Zastosowana autokorekta
~~Yebać pis napisał(a): żoliborskienu impotentowi nie staje. Wina Tuska ?
Horus napisał(a): czy mnie zależy na tym byś się do czegoś przekonywał?
ja mam pisać ci o moim otoczeniu?...podawać przykłady?...może jeszcze nazwiska?
kpisz sobie ?
nie zauważasz tego co ludzie mówią lub piszą?...że ogólna drożyzna ,że codziennie to lub tamto drożeje?
że zabroniono im palić w piecach węglem a teraz nawet ekogroszek będzie wycofany?
a gaz podrożał tak że rachunek za ogrzanie domu może być katastrofą?
a co z paliwem które podrożało i będzie napędem do kolejnych podwyżek?
nie ogranicza sie wolności wypowiedzi?
więc nie pitol mi tu o jednostkach tylko patrz na ogół...popatrz na to jak blokuje się usta dyrektorów szkół krytykujących poczynanie czarnka...
swobody obywatelskie?
jakie? nawet wolność zgromadzeń stoi pod znakiem zapytania bo właśnie już myślą nad odpowiednią ustawą ...
a co z dostępem do informacji ?...dlaczego dziennikarze maja zakaz wstępu na pas przygraniczny?
i to są konkretne przykłady z tu i teraz''
Zastosowana autokorekta
~~Pomarańczowobrązowa Robinia napisał(a): Nie obraź się, ale ty naprawdę jesteś politycznym dziwny czlowiek em. Prosiłem cię (a nie kazałem) o choćby jeden przykład. Bez personaliów czy danych umożliwiających identyfikację i abyś nie szastał ogólnikami a ty co? "Zabroniono", "wszystko", "dyrektorzy", "już myślą" (kto? gdzie?, skąd masz te info?). Wskazujesz okoliczności (m.in. palenia węglem, możliwa likwidacja ekogroszku, wzrost cen gazu) nie zająkując się nawet, że te rozwiązania wynikają bądź bezpośrednio od środowisk, które i ty reprezentujesz, bądź na skutek ich nacisków. Piszesz o naszej inflacji, jakbyś nie miał obeznania w UE i w świecie. Wszędzie, dosłownie wszędzie jest skokowy wzrost cen. W takiej Holandii, Francji, Belgii, Hiszpanii czy Niemczech, znacznie wyższy niż w Polsce. I to przy coraz większych ograniczeniach socjalnych. Człowieku, jesteś jedynie lewackim prostakiem, z którym możliwa jest jedynie kłótnia politykierska, a nie merytoryczna rozmowa. To właśnie przez takich ja ty, wręcz niemożliwe jest w Polsce wprowadzanie zmian dla dobra Polaków i Kraju. Zastosowana autokorekta
Zastosowana autokorekta