Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

PiS - jako stan umysłu

~~J23 niezalogowany
przedwczoraj o 12:34
~~Jurek napisał(a): Jarosław powinien mu zwrócić 5 tys. dolarów , które zapłacił za wizę , a Tusk wyp.....lić z Polski.

Hans z DM to ty walisz z konspiry?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Płomienisty Pomidor niezalogowany
przedwczoraj o 12:36
~~Staroróżowy Jaśminowiec napisał(a): TAK ...TO MÓJ WPIS...
A GDZIE TU SŁOWO NIEPRAWDY?

porównałem słowa z pomnika z tym jak tu wyzywasz i obrażasz innych...
ty mający się za wielkiego 'solidarnościowca' plujesz swoim jadem i wulgarnie mnie wyzywałeś

więc o co ci chodzi?

Musisz tylko jedno uwzględnić , twoje wpisy są
celowe , to podburzanie do reakcji emocjonalnej
, innymi słowami ująć , jest to czysty „Mobbing”
danej osoby , lub osób , sprowadzający do czynów nie kontrolowanych , przykładem najbliższym jest
21 letni uczeń z Graz w Austrii , który był non stop dołowany …. A zemsta była tragedią dla wielu rodzin … więc zacznij włączać to co nazywałeś kiedyś
„ Fasolką” , napisze ci wprost nie rzucając gołosłownych obietnic, kara kiedyś cię dosięgnie ,
a jak już będziesz ukarany , będziesz sobie zadawał pytanie dlaczego właśnie „mnie to spotkało”
Napiszę ci nie w geście triumfu …!!
Lecz w geście litości , z dodatkiem , tłumaczyłem , ostrzegałem , nie zrozumiałeś ….
Wiesz jaki świat byłby piękny bez takich nawiedzonych , niespełnionych …??

Mobbing to celowe, powtarzające się i wrogie zachowanie mające na celu nękanie, upokarzanie lub wykluczanie jednostki lub grupy. Może przybierać różne formy, zarówno werbalne, jak i fizyczne, i często występuje przez dłuższy okres czasu.

Uporczywe nękanie (art. 190a k.k.):
Uporczywe nękanie, znane również jako Mobbing polega na celowym i uporczywym wzbudzaniu u innej osoby poczucia zagrożenia, poniżenia lub udręczenia, lub istotnym naruszaniu jej prywatności.
Przestępstwo to zagrożone jest karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat.

Od tego nie uciekniesz …….

~~Jurek niezalogowany
przedwczoraj o 12:38
~~J23 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Jurek napisał(a): Jarosław powinien mu zwrócić 5 tys. dolarów , które zapłacił za wizę , a Tusk wyp.....lić z Polski.

Hans z DM to ty walisz z konspiry?

Spi#erdal#aj
22745
oprych
przedwczoraj o 14:15
Mniej więcej o tym pisałem..
~~Bez nicka niezalogowany
przedwczoraj o 15:24
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Staroróżowy Jaśminowiec napisał(a): ''Odsłonięcia pomnika „S” przy pl. Wolności dokonali Natalia Majewicz - przewodnicząca Komisji Zakładowej NSZZ Solidarność Firmy Toyota-Polska i Zygmunt Maczkowiak - wieloletni działacz Solidarności. Pomnik poświęcił ksiądz prałat Józef Gołębiowski, emerytowany proboszcz parafii pw. Chrystusa Króla w Bolesławcu, dawny kapelan Solidarności.

Fot. UM Bolesławiec
Bolesławiec: Artyści Ziemi Bolesławieckiej – zaproszenie na wystawę
Podczas uroczystości wojewoda Jarosław Obremski wręczył odznaczenia osobom zasłużonym dla Niezależnego Samorządnego Związku Zawodowego "Solidarność”: Zbigniewowi Razikowi - Krzyż Komandorski Orderu Odrodzenia Polski, Dariuszowi Góreckiemu - Krzyż Oficerski Orderu Odrodzenia Polski, Arkadiuszowi Urbanowi, Bogusławowi Frydrychowi, ks. Józefowi Gołębiowskiemu, Lucjanowi Złotkowskiemu - Krzyż Kawalerski Orderu Odrodzenia Polski.''

'' Lucjanowi Złotkowskiemu - Krzyż Kawalerski Orderu Odrodzenia Polski.''''

;D ;D ;D

chcesz inne ? ...w innym temacie też jesteś...;D

Dzięki że to przypomniałeś , wklej jeszcze o drugi odznaczeniu które posiadam , Krzyż Wolności i Solidarności .

Aby wręczający odznaczenia mogli podawać nasze imiona i nazwiska musieliśmy podpisać na to zgodę .
W tym przypadku nie naruszyłeś przepisów RODO .

