Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Nowy ład w/g PiS

~~Kasandra niezalogowany
26 listopada 2021r. o 6:20
~~ZK Polska napisał(a): Drogie PiS -dy .
Ależ dlaczego teraz Państwu nie podobają się podwyżki cen prądu, gazu, alkoholu, benzyny, żywności, usług, towarów? Przecież głosowaliście Państwo za taką polityką, takim sposobem rządzenia i go macie. Wszelkie zaś głosy uprzedzające że rozdawanie pieniędzy wpędzi Was do nędzy uważaliście za nienawiść do Polski czy PiSu. Pisaliśmy że będą podwyżki nie tylko usług, towarów żywności lecz gigantycznie zwiększone zadłużenie trzeba będzie też spłacać. Pieniądze nie rosną na drzewach. Spłacacie teraz swoje długi w wyższych cenach wszystkiego. A to przecież nie koniec a początek. Im wyższe ceny tym wyższe podatki płacicie więc w czym teraz problem? Przecież tego chcieliście. Wszyscy, nawet najbiedniejsi zgodnie z Państwa wolą są solidarnie zobowiązani do ponoszenia kosztów, zwiększających się, kraju solidarnego. Za tym wszak Państwo głosowaliście. Skoro tak a liczyliście Państwo na pieniądze z nieba to wykazujecie się Państwo albo naiwnością albo niewiedzą. Żaden polityk nie ma swoich pieniędzy i żaden wam nie rozdaje swoich pieniędzy lecz cudze. Żaden rząd na świecie nie ma swoich pieniędzy i jeśli rozdaje to są to pieniądze cudze albo pożyczki, obojętnie. Prędzej czy później i tak trzeba zapłacić za faktury. To też je płacicie w cenie usług, towarów, podatków, opłat, każdy wg zasług i potrzeb.

To jeszcze nie wszystko mili Państwo.
Rząd w swojej łaskawości obniży Wam Vat na prąd gaz i paliwa na okres 3 -4 miesięcy. Aby zachować swój dobry wizerunek. Oczywiście ten grant będzie zapchany dodrukowaniem kochanej naszej złotóweczki. Po tym okresie ponownie podwyżki i spłata zadłużenia. Oczywista oczywistość kurs naszej narodowej walutki ponownie spadnie na buźkę i wszystko z importu odpowiednio podrożeje.
Zagadka -- skąd nasz wspaniały rząd ma na te wszystkie prezenty dla nas ?
Kto spłaci tą dobroduszność ?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~pisowskie kurwy niezalogowany
26 listopada 2021r. o 8:23
https://www.onet.pl/informacje/onetslask/w-cieniu-amerykanskich-czolgow-umiera-polski-zaklad-pancerny/bre4kp5,79cfc278
~~Brawo PiS niezalogowany
26 listopada 2021r. o 10:09
Brawo rząd PiS

Brawo PiS
~~Zbroja niezalogowany
26 listopada 2021r. o 10:11
~~pisowskie ...y napisał(a): https://www.onet.pl/informacje/onetslask/w-cieniu-amerykanskich-czolgow-umiera-polski-zaklad-pancerny/bre4kp5,79cfc278

Polski patriotyczny rząd zamiast zamówić czołgi w Łabędach kupi u Amerykanów bo oni biedni i trza im pomagać.

Zastosowana autokorekta

22258
#Horus nieaktywny
26 listopada 2021r. o 11:20
~~ZK Polska napisał(a): Drogie PiS -dy .
Ależ dlaczego teraz Państwu nie podobają się podwyżki cen prądu, gazu, alkoholu, benzyny, żywności, usług, towarów? Przecież głosowaliście Państwo za taką polityką, takim sposobem rządzenia i go macie. Wszelkie zaś głosy uprzedzające że rozdawanie pieniędzy wpędzi Was do nędzy uważaliście za nienawiść do Polski czy PiSu.

właśnie to najbardziej mnie bawiło i bawi nadal...

krytyka tak nieudolnego sposobu rządzenia krajem i podnoszenie podatków które ma za zadanie ratowaniu budżetu inni uznają za nienawiść do kraju...

i tu rodzi się pytanie...
za co kochać ten kraj?
~~Anty_ciemnogród niezalogowany
26 listopada 2021r. o 11:46
"Ja prowadzę działalność gospodarczą, usiadłam z podatkowcami, z prawnikami i nikt nie jest w stanie powiedzieć, czego możemy się spodziewać po 1 stycznia. Myślę, ze wielu przedsiębiorców nie zdaje sobie sprawy, że będzie płacić ogromną cenę.

Ja uważam, że to jest największy gniot, jeżeli chodzi o podatki i legislację trzydziestolecia
– dodała ekspertka.
~~Jaruzelski niezalogowany
26 listopada 2021r. o 11:50
Dodajmy że ekspertka z TVN 24 Dobranocki dla POmylonych .
~~biała niezalogowany
26 listopada 2021r. o 12:18
- „Jestem Polakiem, wiernym synem Ojczyzny.” - „Stronnictwo powinno być jedno: Polska, i temu jednemu służyć będę do śmierci” - Jan Paderewski
„Jestem Polakiem, więc mam obowiązki polskie” – Roman Dmowski
Dla Polaków to zrozumiałe i oczywiste. Dla tych, którzy mówią o Polsce „ten kraj” już niekoniecznie.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza