Apokalipsa wg Św. Zbigniewa:
"I widziałem, gdy otworzył Karakan jedną z owych pieczęci, i słyszałem jedno ze czterech zwierząt mówiące, jako głos gromu: Chodź, Będzie was PiS ruchał w dupe!
I widziałem, a oto koń biały, a ten, który na nim siedział, miał bogactwo niezmierzone, i dano mu Orlen, i wyszedł jako zwycięzca, ażeby zwyciężał.
A gdy otworzył wtórą pieczęć, słyszałem wtóre zwierzę mówiące: Chodź, będzie was PiS krec ał tak!
I wyszedł drugi koń rydzy; a temu, który na nim siedział, dano, aby odjął praworządność z ziemi, a iżby jedni drugich zabijali, i dano mu ministerstwo sprawiedliwości.
A gdy otworzył trzecią pieczęć, słyszałem trzecie zwierzę mówiące: Chodź, będzie was PiS dymał tak jak was platforma nie dymała!
I widziałem, a oto koń wrony, a ten, co na nim siedział, miał ustawę POLSKI ŁAD w swojej ręce.
I usłyszałem głos z pośrodku onych czworga zwierząt mówiący: Zapierdalaj za miskę ryżu, a trzy miski za kredyt CHF w WBK; a nie szkodź ośmiorniczkom i winu.
A gdy otworzył czwartą pieczęć, słyszałem głos czwartego zwierzęcia mówiący: Wy kobieta lekkich obyczajow idioci! Narodowi polscy idioci!
I ujrzałem: oto koń trupio blady, a imię siedzącego na nim Jacek Sasin, i Otchłań mu towarzyszyła. I dano im władzę nad czwartą częścią ziemi, by rozkradali fundusz odbudowy i PKK i OFE i spółki skarbu państwa.
A gdy otworzył pieczęć piątą, ujrzałem pod ołtarzem pieniądze ukradzione dla Słowa Bożego i dla świadectwa, jakie mieli."
Zastosowana autokorekta