" Podanie imienia i nazwiska może, ale nie musi być naruszeniem RODO. Zależy to od kontekstu i celu, w jakim dane są przetwarzane. Samo imię i nazwisko nie zawsze są uważane za dane osobowe, zwłaszcza jeśli nie można na ich podstawie zidentyfikować konkretnej osoby. "

A jednak ty nie masz pojęcia kiedy ma a kiedy nie zastosowanie przepisów o RODO.
W przypadku uroczystości gdzie wymienia się nazwisko RODO nie ma zastosowania . W przypadku kiedy udostępniasz dane na forum ponosisz za to odpowiedzialność zwłaszcza że kontekst jest jednoznaczny.
Podobnie jak to i w jakim kontekście pisałeś o PanuM.
Ale skoro jesteś niedouczony to twój problem i twoje konsekwencje. Chcesz się za wszelką cenę wybronić z zarzutu ale robisz to z marnym skutkiem.
14240
M21W2
przedwczoraj o 16:18
~~z boku patrząc napisał(a): Czy do ciebie dociera to że Jan tu pisze że kilka razy podawałeś tu jego dane? Pisze o tym a więc ma dowody którym ty nie zaprzeczasz.
Więc kto tu się ma ogarnąć jak nie ty? Myślę że nie wyłgasz się od odpowiedzialności .
Jeśli wiesz o czymś co wiesz doskonale to dlaczego o tym nie piszesz? Jan nie ma z tym problemu. I nie pisz głupot o ,,pełnych danych'' bo nie masz pojęcia co może być danymi.
Jesteś tchórzem a musisz mieć coś za paznokciami i czujesz to dlatego nie odpowiadasz po prostu -,,nie,nie publikowałem tu twoich danych''

Jan tu na portalu robi z takich jak ty DURNI , 23 grudnia byłem przesłuchiwany przez policję jako ŚWIADEK w sprawie przetwarzania danych osobowych na portalu Bolec info .
Jan nie przedstawił tam żadnych dowodów , mnie podał jako podejrzanego Policja podjęła działania , podejrzenia
okazały się bezpodstawne .

Jan jak ma dowody powinien zgłosić to do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych , UODO prowadzi wtedy podstępowanie lub osobiście złożyć pozew do sądu .
" Naruszenie przepisów dotyczących ochrony danych osobowych na portalu internetowym, co do zasady, nie jest ścigane z urzędu. "

" UODO może nałożyć kary administracyjne za naruszenie przepisów RODO, ale nie musi tego robić. "
Ściganie z urzędu:
"Kodeks karny przewiduje ściganie z urzędu przestępstw związanych z naruszeniem ochrony danych osobowych, ale dotyczy to konkretnych, ciężkich przypadków, np. kradzieży tożsamości. "

Brak ścigania z urzędu:
" W większości przypadków naruszenia przepisów RODO, UODO nie ściga ich z urzędu, a jedynie podejmuje działania na skutek skargi osoby poszkodowanej. "

Jeszcze jedno , Jan pokazał mi wpis z 2020 roku w którym było napisane coś w stylu - " z boku patrząc " to Jan Kowalski .

"Podanie imienia i nazwiska może, ale nie musi być naruszeniem RODO. Zależy to od kontekstu i celu, w jakim dane są przetwarzane. Samo imię i nazwisko nie zawsze są uważane za dane osobowe, zwłaszcza jeśli nie można na ich podstawie zidentyfikować konkretnej osoby. "

Jana na podstawie twojego wpisu uważam za zdecydowanie mądrzejszego od ciebie prostaka łatwego do zmanipulowania .

P.S . Po moich wyjaśnieniach i podaniu przykładów Pani Komisarz że Jan to forumowy oszczerca i hejter powiedziała - to pan ma podstawy aby pozwać Jana do sądu , dodała , ale czy warto tracić czas na takiego człowieka , przyznałem racje
Pani Komisarz .

To wszystko powtarzam po raz drugi i ostatni , zostawiam Janowi robienie sobie satysfakcji z oszukiwania pożytecznych dla niego ID, IOTÓW .

~~ niezalogowany
przedwczoraj o 16:36
Więc dlaczego nie pozywasz miękka fajo?

Brak ścigania z urzędu:
" W większości przypadków naruszenia przepisów RODO, UODO nie ściga ich z urzędu, a jedynie podejmuje działania na skutek skargi osoby poszkodowanej. "

No więc Jan cię pozwał. Nie urząd tylko w związku ze skargą jako poszkodowanego.
Coś tam dodajesz ale miękka fajo nie piszesz w jasny sposób tego że nie podawałeś danych. To wiele mówi .
Więc z kogo chcesz tu robić ID,OTÓW?
14240
M21W2
przedwczoraj o 16:42
~~Bez nicka napisał(a): A jednak ty nie masz pojęcia kiedy ma a kiedy nie zastosowanie przepisów o RODO.
W przypadku uroczystości gdzie wymienia się nazwisko RODO nie ma zastosowania .

Ty piszesz a ja wiem że wypełniłem przed uroczystościami formularz upoważniający IPN do przetwarzania moich danych
osobowych , przepisy o uroczystościach nie są jednoznaczne .

Przegląd od AI
" Podanie imienia i nazwiska bez zgody osoby, o której dane chodzi, na uroczystościach, może być naruszeniem RODO, zwłaszcza jeśli te dane są upubliczniane w sposób, który pozwala na identyfikację tej osoby i nie jest to konieczne ze względu na cele uroczystości. "

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA KGHM zaprasza