Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

PiS - jako stan umysłu

~~Bez nicka niezalogowany
15 czerwca 2025r. o 16:50
Ty tu teraz nie ściemniaj bo skopiowanie fragmentu tekstu autorstwa redakcji w niczym nie obciąża kopiującego . Co innego jak osoba prywatna taka jak ty udostępnia dane innej osoby prywatnej i robi to tak by nie było trudności z identyfikacją. Jeśli się więc pisze że robiłeś to kilkukrotnie to sprawa jest oczywista i nikt tu nie musi widzieć jakichś kopii by w to wierzyć.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Staroróżowy Jaśminowiec niezalogowany
15 czerwca 2025r. o 16:56
;D ;D ;;D

spokojnie Lucuś ,pisz dalej ...tik-tak...pamiętasz?
a teraz jeszcze Argentyna - Włochy ...
później łgarzy poczytam co tu jeszcze ''spłodzisz''...;D
co tu jeszcze wymyślisz jak z tą ''Panią Komisarz'' ...;D
15 czerwca 2025r. o 16:57
jeszcze chwilka czasu bo hymny grają to coś ci pajacu odszukam...
chwilka...
15 czerwca 2025r. o 17:01

''P.S . Po moich wyjaśnieniach i podaniu przykładów Pani Komisarz że Jan to forumowy oszczerca i hejter powiedziała - to pan ma podstawy aby pozwać Jana do sądu ''

14240
M21W2
1 godz. 59 min. temu............. ........ ..............
~~Złotawordzawa Maciejka napisał(a): 432. -0 DS 22.....202....
Też mam sygnaturę z prokuratury - 371, -3 KP 07 - 11 - 2024 .....

pamiętasz jak to wyśmiałem?...to twoje ''KP'' z niby prokuratury?
napisz mi dlaczego do dnia dzisiejszego nie byłem przesłuchiwany? ...bo ty piszesz że byłeś...;D

a teraz już meczyk ...
15 czerwca 2025r. o 17:07
Facebook

Cezary Łazarewicz
11 czerwca o 13:40 ·
Potwierdzam. Andrzej Duda ma rację. Adam Strzembosz mnie też przed laty mówił, że liczył na samooczyszczenie środowiska sędziowskiego. Więcej, twierdził, że to się prawie udało. Tzn. udawało się do 2005. Bo ci najbardziej skompromitowani sędziowie odeszli z wymiaru sprawiedliwości na początku lat 90.
Mniej skompromitowani zostali, ale zostali zesłani do ciężkiej pracy i nikt, ale to nikt , nie dawał im szans na awans. Mieli do emerytury tyrać na najtrudniejszym odcinku sedziowskiej pracy, czyli orzekając w pierwszej instancji. Takim skompromitowanym sędzią był wtedy Andrzej Kryże, o którym mówiło się, że jest sędzią stanu wojennego. To dość nieprecyzyjne określenie, bo to był sędzia, który w procesach politycznych skazywał działaczy niepodległościowych jeszcze w latach 70. W 1979 roku za udział w manifestacji niepodległościowej 11 listopada skazał na więzienie m.in. Czumę, Komorowskiego i Ziembinskiego. Później też działał z sukcesem, bo zamykał m.in. Krzysztof Król z KPN.
Gdyby pisowscy propagandziści opisywali kiedyś Andrzeja Kryże to byłby on też wzorem z Sevres resortowego dziecka. Jego ojcem był stalinowski sędzia Roman Kryże, który ma swój własny cmentarz. To on zatwierdził wyrok śmierci na rotmistrza Pileckiego.
I wtedy w 2005 do skompromitowanego Kryże wyciąga rękę minister Ziobro i proponuje mu stanowisko wiceministra sprawiedliwości. Wtedy zgłaszają się do mnie oburzeni sędziowie, którzy w stanie wojennym zostali wyrzuceni z zawodu, albo zesłani na obrzeża, sędziowskiego zawodu. Opowiadają o służalczości Kryżego wobec reżimu komunistycznego. (Kryże był do końca w PZPR). Ziobro, który ściągnął Kryże do MS, tłumaczy mi wtedy, że przecież to fachowiec i że te rzeczy nieakceptowalne Kryże robił dawno.
Kryże jest wiceministrem w rządzie Kaczyńskiego, wiec chyba prezesowi też nie przeszkadza.
A co robi wtedy Duda? Ten Duda, który leje dziś krokodyle łzy, że środowisko sędziowskie nie oczyściło się z sędziów z PRL. Uwaga, Duda jest też wiceministrem w tym samym ministerstwie sprawiedliwości, więc codziennie spotyka się z Kryże, sędzią stanu wojennego i resortowym dzieckiem.
Ja też się spotykam, ale z Adamem Strzemboszem, który upiera się wtedy, że to samooczyszczenie środowiska sędziowskiego nastąpiło, tylko nikomu nie przyszło do głowy, że PiS wyciągnie skompromitowanego sędziego i postawi go na piedestał.
Powrót Kryżego, sędziego stanu wojennego, był możliwy dzięki takim osobom jak Ziobro, Duda oraz Jarosław i Lech Kaczyńscy.''

