonali Natalia Majewicz - przewodnicząca Komisji Zakładowej NSZZ Solidarność Firmy Toyota-Polska i Zygmunt Maczkowiak - wieloletni działacz Solidarności. Pomnik poświęcił ksiądz prałat Józef Gołębiowski, emerytowany proboszcz parafii pw. Chrystusa Króla w Bolesławcu, dawny kapelan Solidarności.

Fot. UM Bolesławiec
Bolesławiec: Artyści Ziemi Bolesławieckiej – zaproszenie na wystawę
Podczas uroczystości wojewoda Jarosław Obremski wręczył odznaczenia osobom zasłużonym dla Niezależnego Samorządnego Związku Zawodowego "Solidarność”: Zbigniewowi Razikowi - Krzyż Komandorski Orderu Odrodzenia Polski, Dariuszowi Góreckiemu - Krzyż Oficerski Orderu Odrodzenia Polski, Arkadiuszowi Urbanowi, Bogusławowi Frydrychowi, ks. Józefowi Gołębiowskiemu, Lucjanowi Złotkowskiemu - Krzyż Kawalerski Orderu Odrodzenia Polski.''

'' Lucjanowi Złotkowskiemu - Krzyż Kawalerski Orderu Odrodzenia Polski.''''

;D ;D ;D

chcesz inne ? ...w innym temacie też jesteś...;D

Dzięki że to przypomniałeś , wklej jeszcze o drugi odznaczeniu które posiadam , Krzyż Wolności i Solidarności .

Aby wręczający odznaczenia mogli podawać nasze imiona i nazwiska musieliśmy podpisać na to zgodę .
W tym przypadku nie naruszyłeś przepisów RODO .

" Podanie imienia i nazwiska może, ale nie musi być naruszeniem RODO. Zależy to od kontekstu i celu, w jakim dane są przetwarzane. Samo imię i nazwisko nie zawsze są uważane za dane osobowe, zwłaszcza jeśli nie można na ich podstawie zidentyfikować konkretnej osoby. "
~~były S niezalogowany
przedwczoraj o 12:13
Solidarność to była do 1989r. , później z każdym rokiem była co raz bardziej upartyjniona. A od kilkunastu lat jest przybudówka PiS, ba a nawet ich ,, bojówka " polityczna zresztą przewodniczącym jest chłoptaś, który w stanie wojennym biegał z kałachem. Dodam tylko że do Solidarności ( górniczej ) należałem od września 1980r., za obecną mi wstyd.
14240
M21W2
przedwczoraj o 12:17
~~Staroróżowy Jaśminowiec napisał(a): wcześniej nie raz i nie dwa pisałeś sam tu swoje nazwisko ...
a mam twoje dwa lub trzy posty które podpisałeś nazwiskiem jakiś rok wstecz..

Człowieku , ogarnij się , ty ja i każdy kto chce ma prawo podpisywać posty swoim imieniem i nazwiskiem .
Nikt inny bez naszej zgody nie może podawać nazwiska o ile można zidentyfikować ciebie lub mnie .
Ktoś a wiem doskonale kto zwracając się do mnie Lucjanie Złotkowski podając moje miejsce zamieszkania złamał prawo RODO , to samo dotyczy ciebie jeżeli ten kto ciebie polecił podał bez twojej zgody twoje pełne dane osobowe .
~~J23 niezalogowany
przedwczoraj o 12:20
Pierwsi inżynierowie zaczynają integrację: "24-letnia Klaudia została ciężko ranna po brutalnym ataku, do którego doszło w nocy z 11 na 12 czerwca. Sprawca, obywatel Wenezueli, zadał jej kilkanaście ciosów ostrym narzędziem w głowę, szyję oraz klatkę piersiową. Kobieta w stanie krytycznym trafiła do Szpitala Miejskiego przy ul. Batorego. Jej stan lekarze określają obecnie jako bardzo poważny i nierokujący."
Źródło:Kresy.pl
~~Jurek niezalogowany
przedwczoraj o 12:32
~~J23 napisał(a): Pierwsi inżynierowie zaczynają integrację: "24-letnia Klaudia została ciężko ranna po brutalnym ataku, do którego doszło w nocy z 11 na 12 czerwca. Sprawca, obywatel Wenezueli, zadał jej kilkanaście ciosów ostrym narzędziem w głowę, szyję oraz klatkę piersiową. Kobieta w stanie krytycznym trafiła do Szpitala Miejskiego przy ul. Batorego. Jej stan lekarze określają obecnie jako bardzo poważny i nierokujący."
Źródło:Kresy.pl

Jarosław powinien mu zwrócić 5 tys. dolarów , które zapłacił za wizę , a Tusk wyp.....lić z Polski.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.