~~Szmaragdowa Sasanka napisał(a): Ktoś napisał: Horus napisał(a): kolejny przykład jak łatwo w wielu z nas obudzić niezdrowe emocje...
pomyślmy chwilę ...
prawda że łatwiej używać granatów łzawiących czy nawet hukowych w stosunku do demonstrantów w miastach ?
nie jestem zwolennikiem rozwiązań siłowych ale obserwując to co dzieje się na granicy nie rozejdzie się to ''po kościach'' jeśli na tej granicy będą tylko polskie oddziały...
w takich okolicznościach będzie to traktowane jako konflikt polsko -białoruski...
a to ''woda na młyn'' Łukaszence i mkkwaczowi
z chwilą pojawienia się tam oddziałów innych państw z paktu Łukaszenka by wymiękł
dzisiejsze gadki przedstawicieli państw NATO jak to oni się z nami solidaryzują i jak nas wspierają przypominają mi podobne gadki sprzed września 39
przypominam wam że płot jaki by nie był jest po polskiej stronie a więc zastaje nasze -polskie terytorium...
popatrzcie też na to co robi obecnie Litwa...nie czekają a już reagują by siebie zabezpieczyć....
Po pierwsze Panie Horus to pan nie tak dawno był pierwszym przeciwnikiem płotu. Po drugie jak działają siły międzynarodowe to mieliśmy okazję widzieć w nie tak odległej przeszłości w Srebrenicy gdzie Serbowie wyżynali ludność cywilną a siły ONZ - holenderskie, stały i się przypatrywały. Po trzecie na Litwie cała opozycja w tym przypadku stoi murem za rządem i nie kolaboruje. Ten problem musimy rozwiązać na swoim terytorium sami. I wszyscy powinniśmy wspierać działania pograniczników i wojska. Powtarzam wojska stacjonującego tam i uzbrojonego po zęby. Jeszcze chwila a ten psychopata Łukaszenka da karabiny tym naćpanym wcześniej niby to uchodźcom i poleje się krew. Oby nie. Ale wszystko na to wskazuje.
byłem i jestem przeciwny jakimkolwiek płotom...
przypominam tu ze kiedy wybuchła pierwsza afera z tymi dziećmi w Michałowie pisałem tu że to preludium do tego co nastąpi...
i właśnie się dzieje ...
padły pierwsze strzały ostrzegawcze na granicy...
jest też kolejna ofiara śmiertelna ...
tylko kogo dzisiaj tak naprawdę interesuje śmierć czternastolatka?
podałes przykład Srebrenicy?
to ja ci przypomnę konflikt sprzed trzech lat na granicy hiszpańsko -francuskiej ...
jedna i druga strona nie miała oporów z użyciem broni gładko lufowej...
nie to żebym był za tym by i u nas to robić ale wczoraj czytałem wypowiedź gen.Polko i on sam przewiduje taki scenariusz...