a to z fejskia którego ty już praktycznie nie masz nie masz...;D
14240
M21W2
15 czerwca 2025r. o 17:18
~~ napisał(a): Więc dlaczego nie pozywasz miękka fajo?

Napisałem wyraźnie
~~ napisał(a): Więc dlaczego nie pozywasz miękka fajo?

Brak ścigania z urzędu:
" W większości przypadków naruszenia przepisów RODO, UODO nie ściga ich z urzędu, a jedynie podejmuje działania na skutek skargi osoby poszkodowanej. "

No więc Jan cię pozwał. Nie urząd tylko w związku ze skargą jako poszkodowanego.
Coś tam dodajesz ale miękka fajo nie piszesz w jasny sposób tego że nie podawałeś danych. To wiele mówi .
Więc z kogo chcesz tu robić ID,OTÓW?

W szkole podstawowej uczono czytania tekstu ze zrozumieniem , daj dziecku to ci wyjaśni CO ZNACZY BEZPODSTAWNE OSKARŻENIE na wszelki wypadek jak nie masz dziecka w podstawówce czytaj to co wklejam 100 razy , jest szansa że zrozumiesz .

" Bezpodstawne oskarżenie (zwane też fałszywym oskarżeniem) jest przestępstwem uregulowanym w art. 234 Kodeksu karnego. Polega ono na składaniu fałszywych zarzutów przed organami ścigania, które dotyczą popełnienia przestępstwa lub wykroczenia przez inną osobę, wiedząc, że zarzuty są nieprawdziwe. "

Jana w pewnym sensie usprawiedliwia to że nie wiedział że jego zarzuty są nieprawdziwe to dotyczy złożenia zawiadomienia na policję .

Fałszywe zarzuty stawiał i stawia nadal na forum , właśnie to przedstawiłem Pani Komisarz - BEZPODSTAWNE OSKARŻENA NA BOLCU .

~~ napisał(a): Więc z kogo chcesz tu robić ID,OTÓW?

Ty sam z siebie robisz ID, JOTĘ . miękka fajo do kwadratu .

Dopisane 15.06.2025r. o godz. 17:18:

~~Staroróżowy Jaśminowiec napisał(a): ~~Złotawordzawa Maciejka napisał(a): 432. -0 DS 22.....202....
Też mam sygnaturę z prokuratury - 371, -3 KP 07 - 11 - 2024 .....

Zakpiłem z ciebie zmieniając cyfry i litery . Jak byś miał troszeczkę oleum w głowie sam byś to zauważył .
Mogę ci osobiście pokazać że miałem i mam nadal ten sam swój profil na F b , wiem że jesteś Tchórzem i odpiszesz
znanym mi bełkotem . Nie znam sposobu aby z Tchórza zrobić odważnego człowieka .
~~Bez nicka niezalogowany
15 czerwca 2025r. o 17:44
Założyłeś mu sprawę? Nie.
Dlaczego skoro piszesz o tym że stawia bezpodstawne zarzuty? Zaprzeczyłeś tu chociaż raz temu że umieszczałeś tu jego dane? Nie . Ty sam z siebie zakpiłeś kiedy wstawiłeś tu w odpowiedzi tą niby sygnaturę.
A skoro Jan tu według ciebie składał fałszywe oświadczenia dlaczego prokuratura nie prowadzi jakiegoś dochodzenia w jego a w twojej sprawie?
Osobiście to ty możesz mnie w dupę pocałować.
Z ciekawości wpisałem w wyszukiwarkę fb twoje dane. I co?
Na jednym profilu z brakiem możliwości komentowania jest jakiś motocykl na drugim jakieś młode małżeństwo z córką.
Jesteś kłamcą bez odrobiny przyzwoitości.
~~sąsiad za płota niezalogowany
15 czerwca 2025r. o 19:14
Luckowi szczena z wrażenia wypadła i nie ma jak odpowiedzieć . ;]]
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza