Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Nowy ład w/g PiS

22258
#Horus nieaktywny
13 października 2021r. o 15:26
~~Morelowa Jeżyna napisał(a): Jedno jest pewne , prędzej wyciągniesz kopyta niż PO wygra wybory . Przykro mi .

ale myślę ze dożyję czasu kiedy pisdzielce stracą władzę i staną się ''totalna opozycją''...hahaha
ciekawe ile czasu spędzą wtedy na sali sejmowej a ile w salach sądowych ....;D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Normalny i przyzwoity jak Tusk niezalogowany
13 października 2021r. o 15:36
Rok 2031 - Odsuniemy PIS od władzy
~~Normalny i przyzwoity jak Tusk niezalogowany
13 października 2021r. o 15:37
Najnowszy sondaż pracowni Social Changes
• Prawo i Sprawiedliwość -40 proc. wzrost o 3 punkty procentowe
• Koalicja Obywatelska - 26 proc. wzrost o 1 punkt.
• Polska 2050, Szymona Hołowni - 12 proc. spadek o 2 punkty
• Konfederacja - 7 proc. spadek o 4 punkty procentowe.
• Lewica - 7 proc. bez zmian
~~Przybysz z Brukseli niezalogowany
13 października 2021r. o 15:57
Efekt Tuska WUJA daje .
20886
#Jurko61 nieaktywny
13 października 2021r. o 18:47
Horus napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Morelowa Jeżyna napisał(a): Jedno jest pewne , prędzej wyciągniesz kopyta niż PO wygra wybory . Przykro mi .

ale myślę ze dożyję czasu kiedy pisdzielce stracą władzę i staną się ''totalna opozycją''...hahaha

Gwarantuje , włos z głowy im nie spadnie , Kruk-Krukowi oka nie wykole.

~~Pitu pitu niezalogowany
13 października 2021r. o 18:50
Jurko61 napisał(a):
Ktoś napisał: Horus napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Morelowa Jeżyna napisał(a): Jedno jest pewne , prędzej wyciągniesz kopyta niż PO wygra wybory . Przykro mi .

Gwarantuje , włos z głowy im nie spadnie , Kruk-Krukowi oka nie wykole.

Pis też nikogo nie posadzi z tego samego powodu. Nawet na Nowaka nie mają solidnych kwitów.
22258
#Horus nieaktywny
13 października 2021r. o 19:03
To już kolejny w grupie byłych współpracowników Dudy, którzy po odejściu z jego kancelarii dostali posady w spółkach kontrolowanych przez państwo. Wcześniej:

była szefowa kancelarii Małgorzata Sadurska weszła do zarządu PZU – tylko do końca 2020 roku dostała 4,936 mln zł wynagrodzenia i świadczeń dodatkowych (do końca września 2021 prawdopodobnie około 6 mln zł);
jej następczyni – Halina Szymańska, po odejściu z kancelarii objęła fotel prezesa Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa (może tam zarabiać maksymalnie 34 tys. zł miesięcznie), zasiada też w radzie nadzorczej spółki z grupy Orlen – z wynagrodzeniem rzędu kilku tys. zł miesięcznie;
były wiceszef kancelarii Paweł Mucha został doradcą prezesa NBP (zarabia prawdopodobnie ponad 30 tys. zł miesięcznie), zasiada też w radzie nadzorczej PZU (z blisko 200 tys. zł wynagrodzenia rocznie);
a były dyrektor biura prasowego prezydenta – Marcin Kędryna jest dziś zastępcą redaktora naczelnego jednej z gazet spółki Polska Press, przejętej niedawno przez Orlen. Nie wiadomo, ile zarabia.
Również obecni współpracownicy Dudy zarabiają w spółkach z udziałem Skarbu Państwa:

etatowy doradca prezydenta – Paweł Sałek zasiada w radzie nadzorczej Banku Ochrony Środowiska; w 2020 roku wypłacono mu z tego tytułu 131 tys. zł wynagrodzenia,
społeczny doradca Mariusz Rusiecki jest członkiem zarządu spółki Orlen Aviation – tylko w ubiegłym roku zarobił w grupie Orlen prawie 380 tys. zł;
Tadeusz Deszkiewicz – który także społecznie doradza prezydentowi – jest prezesem Polskiego Radia RDC, w niespełna 5 lat zarobił blisko 1,3 mln zł;
kolejny społeczny doradca – Piotr Karczewski został powołany do rad nadzorczych spółek-córek Lotosu i Banku Pekao SA,
a Rafał Kos jest członkiem rady nadzorczej PKO BP – w 2020 roku za 4 miesiące pracy w radzie otrzymał 30 tys. zł.
Uwaga: wymieniamy tu tylko tych, którzy objęli funkcje w spółkach, już jako doradcy prezydenta.

W PZU i spółkach z tej grupy pracuje też Aleksandra Agatowska, żona Piotra Agatowskiego – doradcy prezydenta Dudy ds. marketingu politycznego i PR. Jak obliczyliśmy, w latach 2016-2020 otrzymała łącznie 5,896 mln zł wynagrodzenia w gotówce i świadczeniach niepieniężnych.

tłuściutkie koty pisdzielców...
żony ,córki zięcie ,wujowie ...
i kolesie ''solidaruchy'' od Kornela...;]
~~Szmaragdowozielona Mięta niezalogowany
13 października 2021r. o 19:28
Horus napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Morelowa Jeżyna napisał(a): Jedno jest pewne , prędzej wyciągniesz kopyta niż PO wygra wybory . Przykro mi .

Ta bajeczka już była. Napisz ilu to Pitera wsadziła do więzienia. .. hahahaha
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.